Bu sene gerçekten iyi kar yağdı, erime başlayınca barajlardaki doluluk oranlarını net olarak takip etmeye başlayabiliriz.
Geçtiğimiz 2 yıl kış çok hafif geçmişti ve hiç yağış alamamıştık, ciddi anlamda kuraklık yaşanmıştı. Daha şimdiden baktığımızda uzun zaman sonra barajlardaki doluluk oranları ortalama %55'in üzerine çıktı, bu çok iyi bir haber. Geçen sene %35'lerde gezen bir doluluk vardı.
Birkaç gün önceki yoğun kar yağışları sırasında bol bol karda araç sürme keyfi yaşadım, bir yandan tedirgin etse de bir yandan çok keyifliydi. Özellikle ara sokaklarda hafif buz üstü karda aracı kontrollü şekilde kaydırmak çok güzeldi.
Sıcak bölgelerde yaşayan arkadaşları da karlı yollara davet ediyorum
Haberlerde tabi ki İstanbul'a kar yağışı çok konuşuldu ama tüm Türkiye'ye umarım yağış çok olmuştur. Bazı yerlerde kocaman göller kuruyordu, yer altı suları durumları çok kötüydü. Bu sene neyse ki umarım tüm ülkede kuraklık azalmıştır hatta hiç olmaz da zaten ekonomi felaketken daha da kötü sebze meyve fiyatlarıyla karşılaşmayalım. Ayrıca keşke tarımda verimi daha da arttırabilsek de ithal minimuma inse. En azından bu sene verim yüksek olur da hem iç pazara hem dış pazarlara bereketli olsa. Gerçekten buna ihtiyacımız var ve durum öyle kötü ki ben durduk yere ülke tarımının verimi yüksek olsa diye düşünüyorum...