Daha önce bu senaryoyu gördüm, çok az hasarlı adı altında satılan araçlar airbag açmamış ama sel hasarlı ya da yanmış araçlar falan olabiliyor. Ağır hasar kaydı olduğu zaten ilandan belli, aracı satmak isteyen her türlü grameri ekler.
Araç perte çıktıktan sonra sağını solunu biraz toparlıyorlar, aracı alacak olan kişi sadece ufak tefek 1-2 parça değişecek ve emsalleri gibi olacak sanıyorlar ama korozyon, klima problemleri, motorda görünmeyen fakat birkaç ayda ortaya çıkabilecek hasarlar gibi şeyler ile uğraşmak zorunda kalıyorlar.
İşin sonunda tamir edilmemiş bir aracı normal fiyata mal ediyorlar, aslında bir çeşit dolandırıcılık gibi bir şey

“Çıtır Hasarlı” ilanları bir ara revaçtaydı.Bu da onlar gibi aslında, çıtır hasarlı denilen ama hasarın babasını almış, darbeyi en derinden yemiş, sel sularının sürüklediği, motorun mahvolduğu, aracın “şişirmeli kayıt” değil gerçekten pert olduğu gerçeğini ortaya er yada geç çıkaran ilanlardan.
Bu konuda Tarcanlar’a ekspertiz konusunda güveniyorum, en full paketi alıyorum ve incelemeleri gerçekten en full’a yakın şekilde oluyor.Diğer mahalle de ekspertizlerine güvenmiyorum hele ki başka şehre gidiyorsanız ve tanıdığım var diyorsa satıcı o ekspertiz şirketinden kaçın.