Bundan yıllar önce Antalya'da sahilde yüzerken bir dalganın çekimi ile büyükçe bir kayaya bacaklarım dokunmuştu. Dokunurken iğne batar gibi bir his duydum, sonra bir anda bacaklarım tutmamaya başladı. Bildiğiniz ayağa bile kalkamıyordum. Uyuşma düşünün ama geçmiyorc da. Kimse de ilgilenmedi bu durumla herhalde çocuktur ayağını vurmuştur dediler, yaklaşık 3 hafta sürdü bu ayakta zor duruma durumu, yaz tatilinde bir çocuk olduğumdan evde takıldım geçti gitti ama hep düşünürüm acaba bu ibne balık yüzünden mi olmuştu diye.
Bir mercana falan sürtmüş olabilirsiniz hocam bacağınızı. Kayaya dokundu diyorsunuz o tarz bir şey olma ihtimali daha yüksek.
---
Yani dış güçler oyunu şeklinde yorumlanmış yukarıda yazdıklarım olabilir mi belki ama yani doğal olarak böyle bir balığın türemesi ve normalden fazla çoğalması mümkün mü onu bilmiyorum.
Doğal olarak çoğalması için ya coğrafi şartların büyük değişikliğe uğraması lazım ya da bu balon balıkları ile beslenebilen canlı türlerinin yok olması falan lazım gibi geliyor bana. Ekolojik olarak mutlaka bu balon balığını da yemek olarak gören bir şeyler vardır o denizde. Yani bin yıllarca görülmeyen balık popülasyonu neden bu kadar arttı bunu sorgulamak lazım.
Mesela şu da olabilir. Kural dışı avlanma sonucu da böyle bir şey ortaya çıkabilir mi acaba