lokallerine bakınca anlaşılıyor. genelde birbirinin kopyası bomboş mesajlarla dolu zaten konuları. ana dillerinin ingilizce olmasının da etkisi vardır ama bazılarının hem yerelde hem global'de yazdıkları çok kötü düzeyde. bulundukları kampanyaları yönetenler de umursamıyor diye çoğu konuya alakasız mesajlar yazıyorlar.
Öyleymiş cidden biraz göz gezdirdim de. Kimsenin bunu çok önemsememesi de ilginçmiş.
Bilmiyorum ben mi fazla ciddiye alıyorum ? Forumun olayı araştırma ve geçmişe ait taramalar ile açık kaynak bir hazine olması değil mi? Satoshi’nin mesajlarını ilk elden görme şansına sahibiz, bu farkında olmadığımız bir ayrıcalık. Bir de olası forumun kapanması durumunda değeri bilinecek.
Bakmayın burada imza kampanyaları vs olduğuna. Satoshi’nin mirasını sürdürüyor firmalar. Aslında bizim farkında olmadığımız bir ağırlığı var forumun. Evergreen içerik kaynıyor. Gir bak 2009- günümüz şeklinde tüm mesajları, laszlo’nun pizzalarını, o dönemki yazışmaları ve BTC‘e olan inancın nereden nereye geldiğini görebileceğiniz, binlerce kullanıcının bir arada oluşturduğu bir hatıra defteri gibi.
Size katılıyorum, ben çok rastgele buldum bu forumu keşke daha önce denk gelseymişim diyorum. Umarım en az bi on sene falan daha da aktif olur çöpe vs dönmeden.
Teşekkürler cevaplarınız için arkadaslar.