hacılar bu duruma sebep olana söyleceksiniz. esnafa değil.
iki tarafın da suçu var bence, sebep olanın sebep olmasından ayrı esnafın durum ne olursa olsun böyle bir şey yapmaması lazım gerekçe bu ise. çünkü kendisi zorda diye başkasının hakkını yemiş oluyor en başta etik değil.
burada zor durumda kalıp fiyatları arttırmaktan farklı olarak, esnafın çakallığı ve açgözlülüğü var.
ben anlamadım abi nesi etik değil? adam müşterinin önünde bunu yapmıyormu? uzatan ticaret mi bu? alan razı veren razı burada sorun bu konunun haber olması kahvelerde çay 10tl iken gençlerin gittiği kafeteryada aynı miktardaki çay 80tl farkı ne? 80 liraya satan adamı yargılamak mı gerekiyor veya etik değil demek mi?
müşterinin önünde falan yapıyor diye olayı zorlamaya gerek yok bence. herkes biliyor bildiğimiz esnafın çakallığı. tatlısın kilosu 500tl olsun, siz 1 kilo tatlı aldığınızı sanıp 500tl verdiğiniz yerde, 450tllik tatlı 50tllik kutu alıyorsanız bu etik değildir zaten. gözü önünde yapıyormuş falan onlar bir şeyi değiştirmez. fiyatta kilosu 500 yazarken kutusu da eklenince kilosunu 550tlye almış olursunuz.
çayın kahvelerde 10tl olması kafeteryada 80tl olması kısmını hiç anlamadım. bir kere herkes istediği fiyatı verebilir müşteri istediği şeyi alıyorsa. ayrıca tamamen iki farklı mekan, açık alanda deniz gören kafeteryanın ne kirası ne gideri mahalle arası kahveyle aynı değil orası ayrı. bizim konumuz bundan farklı. yazılan fiyattan farklı bir sonuç çıkıyor, daha da uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum.