şimdi sarı site de gezdim baktım da anadolu yakasında yenidoğan çekmeköy sultanbeyli samandıra taraflarında sıfır yada 5 yaşından genç 2+1 ler 800 bin lira civarına bulunabiliyor
devletin yapacağı ev kaç metre kare belli değil, yer belli değil, proje belli değil, başvuru ücreti 500 lira o paralar daha sonra ne olucak belli değil.
bankadan kredi alınca en azından ödeyeceğin para belli ve şu enflasyonla ödeyeceğin taksit birkaç seneye kuşa dönüyordu tokinin taksitleri enflasyona endeskli olduğundan 10 yılda ödeyeceğiniz para değil 600 bin 6 milyon lirayı geçebilir.
ben başvurup başvurmama konusunda çok kararsızım, gerçekten bir fırsat var mı? yoksa tamamen bir aldatmaca mı? bilemedim..
500 liralık başvuru ücretleri ev alma hakkı çıkmazsa iade edilecek, ev alma hakkı çıkarsa ödenecek toplam miktardan düşülecek. Yani başvuru yapmanın bireysel bazda bir zararı olacağını düşünmüyorum. O paranın üstüne yatmayacaklardır.
Bu konuda bence birçok kişi ne yapacağını kestiremiyor. Sırf fırsat olduğunu düşündüğü için başvuranlar bile var, ortada bir fırsat var gibi görünüyor ama ne kadar mantıklı olduğuna karar vermek zor.
Bugün bakanın yaptığı açıklamaya göre ödeme planı tamamlanmadan evin satışını yapmak yasak olacak. Eğer gayriresmi yollardan satış yaptığı tespit edilen kişiler olursa onların sahip oldukları eve el konulacak. Eve el koymak nedir, nasıl yapılır büyük bir sorun bence.
Komşunuzla problem yaşarsanız 20 yıl boyunca onun yüzünü görmeye devam edeceksiniz, muhtemelen kutu gibi bir ev olacak ve balkonu olmayacak. TOKİ'nin geçmişte yaptığı evlere bakarsak içinde duşakabin bile yok, dış cepheler 2 sene içerisinde çatlıyor, yatırımlık almak bile risk olabilir gibi. Karar vermek zor