Ben nisan ayından beri hisse senetleriyle ilgileniyorum ve öyle büyük fırsatlar kaçırdım ki onları gördükçe hisse senetlerine ilgim arttı. İlk zamanların amatörlüğü yüzünden canım çok sıkıldı nereye yatırım yaparsanız yapın önceliğiniz bence sabretmek olmalı. Sabretmeyip çıktığım hisselerden x5 değer kazanan bile oldu. Hatta bi laf varmış onu da sonradan öğrendim. 'Borsa sabırsızların sabırlılara para kazandırdığı yerdir'
Bu söz birçok yatırım için geçerli aslında. Kripto paralarda da benzer manzaralar görüyoruz. Sabırsız bir şekilde yükseliş bekleyen, yüklü alım yapan herkes uzun vadede zarar ediyor. Ama alımlarını kademeli yapan ve sabreden kişiler her zaman kazanıyor. Aynı olay altın ya da konutta da oluyor.
Yıllar önce arsa almak için bütün parasını harcayıp kredi çeken bir arkadaşımın şu an o arsayı satması halinde borçlarını kapatıp benzer 10 tane arsa alma şansı var. Tabi arsa işinin incelikleri de daha farklı, belediyede tanıdığınız varsa doğru yatırım yapmak çok kolay oluyor
Neye yatırım yaparsanız yapın acele etmeyin ve bütün paranızı Türk lirasına bağlamayın. En kötü yatırım bile boş durmaktan iyidir bu dönemde