MK-74
Legendary
Activity: 1974
Merit: 1588
|
 |
February 09, 2025, 09:26:16 PM |
|
Haftalardır olan pozisyonlar aynı hakem kararları ve değişmeyen tek şey Galatasaray’ın avrupda gördüğü kartlar ve zayıf rakiplerine karşı kazanamaması. Herşeyi açıklıyor bu sonuçlar ama malesef bunu görmekte zorlanıyorlar. 2 yıldır kırmızı kart görmeyen Galatasaray avrupa kuplarında her maçta neredeyse kırmızı görüyor. Bana kimse uzun uzun yazılar dökmesin her şey ortada. Penaltı pozisyonunda ise net bir şekilde her şey ortada. Jose mourinhonun instagram adresine girip bakabilirsiniz  Kart konusunda bence konuşmamalısınız avrupa karneniz belli çünkü, bir de lige bakalım öyle konuşalım o zaman. Anca yapı diyorsunuz başka bildiğiniz bir şey yok, sıfır başarı ile hala başkanınızı koltukta oturtmaya devam ediyorsunuz, lütfen böyle devam edin bizim işimize geliyor çünkü. Penaltı kararında ben hakemi suçlamam çünkü hakemin o açıysıyla bu penaltıyı çoğu hakem verir ama bu amk VAR'ı neden müdehale etmiyor durumu, bariz % 100 penaltı değil çağırsana kendini atmış yere bas sarıyı devam et diye. Saçma sapan kurallar saçma sapan hakem kararları işte. Adana Demirspor'un sahadan çekilmesine anlam veremedim, ilk defa mı hakem ataları oluyor ligde, bugüne kadar neredelermiş, neden Galatasaray maçında böyle bir kara aldılar adama sorarlar, daha önce hiç dillendirme yoktu hakem hatalarından dolayı sahadan takımı çekeceğim gibi, İstanbulspor başkanı dillendiriyordu isyanını, Murat sancak niye hiç bir şey demedi daha öncelerde. Güzel operasyon valla tebrik ederim.
|
|
|
|
Mustang Shelby
Legendary
Activity: 1386
Merit: 1028
|
 |
February 09, 2025, 09:33:17 PM |
|
Arkadaşlar yine Avrupa’ya ve dünyaya rezil olduk başka bir şey değil. Hakem hataları artık insanların günlük yaşantılarını bile etkiler bir hal aldı. Böyle hatalarla Avrupa’da başarı falan kovalayamayız. Avrupa’ya da hakem falan gönderemeyiz. İnsanlar artık Türk liginde dalga geçer gibi konuşmalar yapıyorlar. Avrupadan dünya para vererek oyuncu getiriyorsun maç oynatamıyorsun. Nerden baksan berbat bir lig. Geçtim Avrupayı Türkiye’de kim neden bu yayıncı kuruluştan para ile hizmet almak istesin ki? Ligin kalitesi ortada.
|
|
|
|
ingiltere
Legendary
Activity: 3710
Merit: 1711
|
 |
February 09, 2025, 10:00:34 PM |
|
Bazen öyle olaylar yaşanıyor ki, her maça özel konuşmak çok anlamsız kalıyor. Penaltı pozisyonunda Mertens'in yaptığı düpedüz sahtekarlıktır, bunun bir izahı yok. Bununla birlikte her hafta hakemlerin hatalarını konuşmak futbolda bir adım bile ileriye gidemememize neden oluyor. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyorum. Her hafta hakemleri konuşmak bu sistemin tüm dişlilerinin işine geliyor.
Medya, olayları köpürtüyor ve her şeyi daha da abartarak reyting elde ediyor. Sahadaki oyunu konuşmak yerine sırf hakem hatalarına ayrılan programlar var. Kulüpler, tüm suçu hakemlere ve federasyona atarak başarısız kulüp yönetimlerinin konuşulmamasını sağlıyor. Daha fazla transfer yaparak daha fazla para harcıyor. Menejerler ve işbirlikçiler daha çok komisyon kazanıyor. Oyuncular, tam performans vermek yerine dış etkenlerin sonuca etki ettiğini söyleyip işin içinden sıyrılıyor. Kendilerini bir gösteri sanatçısı olarak görüp güzel futbol izletmeyi hiçbir zaman öncelik haline getirmiyor. İktidar, insanların futboldaki hataları konuşup gerçek hayattaki gündemi unutmaları onların da işine geliyor. İşsizlik, yoksulluk, hukuksuzluk konuşulmak yerine tüm ilgi futbola kayıyor.
Akla tüm bu yapılanların planlı ve düzenli olduğunu düşünmekten başka bir şey gelmiyor. Ne zaman normal bir futbol iklimine sahip olacağımızı merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
ajanwalker
|
 |
February 10, 2025, 08:18:04 AM |
|
Bizim ligi bırak Avrupa'yı ne Asya ne de Arabistan bile takip etmiyor artık. Belki bir tek Azerbaycan. Onlarda 10 seneye kalmaz bizi geçerler. Ülkenin neyi düzgün ki futbolu düzgün olsun. Balık baştan kokuyor. Her suçlu hakem değil bence. Bunda kötü niyeti oyuncular da etkili. Mertens burada yaptığı hareketleri Premier ligde yapsın bakalım kendi seyircisi siktir eder ülkeden Bizde ise ( bu her takım için geçerli) kendisine olduğu zaman bir şey yok hiç sesi çıkmıyor. Dün Okan maçtan sonra penaltı olmama ihtimali yüksek diyor. Bir iki kişi penaltı dese bence penaltı der. Gelelim Adana Demirspor'a ( ölmüş eşek korkar mı kurttan hesabı) bu hareketi yaptı. Puanı biraz yukarılarda olsa bu hareketi yapamaz. Zaten düştüm deyip böyle bir şeye kalkıştı.
|
|
|
|
|
kizilhare
Member

Activity: 342
Merit: 64
|
 |
February 10, 2025, 08:29:47 AM |
|
Tümer Metin , Çok güzel bir noktaya değindi ve benim de hoşuma gitti. Okan Buruk, pozisyonu izledi ve penaltı olmadığını çok iyi biliyor. Topu at dışarı dese. Her şey bambaşka olurdu. Sonuna kadar katılıyorum. Ben yarım saatlik özete baktım. GS zaten eziyordu Adana'yı. Zaten çok rahat yenersin ama topu dışarı at diyecek yürek yok. Çünkü puan kaybedersem ne olur düşüncesi var. Ben bizim ülkedeki top taca çıkınca ya da kornere. Futbolcular doğrucu davut oluyorya ( herkes bir anda onu konuşuyor) böyle pozisyonlarda hiç görmedim öyle olduklarını.
|
|
|
|
MK-74
Legendary
|
 |
February 10, 2025, 09:16:03 AM |
|
Lütfen şu aşağıdaki videoyu izleyelim, yıllardır hakem hatası yapı cart curt diye isyan eden adamlar hala ve hala MHK'nın istifasını istemiyor. Dünkü yaşananlardan sonra bile mi istemezsin ya, ne TFF kalmış ne MHK, bunları direk istifaya çağırman lazım ama sen hala kendilerini düzeltmeleri lazım diyorsun. Bana bundan sonra YAPI MAPI diye gelmeyeceksin o zaman, sen halinden gayet memnunsun demek ki. https://x.com/Decoo1905/status/1888699346314543290Acun aşağıdaki videoda güzel konuşmuş, böyle oyunculara gereken cezalar verilmeli, verilmezse böyle kendini yere atmaya devam ederler. Amma ve lakin kendi oyuncuları kendini yere atınca hiç bir şey demeyen iki yüzlülükte sınır tanımayan da sizlersiniz. Kendi oyuncularınıza da sahtekar diyor musunuz. İki gram karakter olsa dersin ama o da yok işte anca karşı takıma sallayın durun. https://x.com/penaltisport/status/1888713065967001661Doğruya doğru konuşsak ortada bir durum kalmayacak ama diğer takım maçları %100 hakkıyla kazanıyormuş gibi açıklamalar yapıyor, taraftarları da ölümüne destekliyor. Derbi de de yine yabancı hakem çağrısı yapıyorlar, ilk maçta neredeydiniz, o zaman niye böyle bir talep yoktu, şimdi deplasman falan filan, yok kardeşim yabancı falan istemiyoruz derbide, türk olsun herkes işine geldiği gibi.
|
|
|
|
RaltcoinsB
Legendary
Activity: 2856
Merit: 1522
|
 |
February 10, 2025, 09:25:22 AM |
|
Abi ne dersek boş ya sonuçta hakemler istedikleri gibi karar veremiyorlar 27 yaşında genç ve muhtemelen torpille bir yere gelmiş bir hakeme düdük astırarak olayı kapatacaklar benim devrem 10 sene amatör kümede maç yönetti bir tane süper ligi geç 3. Lig maçı vermediler çocuğa sorduğumda torpilsiz olmadığını söyledi ve beklediğim gibi hakemliği bıraktı bir süre sonra hakemler de artık böyle durumlara düşüyor olanlar yani burada da liyakat olmayınca olay buna gidiyor mhk istifa etse ne olacak ki gelen aynı şeye devam edecek
|
|
|
|
|
ILuckyGuyI
|
 |
February 10, 2025, 04:11:50 PM |
|
İşin özeti ortada. Kulüp başkanları, yetkilileri vs. sadece kendi çıkarlarını düşünmeyi bırakıp Türk futbolunun geldiği noktanın farkına varmazsa değişen hiçbir şey olmayacak. Aynı böyle skandal olayları A takımı için de B takımı için de konuşmaya devam edeceğiz.
Bir Galatasaraylı olarak da dürüstçe ekleyeyim. Orada penaltı falan yoktu. Mertens bu gibi penaltı alma denemelerini çok yapıyor. Göz göre göre kendi ayağını takıyor ben olsam ona direkt sarı veririm. Bunların bir daha olmamasını istiyorsak kulüpler bir noktada birleşmesini bilecek ve futboldaki bu adaletsizliğe bir son verecek.
|
|
|
|
|
|
| R |
▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄ ████████████████ ▀▀▀▀█████▀▀▀█████ ████████▌███▐████ ▄▄▄▄█████▄▄▄█████ ████████████████ ▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀ | LLBIT | | | 4,000+ GAMES███████████████████ ██████████▀▄▀▀▀████ ████████▀▄▀██░░░███ ██████▀▄███▄▀█▄▄▄██ ███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███ ██░░░░░░░░█░░░░░░██ ██▄░░░░░░░█░░░░░▄██ ███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ▀████████ ░░▀██████ ░░░░▀████ ░░░░░░███ ▄░░░░░███ ▀█▄▄▄████ ░░▀▀█████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ░░░▀▀████ ██▄▄▀░███ █░░█▄░░██ ░████▀▀██ █░░█▀░░██ ██▀▀▄░███ ░░░▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ |
| | | | | | .
| | | ▄▄████▄▄ ▀█▀▄▀▀▄▀█▀ ▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄ ▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄ ▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀ ▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀ █░░██████░░█ █░░░░▀▀░░░░█ █▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█ ▄░█████▀▀█████░▄ ▄███████░██░███████▄ ▀▀██████▄▄██████▀▀ ▀▀████████▀▀ | . ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀ ███▀▄▀█████████████████▀▄▀ █████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀ ███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄ █████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀ ████████████░███████▀▄▀ ████████████░██▀▄▄▄▄▀ ████████████░▀▄▀ ████████████▄▀ ███████████▀ | ▄▄███████▄▄ ▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄ ▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄ ▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄ ▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄ ███░████░░░░░▀██░████░███ ███░████░█▄░░░░▀░████░███ ███░████░███▄░░░░████░███ ▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀ ▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀ ▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀ ▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀ ▀▀███████▀▀ | | OFFICIAL PARTNERSHIP SOUTHAMPTON FC FAZE CLAN SSC NAPOLI |
|
|
|
eightdots
Legendary
Activity: 1498
Merit: 1046
|
 |
February 10, 2025, 04:35:52 PM |
|
İşin özeti ortada. Kulüp başkanları, yetkilileri vs. sadece kendi çıkarlarını düşünmeyi bırakıp Türk futbolunun geldiği noktanın farkına varmazsa değişen hiçbir şey olmayacak. Aynı böyle skandal olayları A takımı için de B takımı için de konuşmaya devam edeceğiz.
Bir Galatasaraylı olarak da dürüstçe ekleyeyim. Orada penaltı falan yoktu. Mertens bu gibi penaltı alma denemelerini çok yapıyor. Göz göre göre kendi ayağını takıyor ben olsam ona direkt sarı veririm. Bunların bir daha olmamasını istiyorsak kulüpler bir noktada birleşmesini bilecek ve futboldaki bu adaletsizliğe bir son verecek.
Futbolun geldiği nokta çok üzücü maalesef. Verilen penaltılar, futbolcuların hakemleri kandırma çabaları, tekrar tekrar aynı şeyleri yapıp ceza almak yerine ödül almaları gibi birçok sebep bugüne gelinmesine sebep oldu. Birbirlerine sürekli laf söyleyen kulüpler, Avrupa'da başarıdan uzak olan bir futbol derken en son halimiz de bu işte. Büyük bir değişiklik gelmeden futbolun içine girdiği bu çukurdan çıkması çok zor.
|
|
|
|
Mustang Shelby
Legendary
|
 |
February 11, 2025, 10:28:11 AM |
|
Futbolun geldiği nokta çok üzücü maalesef. Verilen penaltılar, futbolcuların hakemleri kandırma çabaları, tekrar tekrar aynı şeyleri yapıp ceza almak yerine ödül almaları gibi birçok sebep bugüne gelinmesine sebep oldu. Birbirlerine sürekli laf söyleyen kulüpler, Avrupa'da başarıdan uzak olan bir futbol derken en son halimiz de bu işte. Büyük bir değişiklik gelmeden futbolun içine girdiği bu çukurdan çıkması çok zor. Türkiye Süper liginin yurtdışında artık baya dalga geçilen bir lig olduğunu söyleyebiliriz. Baksanıza şu Penaltı diyelim oldu, VAR ne işe yarıyor? Neden çağırmıyor hakemi? Hakemin çağırılmaması rezalet. Bana göre orta hakem yerine VAR hakemi suçlu. Hakem maç içerisinde anlık göremeyebilir, VAR hakeminin çağırması lazım kararı yine orta hakem verecekti. Boş yere böyle sıkıntılar yaşandı.
|
|
|
|
|
Ondekinecakabilirim
|
 |
February 11, 2025, 02:35:26 PM |
|
Adana Demir Spor başkanı iddiası olmayan bi takımı maçtan çekti. Hakem kararları yüzünden mi ligin sonuncusu oldular. Neden Galatasaray maçını beklediler. Bana göre bi algı operasyonu yapıldı Galatasaray'a. Bütün hakem hataları Galatasaray'ın lehineymiş algısı yaratıldı. Fenerbahçe'nin 2-0 geriden kazandığı Çaykur Rizespor maçından bi hafta sonra yaşandı bu olay. Bana göre geçen hafta herkes bişilerin farkına varmaya başlamıştı. Sonra bu olay kurgulandı.
Mertens'in yağtığı da normal bişi bana göre. Bazı penaltılar verilmez alınır. Savunma oyuncusu kontrolsüz bi şekil Mertens'in üzerine geldi. Mertens yılların deneyimli oyuncusu. Bu şekil bi hamle karşısında normal bişi yaptı. Alexin bu şekil kazandığı bir sürü penaltı var. Hakem suçlu diil diyemem. Ama Mertens profesyonel derim.
|
| . BC.GAME | ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ██████▀░▀██████ ████▀░░░░░▀████ ███░░░░░░░░░███ ███▄░░▄░▄░░▄███ █████▀░░░▀█████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ | ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███░░▀░░░▀░░███ ███░░▄▄▄░░▄████ ███▄▄█▀░░▄█████ █████▀░░▐██████ █████░░░░██████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ | ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ██████▀▀░▀▄░███ ████▀░░▄░▄░▀███ ███▀░░▀▄▀▄░▄███ ███▄░░▀░▀░▄████ ███░▀▄░▄▄██████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ | │ │ | DEPOSIT BONUS .1000%. | GET FREE ...5 BTC... | │ │ | REFER & EARN ..$1000 + 15%.. COMMISSION | │ │ | Play Now |
|
|
|
|
ILuckyGuyI
|
 |
February 14, 2025, 04:45:48 PM |
|
Adana Demirspor 3 puan silme cezası aldı ve puanı 2'ye düşürüldü. Galatasaray da hükmen 3-0 kazanmış oldu. Günün sonunda hoş olmayan olaylar yaşandı. Saçma sapan bir hakem hatası ve sonrası yaşanan gelişmeler... 50 kere konuşmaktan bıktığım konular gerçekten benim de. https://ajansspor.com/haber/pfdk-galatasaray-adana-demirspor-macinin-cezasini-acikladi-689655Bu hafta Galatasaray Rizespor deplasmanına gidiyor. Umarım 3 puanı alarak devam ederiz. Fenerbahçe'nin de evinde Kasımpaşa'ya karşı takılacağını sanmıyorum. Kısacası bu haftanın sonunda şampiyonluk yarışında puan farkı korunur diyorum.
|
|
|
|
|
|
| R |
▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄ ████████████████ ▀▀▀▀█████▀▀▀█████ ████████▌███▐████ ▄▄▄▄█████▄▄▄█████ ████████████████ ▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀ | LLBIT | | | 4,000+ GAMES███████████████████ ██████████▀▄▀▀▀████ ████████▀▄▀██░░░███ ██████▀▄███▄▀█▄▄▄██ ███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███ ██░░░░░░░░█░░░░░░██ ██▄░░░░░░░█░░░░░▄██ ███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ▀████████ ░░▀██████ ░░░░▀████ ░░░░░░███ ▄░░░░░███ ▀█▄▄▄████ ░░▀▀█████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ░░░▀▀████ ██▄▄▀░███ █░░█▄░░██ ░████▀▀██ █░░█▀░░██ ██▀▀▄░███ ░░░▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ |
| | | | | | .
| | | ▄▄████▄▄ ▀█▀▄▀▀▄▀█▀ ▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄ ▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄ ▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀ ▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀ █░░██████░░█ █░░░░▀▀░░░░█ █▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█ ▄░█████▀▀█████░▄ ▄███████░██░███████▄ ▀▀██████▄▄██████▀▀ ▀▀████████▀▀ | . ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀ ███▀▄▀█████████████████▀▄▀ █████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀ ███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄ █████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀ ████████████░███████▀▄▀ ████████████░██▀▄▄▄▄▀ ████████████░▀▄▀ ████████████▄▀ ███████████▀ | ▄▄███████▄▄ ▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄ ▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄ ▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄ ▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄ ███░████░░░░░▀██░████░███ ███░████░█▄░░░░▀░████░███ ███░████░███▄░░░░████░███ ▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀ ▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀ ▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀ ▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀ ▀▀███████▀▀ | | OFFICIAL PARTNERSHIP SOUTHAMPTON FC FAZE CLAN SSC NAPOLI |
|
|
|
xzone
Legendary
Activity: 3304
Merit: 1837
|
 |
February 14, 2025, 06:52:56 PM |
|
Adana Demirspor 3 puan silme cezası aldı ve puanı 2'ye düşürüldü. Galatasaray da hükmen 3-0 kazanmış oldu. Günün sonunda hoş olmayan olaylar yaşandı. Saçma sapan bir hakem hatası ve sonrası yaşanan gelişmeler... 50 kere konuşmaktan bıktığım konular gerçekten benim de. https://ajansspor.com/haber/pfdk-galatasaray-adana-demirspor-macinin-cezasini-acikladi-689655Bu hafta Galatasaray Rizespor deplasmanına gidiyor. Umarım 3 puanı alarak devam ederiz. Fenerbahçe'nin de evinde Kasımpaşa'ya karşı takılacağını sanmıyorum. Kısacası bu haftanın sonunda şampiyonluk yarışında puan farkı korunur diyorum. Adana Demirspor'un ligle bir alakası kalmadı. Bu maçta devam etseler de benzer bir senaryo ile skor izleyecektik. Zaten herhangi bir iddiaları yok, şu anda tamamen siyaseten ligde yer alıyorlar. Federasyon onları ligden düşürme cezası verse bile umurlarında olmaz, eski senelerdeki gibi onlara saygı duyan yok. Eskiden Murat Sancak diyince güçlü duran bir adam canlanırdı insanların gözünde, şimdi ise adı şike olayları ile anılmaya başlandı. Takımın eski tadı yok
|
|
|
|
LGD2Business
Legendary
Activity: 3248
Merit: 1826
|
 |
February 14, 2025, 07:04:13 PM |
|
Futbol Disiplin Talimatı'nda değişikliğe giden Türkiye Futbol Federasyonu artık sahaya çıkmayan veya sahadan çekilen takımlara bir sonraki sezonu takiben 9 puan silme cezası verileceğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu, 12 Şubat'ta yapılan toplantıda alınan kararla Futbol Disiplin Talimatı'nda değişiklik yapılmasına karar verdi. TFF'den yapılan açıklamaya göre, talimatın 46. maddesi değiştirilerek 36/A maddesi eklendi. Buna göre, sahayı terk eden kulübün yöneticilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilecek. Söz konusu kulüp, takip eden sezona -9 puan cezasıyla başlarken, oyuncularına da 5 ila 10 maç arası men cezası uygulanacak. Müsabakaya çıkmayan veya başlamış müsabakayı terk ederek tatil olmasına sebebiyet verecek şekilde sportmenliğe aykırı harekette bulunan kulüp ve mensuplarına verilecek cezalar şu şekilde belirtildi:
- Kulüp yöneticilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası; görevlilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası veya soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı; - Kulüplere, Süper Lig için 20.000.000 TL'den 100.000.000 TL'ye kadar para cezası, 1.Lig için 2.000.000 TL'den 10.000.000 TL'ye kadar para cezası, 2.Lig için 1.000.000 TL'den 5.000.000 TL'ye kadar para cezası, 3.Lig için 500.000 TL'den 2.500.000 TL'ye kadar para cezası, - Futbolculara 5 - 10 müsabakadan men cezası, - Her halükarda sahadan çekilen kulübün başkanına 1 yıl hak mahrumiyeti cezası. - İhlalin amatör kulüplerce gerçekleştirilmesi halinde yetkili disiplin kurulları; ilgili kişiler hakkında yukarıda yer alan hak mahrumiyeti cezalarına hükmetmekle birlikte ilgili Kulüplere 50.000 TL'den 250.000 TL'ye kadar para cezası verir. - Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri saklı kalmak kaydıyla müsabaka yerine gelmesine rağmen müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden kulüp hakkında; takip eden sezonda yer alacağı ligde geçerli olmak üzere ayrıca (-9) puan indirme cezası verilir. https://arsiv.mackolik.com/Haber/253952/Mactan-cekilme-cezasinda-degisiklikYani bu kadar saçma talimat değişikliği olur. Sen takımların neden maçtan çekildiği ortamın oluştuğunu hiç sorgulama, kendi hatalarını görme özeleştiri yapma, sonra saçma sapan cezalar yaz. Bu ülkede neden futbolun bir adım dahi ileri gitmediğini ve gitmeyeceğini çok güzel özetliyor bu durum. Kulüplere ödeyemeyecekleri miktarda para cezası vererek kendi yarattıkları adaletsiz ortamda herkesin 90 dakika zorla sahada tutulmasını amaçlıyorlar. Fıkra bu kadar. Oyunculara da 5-10 maç ceza verilecekmiş sahadan çekilmek istemeyen oyuncunun ne suçu var takım adına karar alınıyor orada bireysel bir spor değil ki bu. Bu disiplin talimatını yazanlarda 1 gram beyin yok bu da tescillenmiş oldu tekrar. Kaosu bitirmek isteyen adaleti sağlar. Ceza sistemiyle adalet sağlanmaz. Doğru hakem atamalarıyla doğru hakem kararlarıyla her takıma eşit muameleyle adalet sağlanır.
|
|
|
|
|
|
püsür
|
 |
February 14, 2025, 09:27:17 PM |
|
Futbol Disiplin Talimatı'nda değişikliğe giden Türkiye Futbol Federasyonu artık sahaya çıkmayan veya sahadan çekilen takımlara bir sonraki sezonu takiben 9 puan silme cezası verileceğini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu, 12 Şubat'ta yapılan toplantıda alınan kararla Futbol Disiplin Talimatı'nda değişiklik yapılmasına karar verdi. TFF'den yapılan açıklamaya göre, talimatın 46. maddesi değiştirilerek 36/A maddesi eklendi. Buna göre, sahayı terk eden kulübün yöneticilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verilecek. Söz konusu kulüp, takip eden sezona -9 puan cezasıyla başlarken, oyuncularına da 5 ila 10 maç arası men cezası uygulanacak. Müsabakaya çıkmayan veya başlamış müsabakayı terk ederek tatil olmasına sebebiyet verecek şekilde sportmenliğe aykırı harekette bulunan kulüp ve mensuplarına verilecek cezalar şu şekilde belirtildi:
- Kulüp yöneticilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası; görevlilerine 1 yıl hak mahrumiyeti cezası veya soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı; - Kulüplere, Süper Lig için 20.000.000 TL'den 100.000.000 TL'ye kadar para cezası, 1.Lig için 2.000.000 TL'den 10.000.000 TL'ye kadar para cezası, 2.Lig için 1.000.000 TL'den 5.000.000 TL'ye kadar para cezası, 3.Lig için 500.000 TL'den 2.500.000 TL'ye kadar para cezası, - Futbolculara 5 - 10 müsabakadan men cezası, - Her halükarda sahadan çekilen kulübün başkanına 1 yıl hak mahrumiyeti cezası. - İhlalin amatör kulüplerce gerçekleştirilmesi halinde yetkili disiplin kurulları; ilgili kişiler hakkında yukarıda yer alan hak mahrumiyeti cezalarına hükmetmekle birlikte ilgili Kulüplere 50.000 TL'den 250.000 TL'ye kadar para cezası verir. - Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri saklı kalmak kaydıyla müsabaka yerine gelmesine rağmen müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden kulüp hakkında; takip eden sezonda yer alacağı ligde geçerli olmak üzere ayrıca (-9) puan indirme cezası verilir. https://arsiv.mackolik.com/Haber/253952/Mactan-cekilme-cezasinda-degisiklikYani bu kadar saçma talimat değişikliği olur. Sen takımların neden maçtan çekildiği ortamın oluştuğunu hiç sorgulama, kendi hatalarını görme özeleştiri yapma, sonra saçma sapan cezalar yaz. Bu ülkede neden futbolun bir adım dahi ileri gitmediğini ve gitmeyeceğini çok güzel özetliyor bu durum. Kulüplere ödeyemeyecekleri miktarda para cezası vererek kendi yarattıkları adaletsiz ortamda herkesin 90 dakika zorla sahada tutulmasını amaçlıyorlar. Fıkra bu kadar. Oyunculara da 5-10 maç ceza verilecekmiş sahadan çekilmek istemeyen oyuncunun ne suçu var takım adına karar alınıyor orada bireysel bir spor değil ki bu. Bu disiplin talimatını yazanlarda 1 gram beyin yok bu da tescillenmiş oldu tekrar. Kaosu bitirmek isteyen adaleti sağlar. Ceza sistemiyle adalet sağlanmaz. Doğru hakem atamalarıyla doğru hakem kararlarıyla her takıma eşit muameleyle adalet sağlanır. Gerçekten akıl alır gibi değil. Bu ülkede grev de yasak zaten mesela ultra saçmalık. Yazdığınız gibi bu maçtan çekilmenin vs nedenleriyle ilgilenmiyorlar, niye böyle şeyler oluyor diye düşünmüyorlar. Saçma sapan engellemeye çalışıyorlar. Adana başkanı galiba istifa etmişti ama ben kendisini kutluyorum valla delikanlı adammış. Bu talimat değişikliği de ülkenin sirk gibi yönetildiğini gösteren örneklerden biri oldu
|
|
|
|
|
MK-74
Legendary
|
 |
February 14, 2025, 09:35:46 PM |
|
Bu nasıl bir karar am*k, ülkede artık hiç bir türlü ne eleştiri ne boykot tarzı bir şey yapamıyorsun, birini eleştiriyorsun akşamına-sabahına kapına polisler geliyor, futbolda hakemleri boykot ediyorsun cezalar arttırılıyor ama kimse nedense kendinde suç aramıyor, hata bizde mi diye sorgulayan yok, tek bildikleri milleti susturmak. Her geçen gün ülkemiz her konuda maalesef geriye gidiyor, artık futbolda bile yaptırımlarla karşı karşıyayız, yarın öbür gün takımlar maça çıkmıyor diye haklarında savcılığa suç duyurularında bulunur bunlar. Şu duruma isyan etsen kime şikayet edicen, TFF'yi getirenler bu takımlar değil mi, şimdi çeksinler cezalarını ne diyim.
|
|
|
|
W Jr. (OP)
Copper Member
Legendary
Activity: 2002
Merit: 1485
|
 |
February 15, 2025, 09:54:31 AM |
|
Sadece Türkiye Süper Ligi’ni değil de tüm ligleri, özellikle maddi imkanı olmayan alt ligleri daha fazla etkileyen bir karar olmuş bu.Bazı amatör takımlar şehirlerarası servis dolmuşuyla gidiyor geliyor.Gençlerle mücadele falan ediliyor.Para kazanmayan amatör bir takım nasıl 250 bin lira ceza ödesin ki?Türkiye ligindeki cezalara bakın bunlar da saçmalık.Oyunculara ceza verilme olayı da saçma, takımlara da 20 milyon lira ile 100 milyon lira arası ceza…
Söylenecek söz yok.
|
|
|
|
|
|
| R |
| | | | | | .
|
|
|
Mustang Shelby
Legendary
|
 |
February 15, 2025, 01:52:35 PM |
|
Süper ligde bugün Sivasspor, Gaziantep FK’ya yenilerek düşme bölgesinde devam ediyor. Kayserispor maçını kazandığında aynı puana ulaşacaklar. Adana Demirspor ise dün Antalya’dan 1 puan koparmayı başardı. Kayserispor’un 2 maçı eksik durumda. Ligde üst sıralardan daha çok alt sıralardan düşmeye yakın bölgede olanlar heyecanlı ilerliyor. 2 takımın düşeceği neredeyse kesin ama Bodrum, Kayserispor, Konyaspor ve Sivasspor arasında düşme bölgesinde ateşli yarış devam ediyor.
|
|
|
|
|
Hvdv
|
 |
February 15, 2025, 03:17:12 PM |
|
Süper ligde bugün Sivasspor, Gaziantep FK’ya yenilerek düşme bölgesinde devam ediyor. Kayserispor maçını kazandığında aynı puana ulaşacaklar. Adana Demirspor ise dün Antalya’dan 1 puan koparmayı başardı. Kayserispor’un 2 maçı eksik durumda. Ligde üst sıralardan daha çok alt sıralardan düşmeye yakın bölgede olanlar heyecanlı ilerliyor. 2 takımın düşeceği neredeyse kesin ama Bodrum, Kayserispor, Konyaspor ve Sivasspor arasında düşme bölgesinde ateşli yarış devam ediyor.
Bodrumspor, Başakşehiri penaltı golüyle 1-0 yenmiş. Bu onlar için cansuyu oldu. 20 puana ulaştılar. Düşme bölgesinde yer alsalar da kalan maçlarda en azından üst sıralara çıkmak için savaşmaya devam edecekler. Saat 19.00 da Beşiktaş, sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor. Trabzonspor eğer bu maçı kazanırsa tekrar bir toparlanma sürecine girecektir. Beşiktaş ise Avrupa kupaları için üst sıralara tırmanmak istiyor ve bu maçı muhakkak kazanmalılar. Keyifli bir maç olacağını düşünüyorum.
|
|
|
|
|
ILuckyGuyI
|
 |
February 15, 2025, 04:02:22 PM |
|
9 puan silme kararı tam komediymiş.  Ülkede bir şeyi protesto etmek gerçekten büyük suç haline geldi. Futbolda bile artık etkilerini görmeye başladık. Asla hatayı kendilerinde aramayıp faturayı futbol kulüplerine kesmek en basiti tabi ki. Bu federasyondan benim hiç umudum kalmadı zaten. Gerçekten iş yapacak adamları TFF başkanı yapmadıkları sürece ülke futbolunda iyi yönde değişen hiçbir şey olmaz. Sadece her yıl daha kötüye gideriz aynı bu sezon olduğu gibi...
|
|
|
|
|
|
| R |
| | | | | | .
|
|
|
|