|
May 09, 2020, 11:25:17 AM |
|
Şuan yönetim bunu istese bile bu ne yazık ki çok ama çok uzun vadeli bir çabanın sonunda başarılabilir.
Bunun için çok derinlere inmeliyiz hocam. Çocukluğumuzda verilen öğütlere büyüklerimizin bize hatta kendilerine çizdiği hedeflere bakalım. Tek amacı SGK'lı bir işe girip ileride emekli olmak olan bir neslin yetiştirdiği insanlarız. Üretmek bizim insanımızın amacı değil. Biz yaşlanınca bir nebze rahat yaşamak için köle gibi çalışmak konusunda eğitimliyiz. En uzun vadeli planlarımız 20 yıl kredi ile ev alıp emekli olunca kıt kanaat geçinmek.
Üretim ekonomisine geçebilmemiz için ekonomik desteğin yanı sıra bir çok yeni reform yapılmalı ve bununla beraber en başta eğitim, sistemi düzenlenmelidir. İnsanlar ancak kafası rahat olduğunda, gelecek kaygısı taşımadığında bir şeyler üretmenin hayalini kurabilir. Bugün okullara baktığımıza Üniversite bitirmiş olan biri (bir kaç istisnai bölüm dışında) size göre ne kadar donanımlı? Mezun olduğu bölümü gerçek manada icra edebilen kaç kişi var? Köylerimiz, tarlarımız ne kadar sahipli? Neden insanlar köylerinde bir şeyler üretip ekonomiye katkı yapmak yerine şehre göç etmeye devam ediyor? Çünkü hala anadoluda insanların refah içerisinde yaşayabileceği bir ortam yok. Bunların sağlanması için çok uzun vadeli planlar yapılmalı.
|