Ben açıkcası seçime kadar elimdeki halka arzdan aldığım hisseleri 2x yapınca satıyorum.Seçime kadar da bu böyle olacak çünkü seçimden önce bir düzeltmeye gideceğini düşünüyorum borsa istanbulun.Seçimden sonra ise artık herkes yatırım yapmaya borsaya girmeye başlayabilir ve 2-3 tl olan hisseler bile bir kaç gün tavan giderek 10 tlye kadar çıkabilecektir.Bu sebeple tam bist endeksini takip etmedim ama seçimden sonra 5 haneleri göreceğimizi düşünüyorum bist 100 endeksi olarak. 15 bin lere kadar yükseliş olabilir.
Seçimler büyük bir değişken. Seçimden önce borsa istanbul ufak düşüşler görebilir ama zaten az çok şu an oylar kendini belli ediyor. Kaldı ki ülke ekonomisinin politikalarının değişeceği, baştan aşağı yönetim kadrosunun değişeceği bir seçim değil, yerel seçimler bu yüzden çok büyük etkisi olmaz bence hocam. Bilmiyorum yanılıyor muyum bunu bize zaman gösterecek.
Siyaset ülkemizde önemli bir yeri temsil ediyor.Büyükşehirlerin olası kaybı her şeyi değiştirir.Enflasyonun yanı sıra insanların artık karar aşamasına geçme zamanı gelecektir.
Seçim sonucu yapılacak bir karar ile artık yatırımcıların da ne yapacağını merak ediyoruz tabiki.Özellikle yurtdışından yatırım yapan firmaların nasıl bir karar alacağını tahmin etmek zor.Ben yerel seçimlerin de etkileyeceğini düşünüyorum.