Liselere giriş sınavında televizyonda kimliğini unutan öğrencileri görünce üzüldüm. O yaşta bir çocuk bilemeyebilir velisinin çok dikkatli olması gerekir ancak velilerde biraz sorumsuzca davranmışlar ve sınava giremeyen çocuklar olmuş her sınav döneminde bunları görmek zorunda mıyız
Cafe işletiyorum ya ister istemez her türden insanla karşılaşıyorsunuz bir annenin 7 tane çocugu var ve daha genç bir anne bu şahıs sokağa cocukları salıyor akşama kadar çocuklar sokakta sınıfta kalma olmayınca cocuklar okula falanda gitmemeye başladılar neyse bir gün dek geldi sohbet ettik hanım efendi diyorki ben ne yapayım askere gidene kadar kapımda dururlar sonrası ne yaparlarsa yaparlar beni ilgilendirmez dedi Ağzım açık kaldı millet çocuğum olsun diye milyarlar harcarken olan ise umursamıyor köpek bile kendi yavrusuna sahip çıkıyor
Tabi ki çocuklar kendi yolunu kendi çizecekler ama bir yol göstericinin olması da önemli. Bu noktada velilere büyük sorumluluk düşüyor. Tabi yol gösterme derken çocuğu inanılmaz bir şekilde darlasın anlamında demiyorum. Tam tersi normal bir şekilde yolunu çizmesine yardımcı olsun. Özel bir yeteneği varsa ve o işi yaparken mutlu olacağını düşünüyorsa, çocuğunu o mesleğe yönlendirsin mesela.