Bitcoin Forum
March 07, 2026, 04:00:50 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Sigaraya zamlar durmuyordu  (Read 296 times)
xzone
Legendary
*

Activity: 3248
Merit: 1797

View Profile
September 19, 2024, 04:19:07 PM

Sigara, alkol gibi ürünler ülkenin önemli vergi kalemlerinden birisini oluşturuyor. Özellikle sigaradan şu ana kadar ne kadar vergi geliri elde edildiğini çok merak ediyorum.  Smiley  Bu zamlar dur durak bilmeden devam edecek. Bırakamayan insanlar da almaya devam edecekler yani sonsuz bir döngüye girildi. 75-80 lira oldu herhalde 1 paket sigara şu an. Yeni yılda 100 liraya da koşar. Ağır vergiler bu ülkenin ayakta durabilmesini sağlayan temel etken ne yazık ki...

Sigaraya her ay zam geliyor. Kendim içmiyorum, içmenin de şu dönemde çok zor olduğunu düşünüyorum. Arkadaşların hepsi içince duruma hakim oluyorsunuz, belki bir belki iki ay önce 65 liraya aldıkları sigara 85 lira olmuş. Sigara içen kişilerin en az içeni günde yarım paket, normal içeni 1 paket içiyor. Aylık maliyete bakınca çok ciddi bir paraya mal olan bir bağımlılık bu.
Hele bir de asgari ücretli olduğu halde sigara içenler apayrı bir durumda. Maaşının 4'te birini sigaraya veriyor, sonra fakirlik yaşıyor. Zaten en diptesin bir de kendine ekstra yük ediniyorsun

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 1946
Merit: 1432

View Profile
September 19, 2024, 06:13:35 PM

Sigara, alkol gibi ürünler ülkenin önemli vergi kalemlerinden birisini oluşturuyor. Özellikle sigaradan şu ana kadar ne kadar vergi geliri elde edildiğini çok merak ediyorum.  Smiley  Bu zamlar dur durak bilmeden devam edecek. Bırakamayan insanlar da almaya devam edecekler yani sonsuz bir döngüye girildi. 75-80 lira oldu herhalde 1 paket sigara şu an. Yeni yılda 100 liraya da koşar. Ağır vergiler bu ülkenin ayakta durabilmesini sağlayan temel etken ne yazık ki...

Sigaraya her ay zam geliyor. Kendim içmiyorum, içmenin de şu dönemde çok zor olduğunu düşünüyorum. Arkadaşların hepsi içince duruma hakim oluyorsunuz, belki bir belki iki ay önce 65 liraya aldıkları sigara 85 lira olmuş. Sigara içen kişilerin en az içeni günde yarım paket, normal içeni 1 paket içiyor. Aylık maliyete bakınca çok ciddi bir paraya mal olan bir bağımlılık bu.
Hele bir de asgari ücretli olduğu halde sigara içenler apayrı bir durumda. Maaşının 4'te birini sigaraya veriyor, sonra fakirlik yaşıyor. Zaten en diptesin bir de kendine ekstra yük ediniyorsun
Onlar da sarmaya dönüyorlar.Mecburen tütün sarıyor ve içiyorlar.Bence en güzeli sigara içmemek ama maddi açıdan olduğundan çok sağlığa olacağı faydaları için bunu söylüyorum tabi ama bu mümkün değil pek.Sigaraya başlayan çok az kişi sigarayı bırakma başarısı gösteriyor.Bırakanlar da ileride tekrar başlıyorlar çoğu..

Artık maddi olarak o kadar büyük bir sıkıntı haline geldi ki insanlar sigara bile içemez duruma gelecekler ki bu sağlıkları için iyi ama özgürlük alanlarına müdahale gibi, hani bir paket sigarayı bile içemez duruma geliyoruz diye düşünecekler.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
eightdots
Legendary
*

Activity: 1442
Merit: 1020

View Profile
September 19, 2024, 06:53:01 PM

Onlar da sarmaya dönüyorlar.Mecburen tütün sarıyor ve içiyorlar.Bence en güzeli sigara içmemek ama maddi açıdan olduğundan çok sağlığa olacağı faydaları için bunu söylüyorum tabi ama bu mümkün değil pek.Sigaraya başlayan çok az kişi sigarayı bırakma başarısı gösteriyor.Bırakanlar da ileride tekrar başlıyorlar çoğu..

Artık maddi olarak o kadar büyük bir sıkıntı haline geldi ki insanlar sigara bile içemez duruma gelecekler ki bu sağlıkları için iyi ama özgürlük alanlarına müdahale gibi, hani bir paket sigarayı bile içemez duruma geliyoruz diye düşünecekler.

Bırakanlar da ileride tekrar başlıyorlar çoğu demişsiniz doğru yakın bir arkadaşım 1 sene sigarayı bıraktı şimdilerde tekrar başladı. Demek ki bu zamanla da çok ilgisi yok kafada tamamen bitirmek gerekiyor. Ben bir başlıyım sonra tekrar bırakırım doğru bir düşünce olmuyor. İlk başta kokusundan rahatsız oldu ama sonra eski alışkanlıktan olsa gerek alıştı. Böyle olaylardan anlaşılıyor ki sigarayı bırakma işi gerçekten kolay değil ki böyle örnekler görüyoruz.

Hem maddi açıdan hem de sağlık açısından bir artısı yok umarım isteyen herkese rahat bir şekilde bırakabilir.

██
█████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
██▀░░██████▀░▀████░░▀██
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░█████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
██▄░░██████▄░░████░░▄██
█████▄░░▀███▌░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
.
.ROOBET 2.0..██████.IIIIIFASTER & SLEEKER.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
    PLAY NOW    
karabiber
Hero Member

Activity: 2016
Merit: 926

View Profile
September 26, 2024, 06:08:19 PM

500 TL’de yapılsa sigara içilmeye devam edecektir. Farklılıklar olur elbette. Bunlar sarma sigara dediğimiz tütünlere talebin artışı, kaçak sigara kullanımının artışı vs.. gibi. Şimdi bile baktığımız zaman kaçak sigara kullanımı, sarma tütün kullanımı her yıl artarak devam etmektedir. Sağlık konusunu bir kenara koyarsak tütüncülüğün ülkemizde bitmesi son derece vahim bir durum. Tütün üreticilerinin bir çoğu üretimi bırakmış vaziyette. Zamanında iyi bir ihracat kalemi olan tütün ürünlerinin artık ülkemizde olmaması içilen tütünlerin de kalitesini düşürmüş durumda. Çoğu şeyde olduğu gibi sigaraların da fiyatları arttıkça kalitesi düşüyor.

W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 1946
Merit: 1432

View Profile
September 27, 2024, 08:02:03 PM

Bırakanlar da ileride tekrar başlıyorlar çoğu demişsiniz doğru yakın bir arkadaşım 1 sene sigarayı bıraktı şimdilerde tekrar başladı. Demek ki bu zamanla da çok ilgisi yok kafada tamamen bitirmek gerekiyor. Ben bir başlıyım sonra tekrar bırakırım doğru bir düşünce olmuyor. İlk başta kokusundan rahatsız oldu ama sonra eski alışkanlıktan olsa gerek alıştı. Böyle olaylardan anlaşılıyor ki sigarayı bırakma işi gerçekten kolay değil ki böyle örnekler görüyoruz.

Hem maddi açıdan hem de sağlık açısından bir artısı yok umarım isteyen herkese rahat bir şekilde bırakabilir.
Maalesef bu doğru hocam.Sigarayı bırakmak çok zor ama başlamak çok kolay.Zaten psikolojik olarak bir sebep bekliyorsunuz.Bir olumsuzluk yaşandığında dur bir tane içeyim daha da içmem diyorsunuz ama dahası geliyor sürekli.Yeniden başlayınca da paket alarak hayatınıza bir anda giriyor ve siz bile şaşırıyorsunuz nasıl başladığınıza.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████