2. ve 3. maçtan sonra Ergin Ataman Türkiye Ligi'nde de şampiyon olacaklarını iddia etmişti ancak Efes Pilsen bu sefer maalesef kaybetti ve Ülkerspor Türkiye şampiyonu oldu. Serinin 3. maçında Anadolu Efes, Ülker'i 103-92 mağlup etmiş ve Ergin Ataman maçın ardından kalan maçları kazanacaklarını ve Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda kupayı kazanacaklarını: "Biz yine şampiyon olacağız' diye söyledim ben. Şimdi onlar düşünsünler. Çünkü pazartesi de kazanıp Ülker Arena'ya bir kez daha o kupayı kaldırmaya gideceğiz" demişti. Gene dramalı, laf sokmalı, gergin bir Ergin Ataman serisi oldu. Bu adamın maalesef psikolojik sorunları var. Sadece işine, takımına ve takımının oyununa odaklanması lazım. Koca Euroleague'i iki kere üst üste almış bir koçun böyle şeyler yapmaması gerekiyor bence. Büyük olan zaten o.
Şu adam beni sevmeyin ben iticiyim diye her röportajında bağırıyor resmen. Bunun gibi birisi karşısına gelip kudurtmadan da susacağını sanmıyorum. Basketbol değil de futbolda şu sözleri söylese ağzının payını alır da işte basketbolda meydan boş maalesef.
Tebrikler Fenerbahçe Beko.