Bitcoin in en güzel en sevdiğim yönü bu sınırsıza yakın özgürlüğü vermiş olması kesinlikle. Türkiye de artık bu denli kötü sıkıntılar yaşayacağımızı sanmıyorum ama yine de bankalarımızda olabilecek sıkıntıları düşünmek lazım. Akbank ın 1-2 gün çöktüğünü hatırlayın, koskoca banka rezil olmuştu.
Bu arada harcama yapamamaktan kaynaklı kaygıları ben de anlıyorum. Ben mesela bitcoin destekli MasterCard ların Türkiye de kullanılabilir olmasını istiyorum. Çok yayılmasını istiyorum ki ancak böyle gerçek alternatif olur.
Bu yorumun üzerine çok uzun zaman geçmiş olmasına istinaden cevap yazma ihtiyacı hissettim. Mesajın yazıldığı dönem yaşanan Akbank olayını çok iyi hatırlıyorum ve insanların büyük endişeler yaşamasına sebep olan bir olaydı. Yaklaşık 2 yıl önce yapılan bu yorumda Türkiye'de bu denli bir sorun yaşanacağını düşünmediğinizi belirttiğinizi görüyorum fakat her ne kadar birebir olarak aynı durum yaşanmamış olsa da benzeri nitelikte bir kriz yaşadığımızı düşünüyorum. Döviz alım işlemlerinde çeşitli sınırlar ve sorunlar yaratılıyor olması, bankaların döviz çekim işlemlerini ödeyemiyor durumda olması ve sebebi her ne olursa olsun yüklü miktarda döviz alacak bireylerin bankalara hesap vermek zorunda olması da aslında büyük bir krizin işaretçisidir. Bu sebeple, merkeziyetli finansal kuruluşların aslında hanehalkı için büyük bir risk barındırdığını ve Bitcoin veya diğer kripto paralarda böyle bir durumun olmadığını da hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca, şu an Türkiye'de kullanımı mevcut mu bir fikrim yok fakat Binance kart, kripto paraları kullanarak alışveriş yapmak için çok ideal bir opsiyon şu an.