Genelde yorumlarda haklı olarak eylemi yapanın adiligi, şerefsizligi vs üzerinde durduk ama işin aslında başka bir boyutu var, o da aynı eylemi bu kafa yapısındaki birinin yarın öbür gün herhangi bir çocuğa kadına yapıp yapmayacaginin garantisi yok, belki de o an kedi rastgele orada denk geldi, küçük bir çocuk denk gelse ona da aynı şiddeti uygulamayacaginin kimse garantisini veremez. İşte bu yüzden böylelerinin çok net cezalandırılması gerekiyor.
Fikrimi değil, bilimsel çalışmaların verilerine dayanarak yazıyorum, sosyopat ve/veya psikopat kişilerin ortak yönü bazen seri katilliğe kadar gidebilen eylemlerinin başlangıcının hayvanlar olması. Canilikleri kimisinde yetişkinlikte, kimisinde daha çocukluk yaşlarında hayvanlar üzerinde başlıyor ve kademe kademe yükseliyor.
O nedenle kediye yaptıkları zaten başlı başına kabul edilemez olan bu pisliğin dışarıda kaldığı her gün herhangi bir canlı için tehlike demektir.
Maalesef bunun bilimsel tarafını bilmeden yazmıştım, hatta yazarken de umarım en kötü senaryodur, gerçekleşme ihtimali azdır diye düşünmüştüm ama yorumunuzdan sonra kaygılarımın sebepsiz olmadığını görmüş oldum. Şimdi bu herif yurt dışı yasağı ile dışarıda, yarın insan veya hayvan başka bir canlıya zarar verirse bunun sorumluluğu kimde olacak, illa bu tarz suç işleyenleri halk sokakta kendi yöntemleri ile mi yok etsin, bu mudur yani beklenen?