Kahve olayını seviyorum uzun yıllar bu tarz ürünleri tükettim sonra bir gün lan dedim bunun posası nerede? nasıl olurda posası olmaz? nereye gidiyor bu çekirdeğin atığı o günden sonra içmemeye karar verdim genelde filitre kahve içiyorum keşke imkanım olsa onuda hazır öğütülmemiş alırım ancak kahve makinaları gereksiz pahalı 20-30 binlira olurmu lan bir kahve makinası. O makina ölene kadar kahve yapsa parasını çıkartmaz.
Geçen bir arkadaş evine 45 binliraya kahve makinası aldığını söyledi oha dedim.
Bu muhabbete sosyal medyada denk geldiğim için söyleyebilirim ki belirli sayıda kahve tüketiminden sonra kahve makinesi parasını çıkarıyor ancak bunun şartlarından biri haftada Starbucks’dan en az 2/3 kahve tüketiminiz olması.Eğer haftada en az 2/3 bardak Starbucks kahvesi içiyorsanız, 6 ay gibi bir sürede makine kendini amorti ediyor hatta bunu söyleyenler termos bardaklarla dışarıda da içtiklerini dile getiriyorlar ki dışarıda kahveyi nereden bulacaksın sorularına karşılık buldukları çözümmüş
45 bin lira ise bence artık büyük bir keyif ve hobi işine dönmüş bir kahve aşkı neticesi.Normalde o paraların verilmesi mümkün değil.