Faiz indirimi haberinin tepkisini anında gördük dolar kurundaki artışla. Zaten beklediğimiz bir şeydi bu o yüzden şaşırmadım her zaman oluyor çünkü faiz inince dolar fırlıyor. Bundan sonra nasıl bir tutum seyredileceğini çok merak ediyorum. Bu şekilde kalırsa faiz ya da daha da düşerse doları 10 TL'nin altında tutamayız artık yeni rekorları görmüş oluruz. Ama benim beklentim yıl sonundan önce doların yine bir geri çekilme yapacağı yönünde. 8 TL seviyelerine bir gerileme yaşanacaktır yine.
Yıl sonu yaklaştıkça genelde kurları düşük tutmaya çalışıyorlar ama yeni yıl ile birlikte tekrar tırmanışa geçtiğini görebiliyoruz. Sizi çok iyimser gördüm ekonomik olarak bir iktidarsızlık söz konusu ve ekonomi yönetiminde hiç bir değişiklik yok rüzgar ne taraftan eserse o tarafa hareket ediliyor. Bu saatten sonra mevcut düzen ile doların 8 TL olduğunu görmek hayal olur. Belki yakında Kavcıoğlunuda görevden alırsa esas o zaman görün doların halini saray dışında herkes faizin düşmesini doğru bulmazken faizi indirip macera aramaya gerek varmıydı. Faiz 1 puan düştü diye vatandaş kredi çekmek için bankalarada akın etmediğine göre kimin işine yaradı bu faiz indirimi?