Kaçak yayın ve iptv izleyenmlere açıkcası ceza geleceğini düşünmüyorum.Böyle bir haberin servis edilmesi sadece korkutma ve caydırma amaçlı olabilir.Bu zamana kadar buna engel koymamaları hataydı çünkü bu zamanlarda aşırı derecede arttığı için böylesine bir haber servis edildi gibi geliyor.Maç yayını veren işletmelerin artık üye toplayamadığını ve bu yüzden de devlet tarafından böylesine bir yasak/ceza konulması gerektiği ortaya çıkmış bana kalırsa.Bariz bir şekilde artık ligin dizayn edildiğini düşünenler üyelik satın almak yerine önemli maçlarda kaçaktan izliyorlar.
Zaten bu da belirli periyotlarla servis edilen haber ya da uyarılardan birisi, futbola ilgisi olanlar konuya gayet vakıftır, futbol sevmememe ve takip etmememe rağmen ben bile okuyunca "yine mi" diyerek bir sırıttım. Futbol endüstrisi o kadar devasa hacimli ki, kayıp kaçak olayını engelleyebilmek mümkün değil. Nasıl ki büyük mağazaların, marketlerin vb gider kalemi olarak kabul edip hesaplamalarında kullandıkları bir ürün çaldırma oranı varsa, bunların da göze aldıkları bir rakam vardır, onu aşmadığı sürece uğraşmazlar bence.
Hocam isteseler tek bir operasyonla bunu yapabilirler fakat bunu yapmak istemiyorlar gibi geliyor bana.Her şeyin bir kolayı var.Bunu kaçak kumar sitelerinde de sürekli görüyoruz.İşte 1000 küsür kumar sitesine operasyon yapıldı siteler kapatıldı. eee sonra xxx1 ise sitenin adı xxx2 oluyor ve işlemine devam ediyor.Ne anladım ben bu işten.Caydırıcı cezalar gelmediği sürece ne kaçak yayın biter ne de ülkede kumar oynayan.Her türlü herkesin kazanç içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.Kaçak yayın demek ki bazılarının işine geliyor ki halen daha net adımlar atılmıyor.