RNG sisteminin rastgelelige bagli degil, kosullara bagli oldugunu yazdigim an
Discord’dan banlandim.
Elimde upgrade sistemi hakkinda yeterli istatistik mevcut.
Yanma dongusu gerçek.
198 leather’den 88’i +6’ya, bu 88 tanenin de 30 tanesini +7’ye geçirdim ve daha sonra bir çanta dolusu +7 leatherle +8e geçişte yanma döngüsünü tetikledim.
Sonuç tahmin ettigim gibi 0.
Daha sonra kendi yontemimle yanma dongusune asla girmedim. İtem yandiktan sonra devam etmedim ve 198’den cok daha az bir leatherle (saymadim ama sure cok daha azdi) 5 adet +8 bastim.
Su ana kadar kesin olan istatistiksel cikarimlarim; toplamda 2000 leatherlik bir deneyim- Yanma dongusu gercek. İlk itemleriniz yandiysa sonrakiler mutlaka yanacak.
- Ayni + grubundaki itemleri 7’den itibaren basarsaniz hicbiri gecmeyecek.
- Bir item +1’den +7’ye art arda baska bir item basilmadan upgrade edildiginde sonsuza kadar deneseniz de geçmeyecek.
Olasi test surecindeki cikarimlarim- Oyun bastiginiz her tusu takip ediyor. Captcha var. Farm yaparken ve upgrade yaparken bot gibi davranirsaniz; benzer saniyelerde, benzer işlemleri yaparsaniz drobunuz/upgrade sansiniz sifirlaniyor.
- 12 adet +7’nin 8’e geçme ihtimali 3 adet +7, 3 adet +6, 3 adet +5 ve 3 adet +4 gibi daha dusuk ve karma bir sepetin +8 olma ihtimalinin %1i bile degil.
Bastigim 5 adet +9’daki ortak noktalar- Hepsi crystal fortress etkinligine girildikten sonra basildi. 8v8 PvP arena gibi dusunebilirsiniz.
- Bastigim gunlerde dungeonlara girdim.
- Bastigim anda sepetimde 2-7 arasi basilabilir item vardi. Full canta değildim.
Bunun disinda yanma dongusunu benden baska biri daha fark etmiş:
https://forum.riseonlineworld.com/konular/rng-sistemine-son-yorumum.18051/Ayrica, takip ettigim bir Youtuber’in nerdeyse hic item yakmadan (su ana kadar 1 tane yakmiş) 4 adet 7 wixen, 1 adet 8 vixen bastigini biliyorum. Adam “item yakma” olayina inanmiyor. İtemleri 9 olanlarinin itemi 9 olurken öncesinde yanma falan olmuyor.
Bu oyun bence “olasi” bot paterni sezdigi hesaplara
“shadow ip ban, hesap ban, drop kisma vb.” şeyler uyguluyor.
Karakter bazli şans açilip kisiliyor. Herkesin şansi/drop rate’i ayni değil.Şu an “dungeon yapmadan, farm atmadan, crystall fortress etkinligine katilmadan” + basiyorum. Elimdeki GBleri sadece bu istatistikler icin harcayacagim. Kârinda falan degilim. Bu RNG dedikleri ama “koşullu rastgelelige” sahip olan boktan sistemin detaylarini merak ediyorum
Yaklasik 30GBye yakin mal var elimde. Yeni sunucu acilana kadar RNG sisteminin detaylarina inicem.
Bonus istatistik?!
- Animasyonlu basmakla, animasyonsuz basmak arasinda fark yok ancak “
PAUSE” yaparak basmak bariz şans arttiriyor. +7’den itibaren animasyonlu basmakta fark var. Olay animasyondan ziyade yanma dongusunden cikis.. Pause + animasyon zamansal olarak aralik koydugu icin +7’den itibaren işliyor. Şahsen asil olayin zamansal aralik oldugunu dusunuyorum.
Son noktada “belli paternleri izledikten sonra, birkac +8 ya da +9 basabilecek şansa olgunlasildigini” dusunuyorum. Tum secenekleri denedikten sonra “yarattigim en olasi senaryolari” birlestirip birden fazla tahmin ettigim kosullara uygun hesaplarla “unique” itemleri basmayi denicem. Sermayeyi leather ve heavy plateden kasiyorum şu an. O sermayeyle de kendi senaryonum kumarini yeni SV’de deneyecegim. İstatistik 1-2 ay sürer. İtemleri bastiktan sonra gelen parayla istatistik olusturmaya devam ediyorum.
Şu ana kadar kendi yontemim +7’de birakilmis haliyle “maliyetime garanti %86” kâr birakiyor. +9a gittigim riskli senaryoda 1’e 10 aliyorum.
Dungeonsuz, etkinliksiz, farmsiz surec bittikten sonra; dungeonlu, farmli ve etkinlik sonrasi + basmali istatistikler gelcek. Kafasi calisan 3-4 kisilik bi grubum olsaydi. Yan hesaplarla falan RNG dedikleri tirt sistemi cok daha hizli cozerdik. Bu ay biraz işim var. Onumuzdeki ay 2-3 hesap alip; farkli faktorler ekleyerek ip degisip istatistik cikarmaya devam edicem.
Bu arada +9’a %100 basiliyor demiyorum arkadaslar. Sadece sunu diyorum. Elinizde belli bi butce varsa “
maliyetiniz diger oyunculardan cok daha az olacak sekilde” + basabiliyosunuz. Olayin piyasada para eden, oyun cinsi paradan kâri yukselten kismi bu zaten.. Su an piyasa degeri 54 birim olan itemde maliyetim 29m, 9larda ise piyasa degeri 5-7gb, maliyet 0-60m arasi gidip geliyor.
Bi ekibim olsa yeni SVde ilk 9lari belki biz basardik; swh.
Yani Rise’da RNG sisteminde bi bokluk oldugu
yanma dongusunden belli. Duzgun RNG’de bi kasa item art arda yanmaz. 100 itemle de test etsen yaniyor lmao. Bunlarin RNGsi cok daha basit bi sistem. Biraz arastirma yapinca Lucky draw’dan art arda 3 gün 10GB odulu alan adam var. 1:10000 olasiligin 3 kere art arda tutmasi demek bu. Mumkun degile yakin bi olay. Yanma dongusu de oyle. Su RNG’i çözmek lazim. Kesinlikle KO’daki gibi değil ya. mallarin sistemi daha basit, acigi var net.