Almanya'nın bu kararını Avrupa takip edebilir. Son dönemlerde Avrupalı insanlarda çok ciddi bir Türk düşmanlığı var. Normalde de vardı ama bu kadar değildi. Şimdi bahaneleri de oldu artık.
Almanya'yi avrupa birliginden cikarin ortada bir birlik kalmiyor zaten avrupa birligi diye bir federasyon kalmiyor zaten avrupa birligini organize eden derleyen toplayan bir annedir almanya, zaten birlesik krallik gun gectikce baglarini kopartirlar kita avrupasindan, bu pasaport mevzusu degildir, bu itibar mevzusudur, Cumhuriyetten sonra avrupa halki(bana gore avrupa tek bir halktir, avrupa birligi tek bir kulturdur), genc turkiye'ye saygi duymak zorunda kaldi, gururlu ve saygin bir millet olduk.
O zamanlar trenle vizesiz elini kolunu sallaya sallaya almanyaya, fransaya, birlesik kralliga gidilebiliyordu. Inanmasi guc ancak gercek.
Evet malesef nereden nereye geldi içinde bulunduğumuz durum. Çok kötü bir yönetim sürecinin eseri bu da ne yazık ki. Bu gibi skandallardan sonra da iyice kapıyı kapattılar Türkiye'ye. Düzen değiştiğinde bu durumların telafisi epey zaman alabilir belki de. Keşke şu an yönetimde olanlar doğru hamleler yapsaydı bu konularda da takdir edebilseydim.