normalde de film izlemekten hoşlanmıyorum, bu sebeple film izlemek için plan oluşturmuyorum ve vakit ayırmıyorum ama tam olarak korku olmasa da bilimkurgu-korku türünde olan, yıllar önce izlediğim küp filmlerini önerebilirim.
Küp (film serisi)
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Küp, Kanada yapımı bilimkurgu-korku filmi serisidir. Üç film sırasıyla Vincenzo Natali, Andrzej Sekuła ve Ernie Barbarash tarafından yönetilmiştir.
Üç filmin her biri aynı öncül üzerine kuruludur. Amacı ve kökeni tamamen belirsiz dev, mekanik ve küp şekilli bir yapı vardır. Yapı küçük küp şekilli birçok odadan oluşmaktadır. Odalarda tavanda, zeminde ve yanlarda olmak üzere altışar tane kapı vardır. Her bir kapı tıpatıp aynı olan başka odalara açılmaktadır. Odalaradan bazıları güvenlidir bazılarında da odaya giren kişiyi öldüren alev makinası, dikenli tel gibi bubi tuzakları bulunmaktadır (yapının soyut olduğu ve tuzakların net ve öngörülebilir olmadığı Küp 2: Hiperküp dışındakiler için bazı durumlarda odanın içine ayakkabı fırlatılarak tuzağın keşfedilmesi mümkündür).
Her olayda bir grup yabancı neden ve nasıl oraya getirildiklerini bilmedikleri bu gizemli yapıda uyanır. Grup, küpün sırrını ve neden orada olduklarını öğrenmeye çalışırken bir taraftan da esaretten kurtulmak için bir arada bulunmak ve tuzaklardan kurtulmak ve labirentin çıkışını bulmak için yeteneklerini birleştirmek zorundadır. Ancak küpte bulunmanın yarattığı baskı karakterlerden bazılarını çıldırtıp diğerlerini öldürmeye başlamasına yol açar.
Küpün dışında küpü kontrol eden insanları ve içindeki insanları izleyenlere odaklanan Küp Sıfır önceki iki filmden biraz daha farklıdır. Bu filmde ayrıca serinin bir takım sorularına da cevap verilmeye çalışılır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCp_(film_serisi)
her seri filmlerinde olduğu gibi ticari kaygıların ağır basması nedeniyle araya gazlama çakmışlardı. galiba 2 ya da 3, recep ivedik 5-6 tadındaydı (elbette mübalağa yaptım :d), tam hatırlamıyorum, uzunca bir süre geçti, seri için 5-6 saat vakit öldürdükten sonra bana sövmeyin diye yazdım. :))