Çok acı bir durum. Gece 100 deniyordu, resmi açıklamada önce 22 dendi sonra 33 dendi. Rakamların bir önemi yok, 1 şehidin ahı bile tüm dünyayı yıkmaya yeter. Bu kadar vatan evladına, ailelerine üzülüyorum. Allahtan rahmet ve sabır diliyorum. : (
Vaktiyle Irak-İran savaşını da anlayamıyordum. O zamanda malum güçlerin savaşı söz konusu idi aslında, dökülen kan yine bu topraklarda binlerce yıldır bir arada yaşayan insanların kanı. Bugün Türkiye-suriye karşı karşıya gelmiş. Baktığınızda iki ülkede binlerce yıldır bir arada yaşayan insanların ülkesi, iki ülkede Müslüman. Arkadaki güçlere bakıyoruz yine Rusya-Abd. Bu savaşta kimlerin çıkarı var? Rusyanın enerji, petrol, jeopolitik çıkarları; Amerikanın benzer çıkarları. Amerikanın İsraile destek vermesinin nedeni de yine aynı çıkarlar aslında. O bölgeyi amerikaya kaptıran Rusya, Suriyeyi elinde tutmak istiyor.
Ayrıca "Rejim uçakları" ifadesi çok inandırıcı gelmiyor bana, kanaatim o ki Rusya'nın uçaklarıdır yada onların emriyle yapılmıştır. Zaten uzmanların ilk görüşü de bu yönde olmuş idi. Şuan Rusya ile birebir karşı karşıya gelmemek için bu söylenmiş olabilir, politik açıdan.
Dilerim Ortadoğu halklarının yöneticileri ferasetle adım atarlar. Vaktiyle kurulan
D-8 birliğinin amacı Türkiye liderliğinde
İran-Irak-Suriye-Pakistan birliğini sağlamak idi. D-8 içerisinde ayrıca Bangladeş, Endonezya, Mısır, Malezya da vardı. Kısmen başarılı olmuş idi. Fakat gelen postmodern bir darbenin hemen ardından Ak parti kurulmuş, (sahte) milli görüş partisi olarak yutturulmuştu. Geldiği günden beri Büyük Ortadoğu Projesi yürütüldü, büyük resimde.
Bugün rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hem doğum hem ölüm yıldönümü. Kendisini ve sağlamak istediği idealleri rahmet ve minnetle anıyorum. Geçen hafta Kemal Kılıçdaroğlu da gurup toplantısında benzer bir idealden söz etti. Bu Erbakan'ın en büyük ideali idi aslında. "Ortadoğu halklarıyla birlik kuracağız, iran-suriye-ırak biraraya gelmeli" demişti. Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'da aynı geleneğin insanı. Hocanın ideallerini tekrar gözden geçirmesi gerekğini düşünüyorum. Bizler aynı masaya oturduğumuzda birbirimizi kardeş olarak görecek geleneğin insanlarıyız.
Özetle; Çare D-8 (Sonra D-60; daha sonra D-160)