Birşey özelleştiği zaman paranın esiri olmuştur. Ticarethanedir. Özelleşme adı altında sunulan şey : "Parayı verirsen daha kaliteli hizmet alırsın" dır .
Özel bir sistem yatırım ile oluşur, yatırımın beklentisi ve amacı ise kâr'dır.
Özel hastane, özel eğitim, özel hukuk büroları, özel bilmemne şu bu hepsi budur.
------- ÖZel hastane nedir ? ------
Parayı verirsen yaşama şansın parası olmayana göre daha yüksektir. Seninle ilgileniriz demektir.
-------- Özel eğitim / okul / üniversite nedir ? ----------
Parayı verirsen sana daha kaliteli bilgi ve eğitim veririz, demektir. Hatta mezun olunca iş bulma şansın artar demektir.
--------- Özel hukuk ------------
Parayı bayılırsan senin hakkını daha iyi savunuruz, seni işin içinden sıyırmak ve hakkını almak için veya haklı göstermek için elimizden geleni yaparız demektir.
Özet olarak ÖZEL kelimesi aslında çürümüşlüğün kelime karşılığının modifiye edilerek modernize sunum şeklidir.
Tüm bu başında Özel olan bu ve diğer yapılar yüksek kâr amacı güden, para odaklı sistemlerdir. Özel = Paran varsa demektir.
Özel olunduğu zaman beraberinde kalite gelmesi beklenir. Ancak zihniyet bozuk ise ve yeterli denetim / regülasyon yok ise Özel yapılar sömürü sistemine dönüşür. Sosyal bir toplum içinde Özel yapılar kurulması (Paran varsa sistemi) aslında yapının kendisine terstir.
Bugün bu konuda olduğu gibi çok daha basit örnekler ile özel yapıların toplumu sömürmek için toplumu nasıl cendere içinde, baskı ile terbiye etmeye çalıştığını görebiliriz.
"Ancak zihniyet bozuk ise ve yeterli denetim / regülasyon yok ise[/b] Özel yapılar sömürü sistemine dönüşür." Aslında tüm mesele bu hocam. ülkeyi çeyrek asıra yakın bir süredir aynı zihniyet yönetince, ne zihniyet stabil kalabiliyor ne de tiyniyet. Kitle zaten her türlü istismara binbir sebepten ötürü müsaitken, rant sarmalına düşen ve oradaki beleş kazanç tadını alan şerefsizler için ülkemizin günümüz şartları maalesef cennetten bir köşe ...