Εγώ δεν έχω θέμα αν είναι άτομα που εμπιστεύομαι, κάτι το οποίο δε μπορώ να πω για την πλειοψηφία του ελληνικού sub-board.
Aν θες τη γνώμη μου, κανέναν δεν χρειάζεται να "εμπιστεύεσαι". Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να scamαριστεί κάποιος αν βρεθούν δυο μέλη του forum face to face και κανουν μια συναλλαγή. Το πιο δύσκολο θα ήταν να εκδηλωθει ενδιαφέρον για την πρόταση μου. Αν βρεθούν trading partners, δεν χρειάζεται και τεράστια εμπιστοσύνη. Φυσικά αυτή είναι απλώς η γνώμη μου !
Αν δεν είναι σημαντικό το premium στην τιμή, σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί κάποιος να κλείσει ραντεβού στην Ομόνοια 2-3 μέρες πριν (κι αν γίνει κανά μπαμ με την Binance και πέσει το BTC? γιατί να μην δώσεις άμεσα spot sell order στην τιμή που βλέπεις?) με το κάθε σπυριάρικο nerd και να έχει και τα πρεζόνια δίπλα να λοξοκοιτάνε τα μετρητούλια...
Μπαίνει σε ένα CEX με 2 κλικ και πουλάει σε μερικά δευτερόλεπτα.
Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και γυναίκες στον χώρο (λίγες, αλλά υπάρχουν). Όποιος δεν έχει βρεθεί με γυναίκα (βλ. incels) σε περιοχές πέριξ της Ομόνοιας/Μεταξουργείου, δεν μπορεί να διανοηθεί τον τρόμο στα μάτια τους από το οπτικοακουστικό θέαμα.
Η εφορία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για μικρά ποσά... θα πεις τα έκανα mine αν σε ρωτήσουν που τα βρήκες. Φορολογικό πλαίσιο για mining δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε καν ως επιχειρηματική δραστηριότητα.
Κι άμα θέλουν πρόσβαση στο προσωπικό πορτοφόλι -> oops, I had a boating accident!
Τι θα κάνουν μετά; $5 wrench attack; Ξέρω πολλούς με χιλιάδες BTC που θα παρακαλούσαν να τους σπάσουν ΟΛΑ τα δάκτυλα (και μετά να αγοράσουν καινούρια!) ΑΝ ήταν εφικτό να βρεθεί το ιδιωτικό κλειδί με άσκηση βίας.
Αυτό που απασχολεί πολλούς είναι η αγορά ακινήτου/ΙΧ, αλλά σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει καν ιδιοκτησία, οπότε δεν θα μπορείς έτσι κι αλλιώς να αγοράσεις (Digital ID + CBDC wallet -> €2000-3000 max cap).
Για μένα το Bitcoin δεν είναι απλά «μπήκα για να βγάλω λεφτά», είναι και μια ολόκληρη πολιτική (libertarian) ιδεολογία από πίσω, η οποία συνοψίζεται στο εξής: "fuck the state". Μιλάμε για νταβατζήδες με κοστούμια.
Συνεργάζεσαι οικειοθελώς (δήλωση crypto ως μετοχές στην φορολογική δήλωση) με κρατικούς νταβάδες και τους δίνεις μερτικό από το βιός σου; Είσαι υποτακτικός και σου αξίζουν τα χειρότερα
.-