Bitcoin Forum
January 22, 2021, 04:08:56 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: GPU fault detected  (Read 356 times)
akinava
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2
Merit: 0


View Profile
July 11, 2017, 07:33:48 AM
 #1

Hi,

I'm starting my very first rig with two RX5** cards, on Linux with Claymore miner.
GPUs start to mine, but after a while Sapphire RX 560 disconnects with following error

==> /var/log/syslog <==
Jul 11 01:52:00 uminer001 kernel: [  821.137517] amdgpu 0000:01:00.0: GPU fault detected: 147 0x0d284808
Jul 11 01:52:00 uminer001 kernel: [  821.137526] amdgpu 0000:01:00.0:   VM_CONTEXT1_PROTECTION_FAULT_ADDR   0x001493A5
Jul 11 01:52:00 uminer001 kernel: [  821.137530] amdgpu 0000:01:00.0:   VM_CONTEXT1_PROTECTION_FAULT_STATUS 0x0E048008
Jul 11 01:52:00 uminer001 kernel: [  821.137536] amdgpu 0000:01:00.0: VM fault (0x08, vmid 7) at page 1348517, read from 'TC0' (0x54433000) (72)

Even if I keep only this GPU connected, it works a little bit longer but still fails.
The card is running with stock settings 

Do you guys have any ideas that could be wrong with it?
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1611288536
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1611288536

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1611288536
Reply with quote  #2

1611288536
Report to moderator
1611288536
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1611288536

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1611288536
Reply with quote  #2

1611288536
Report to moderator
1611288536
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1611288536

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1611288536
Reply with quote  #2

1611288536
Report to moderator
igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1414
Merit: 599


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
July 01, 2020, 10:08:07 PM
 #2

the same problem here.
How to fix it on HiveOS ?

Audioquest Dragonfly USB DAC
I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death. Oh please god, help me !
rdluffy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 1036
Merit: 326


★777Coin.com★ Fun BTC Casino!


View Profile
July 02, 2020, 01:29:39 AM
 #3

It's probably a problem related to Linux + Drivers
Try to update your linux and amd drivers (if you're on latest drivers, try one before)

If not works, I suggest you to try Windows or another distro for mining like https://simplemining.net/

rikuu
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 100
Merit: 2


View Profile
July 02, 2020, 03:09:14 AM
 #4

That error is a segfault, meaning that the GPU tried to access an invalid memory address.
Try with stocks settings (no OC profile, no modified memory straps, etc) and see if it still happens.

Sirio CT Bitcoin Rental company; 10%/month; 1 year contract
More info and registration: https://sirioct.com/backoffice/affiliate/Adored
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!