Bitcoin Forum
July 27, 2021, 01:10:17 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.1 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 »  All
  Print  
Author Topic: Official FutureBit Apollo BTC Software/Image and Support thread  (Read 7034 times)
heslo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 838
Merit: 527


View Profile
July 20, 2021, 06:35:58 AM
 #381

Ok so before anyone goes and does something stupid like me, let me give you the benefit of my wasted hour.

I got sick of the noisy fan so support sorted me out with a new one locally. Came today, all good. Went to fit it, it's slightly higher than the original so needed some modifying but made it work. That's not the problem though, the problem was putting it all together. Went together just fine, turned it on and... nothing. No IP address, nothing on the screen, nothing. Pulled it apart again, checked if anything was not plugged in. Nope all good. Few more power cycles, few 10 minute waits, still nothing. Strip it down one more time and look on the floor... oh, there's an SD card there... FUCK! I must have knocked it out while working on the fan for the SBC. Plug the card back in, reassemble and bam, instantly comes to life.

So if anyone has an issue please don't be a dumb ass like me and check if the SD card is actually in and seated properly!
1627391417
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627391417

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627391417
Reply with quote  #2

1627391417
Report to moderator
1627391417
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627391417

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627391417
Reply with quote  #2

1627391417
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1627391417
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1627391417

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1627391417
Reply with quote  #2

1627391417
Report to moderator
prpoub
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 7
Merit: 0


View Profile
July 20, 2021, 09:54:45 AM
 #382

Hello
is it possible to put 2 litecoin moonlander2 usb keys on the appolo? how to install the software directly?
regards
gt_addict
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 598


View Profile
July 20, 2021, 03:43:31 PM
 #383

Hello
is it possible to put 2 litecoin moonlander2 usb keys on the appolo? how to install the software directly?
regards

You could probably put them on the Apollo LTC version. I don't think its worth worrying about it on this BTC unit

**SUPPORT SIDEHACK** Miner Development Donations to:  1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr

Donations/Tips to:-   1GTADDicTXD1uachKKgW24DZDxDGhSMdRa

Join Bitconnect: https://bitconnect.co/?ref=gtaddict
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 20, 2021, 03:55:54 PM
 #384

Hello
is it possible to put 2 litecoin moonlander2 usb keys on the appolo? how to install the software directly?
regards

You could probably put them on the Apollo LTC version. I don't think its worth worrying about it on this BTC unit

Apollo LTC does not have USB's only wifi and eth.

jstefanop
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1867
Merit: 1305


View Profile
July 20, 2021, 05:05:58 PM
 #385

Hello
is it possible to put 2 litecoin moonlander2 usb keys on the appolo? how to install the software directly?
regards

You can through a powered USB hub. Remember this is a full desktop computer so you can do anything with it. Check out the support thread for those on how to download and compile the source.

Project Apollo: A Pod Miner Designed for the Home https://bitcointalk.org/index.php?topic=4974036
FutureBit Moonlander 2 USB Scrypt Stick Miner: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2125643.0
LTC:LX5vpxrQE4eLRLPobKwZhw2comkKFCh3p4 - BTC:14w9Lea6kdVzspJk8TQRe7qSYu9LhzJJsh
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 20, 2021, 07:00:57 PM
 #386

Yeah, cable is fine now.

But another issue I have with Rpi4.

I have Rpi4 Umbrel LN running with BTC ssd full node connected to RPi usb3 port.

When I connect to the second usb3 port BTC miner,

I am getting:ls: cannot access '/dev/ttyACM*': No such file or directory

But when I disconnect BTC ssd usb3 and keep just BTC miner

umbrel@umbrel:~ $ ls /dev/ttyACM*
/dev/ttyACM0

Somehow when I use rpi4  with 2 usb ports. one for ssd full node and another it does not work.

I have another Rpi running LTC moon 2, but its 32 bit. It would be nice if ver for 32 bit will be available.

Thank you

Check your power adapter.   Many times with RPi's there is not enough power to power all of the IO ports.   

I use the Canakit RPi  3.5Amp adapter on mine that is running two USB ports with LTC Moonlanders and Gekko hubs on each. 

Also you should disable with Wifi power management if you are using Wifi - I have seen issues with some mining apps with Wifi that goes into different power states.



Yep, second this! Especially with the RPi4, power is VERY important. Make sure it's got a power adapter with enough amps to supply it or you'll run into all sorts of issues

With new adapter for  3000Amp designed for RPi4 does not work, just tried.
gt_addict
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 598


View Profile
July 20, 2021, 08:04:06 PM
 #387

jstefanop, any news on the update?

**SUPPORT SIDEHACK** Miner Development Donations to:  1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr

Donations/Tips to:-   1GTADDicTXD1uachKKgW24DZDxDGhSMdRa

Join Bitconnect: https://bitconnect.co/?ref=gtaddict
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 20, 2021, 08:24:43 PM
 #388

jstefanop, any news on the update?

check twitter it's says 1-2 days
gt_addict
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 598


View Profile
July 20, 2021, 09:55:12 PM
 #389

jstefanop, any news on the update?

check twitter it's says 1-2 days

I’m not on twitter but thanks for the heads up.

**SUPPORT SIDEHACK** Miner Development Donations to:  1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr

Donations/Tips to:-   1GTADDicTXD1uachKKgW24DZDxDGhSMdRa

Join Bitconnect: https://bitconnect.co/?ref=gtaddict
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 20, 2021, 10:35:40 PM
 #390

jstefanop, any news on the update?

check twitter it's says 1-2 days

I’m not on twitter but thanks for the heads up.

https://www.futurebit.io/news-1
gt_addict
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 598


View Profile
July 21, 2021, 11:06:10 PM
 #391

What spec is the fan connector on the SBC fan?

**SUPPORT SIDEHACK** Miner Development Donations to:  1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr

Donations/Tips to:-   1GTADDicTXD1uachKKgW24DZDxDGhSMdRa

Join Bitconnect: https://bitconnect.co/?ref=gtaddict
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 21, 2021, 11:16:51 PM
 #392

What spec is the fan connector on the SBC fan?


5V DC Brushless Cooling Fan with 2 Pin Connector 25mm x 25mm x 7mm
heslo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 838
Merit: 527


View Profile
July 22, 2021, 05:10:52 AM
 #393

What spec is the fan connector on the SBC fan?

I just cut the connector off and soldered it to my new fan
gt_addict
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 598


View Profile
July 22, 2021, 05:19:55 AM
Last edit: July 22, 2021, 06:07:52 AM by gt_addict
 #394

What spec is the fan connector on the SBC fan?


5V DC Brushless Cooling Fan with 2 Pin Connector 25mm x 25mm x 7mm

Yea I know what the fan is as ive replaced it. But took a vamble on what looked like the right connector. The listing didnt say. Now I’d like to know so I can make up my own fly lead with GPIO leads instead.  I know its JST but not sure if its 1.25, 2 or 2.5

**SUPPORT SIDEHACK** Miner Development Donations to:  1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr

Donations/Tips to:-   1GTADDicTXD1uachKKgW24DZDxDGhSMdRa

Join Bitconnect: https://bitconnect.co/?ref=gtaddict
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 22, 2021, 10:28:05 AM
 #395

1st option Connector:PH2.0-2Pin; Lead wire: UL Type (+): Red wire ; (-): Black wire. similar to original

i installed Cooling Fan Size (L x W x H): 30 x 30 x 7 mm. Connector: 2 pin (female), Rated Voltage: DC 5V.
assembled on one screw. just keep the same wiring type (+): Red wire ; (-) in connection to wire from sbc gpio.
devincrypt
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 1


View Profile
July 22, 2021, 06:56:13 PM
 #396

If someone is mining on the Apollo BTC node and by some miracle they (or you) find a block - are they (or you) rewarded somehow? Does the node software on the Apollo somehow reward the finder?
Max1965
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46
Merit: 1


View Profile
July 22, 2021, 07:29:47 PM
 #397

If someone is mining on the Apollo BTC node and by some miracle they (or you) find a block - are they (or you) rewarded somehow? Does the node software on the Apollo somehow reward the finder?

nope
gt_addict
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1988
Merit: 598


View Profile
July 22, 2021, 07:56:33 PM
 #398

If someone is mining on the Apollo BTC node and by some miracle they (or you) find a block - are they (or you) rewarded somehow? Does the node software on the Apollo somehow reward the finder?

No the node is just part of the bitcoin network and helps secure it.

**SUPPORT SIDEHACK** Miner Development Donations to:  1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr

Donations/Tips to:-   1GTADDicTXD1uachKKgW24DZDxDGhSMdRa

Join Bitconnect: https://bitconnect.co/?ref=gtaddict
devincrypt
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 48
Merit: 1


View Profile
July 22, 2021, 11:40:54 PM
 #399

If someone is mining on the Apollo BTC node and by some miracle they (or you) find a block - are they (or you) rewarded somehow? Does the node software on the Apollo somehow reward the finder?

No the node is just part of the bitcoin network and helps secure it.

What's the point of anyone mining from a FutureBit node if there is no reward? What purpose is there to secure something you aren't rewarded for? Why waste electricity, time, bandwidth, hassles for just a good feeling?

Didn't think so - that's why I just use it as a SHA256 miner - dump the node.
NotFuzzyWarm
Legendary
*
Online Online

Activity: 2604
Merit: 1686


Evil beware: We have waffles!


View Profile
July 23, 2021, 01:02:22 AM
Last edit: July 23, 2021, 05:16:40 PM by NotFuzzyWarm
 #400

Quote
What's the point of anyone mining from a FutureBit node if there is no reward? What purpose is there to secure something you aren't rewarded for? Why waste electricity, time, bandwidth, hassles for just a good feeling?
You miss the whole point of the system. As has already been said, the node is just there to help keep the blockchain widely distributed and secure. (edit: and provide you with direct access to the blockchain when using a hard wallet like Trezor et al). Period.

Unless you have an excellent connection to the BTC network - preferably one giving fast connections to networks used by the big pools - even if you find a block using your node for (solo) mining would just most likely result in you having orphans issues (and losing) because of slow propagation time to the other pools. The miner is the main part but - since there is controller running it that most of the time has a lot of free clock cycles available, might as well use it as node as well...

- For bitcoin to succeed the community must police itself -    My info useful? Donations welcome! 1FuzzyWc2J8TMqeUQZ8yjE43Rwr7K3cxs9
How a miner mfgr SHOULD operate:  HagssFIN trip to Canaan
-Support Sidehacks miner development. Donations to:   1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
Pages: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!