Biliyorsunuz artık Twitter'da işe yarar bilgiye ulaşmak çok zor. Spam'cılar, partizanlar, fanatikler yüzünden işe yarar içeriğe ulaşmak zor oluyor.
Ben genel olarak arama yaptığım konuyla ilgili arama sonuçlarında "popüler" seçeneğini tercih ediyorum. En son, kişi falan gibi aramalar da sıkıntı olabiliyordu. Ama bugün daha etkili ve güzel bir yöntem öğrendim. Hatta sonrasında birden fazla yöntem.
Artık Twitter'ı daha etkin kullanabileceğimi düşünüyorum. Sizlere de bunun için bilgi vermek istedim.
En basit yöntemlerden birisiyle başlıyım. Arama yapmak istediğiniz kelimeyi seçiyoruz. (Bir ya da birden fazla kelime olabilir.) Benim örneğin "bitcointalk" olsun.
Twitter arama sekmesine "
bitcointalk min_retweets:
sayı" yazılarak aranır.
Sayı kısmına 50 yazalım. Ya da hassasiyete göre 20,10 gibi azaltılabilir.
Böylece sadece en az 50 kez retweet edilmiş içerikleri görmeniz sağlanır.
Bu arama sonucunda oluşan sonuca buradan ulaşabilirsiniz.Yıllardır twitter'ı aktif kullanırım. Yani çok tweet atmasam da her zaman okurum. Ama hiç bu tarz bir yöntemi bilmiyorum. Bunu öğrendiğim yerden daha sonra ise bu konuda bir makaleye ulaştım. Bu makalede bu basit aramadan daha fazlasını keşfetmiş oldum.

Daha detaylı bilgiyi kendi araştırmam gibi değilde link vererek gönderiyim. Yukarıdaki görseli de paylaşan arkadaşın Medium'da paylaştığı makaleden daha fazlasını öğrenebilirsiniz.
https://medium.com/@berkyolacann/bir-ka%C3%A7-kod-ile-twitterdaki-her-%C5%9Feye-an%C4%B1nda-ula%C5%9Fman%C4%B1z-m%C3%BCmk%C3%BCn-b86066ed4e77Son olarak linke gitmek istemeyenler için makaleden güzel bir örnek paylaşayım;
Son olarak bu kodları yan yana kullandığınızda tam da spesifik bir şeye ulaşabilirsiniz;
“güneş near:sinop lang:tr filter:news min_faves:10 since:2019-05-25 until:2020-01-28” yazdığınızda,
İçinde güneş sözcüğü geçen, yazdığım tarihler arasında Sinop şehrinden atılan, Türkçe dilinde yazılan ve en az 10 beğeni alan haber paylaşımlarına ulaşabilirsiniz. 😄
NOT: Makaleyi medium sayfanızdan clap'leyerek, paylaşan arkadaşa faydalı olmanızı rica ediyorum. Tanımam ama bu şekilde emeğinin karşılığını vermiş oluruz.