Hocalar da kolaya kaçıyor. Kopya çekilmeyecek yorum soruları sormak varken internetten soru çalıyorlar. Sonra da öğrenciler kopya çekiyor. İmam osursa cemaat sıçarmış sözünü hatırlatıyor bana.
Evet evet aynen öyle, hocalarımızın bir çoğu kolaya kaçıyorlar, bunu aslında hocalarda aramamak lazım
Okutman hocalar, mesai bitimine bakarlar, zil çaldı mı çaldı, sorular çoktan seçmeli olur, en kolay kopya bu sınav türünde gerçekleşir, genelde klasik sınavlarda kopya olayı minimum düzeyde olur, klasik sınav hocanın işine gelmez, klasik yapan hocada asistanına okutur tecrübeyle sabittir, burada hocaların asistanları kan emici olarak kullanmaları sorun aslında, çocuk yüksek lisans öğrencisidir, tez hazırlar, uygulama dersine girer, hocanın araştırmasını takip eder, sınavları okur, gözetmenlik yapar, öğrenciyi dinler, doçent yada profesör öğretim elemanlarımızda gider bir kenarda bilgisayarında filmini izler, bu kabul edilmiş bir düzendir, kimse değiştiremez, doktoranı bitirirsin kadro açmazlar, eğitim sistemi baştan aşağı fenalıklarla dolu özellikle yüksek düzeyde,
Soru çalmalar ne ki, çoğu hoca hayat çalıyor hayat,