Bitcoin Forum
April 01, 2026, 11:03:39 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Γίνεστε αντικοινωνικοί;  (Read 861 times)
BlackHatCoiner (OP)
Legendary
*

Activity: 1974
Merit: 9623

Bitcoin is ontological repair

View Profile
October 07, 2025, 01:12:56 PM

ο OP δεν έχει ξανα-απαντήσει περαιτέρω
Και ούτε βλέπω να απαντάει... εξαφανιζόλ από όλα τα fora.
Είναι λίγο κατάντια τα fora πλέον. Είχα ελπίδες για το bitcointalk, αλλά θυμάμαι είχε φθήνει το ενδιαφέρον. Λίγοι είναι πραγματικοί bitcoiners εδώ μέσα. Πολλοί έχουν πάει στο X.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Ultegra134
Legendary
*

Activity: 2240
Merit: 1305

R.I.P Condoras

View Profile
October 08, 2025, 11:50:35 PM

Είναι λίγο κατάντια τα fora πλέον. Είχα ελπίδες για το bitcointalk, αλλά θυμάμαι είχε φθήνει το ενδιαφέρον. Λίγοι είναι πραγματικοί bitcoiners εδώ μέσα. Πολλοί έχουν πάει στο X.
Λογικό δεν είναι από τη μία; Οι καιροί αλλάζουν, τα φόρουμ δεν είναι πλέον η μόδα που ήταν, δεν υπάρχει το ενδιαφέρον μετά τα social media. Και εγώ ήμουν μέλος σε διάφορα παλιότερα αλλά δεν ασχολούμαι πλέον. Το Bitcointalk έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω, λόγω του θέματος του και της οικονομικής του μεριάς, αλλά εννοείται όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο που το συγκεκριμένο φόρουμ έχει τραβήξει παραπάνω. Πιστεύω ότι και τα campaign να μην ήταν, πάλι θα είχε κόσμο, αλλά όχι αυτό που συμβαίνει τώρα.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
BlackHatCoiner (OP)
Legendary
*

Activity: 1974
Merit: 9623

Bitcoin is ontological repair

View Profile
October 09, 2025, 12:43:38 PM

Οι καιροί αλλάζουν, τα φόρουμ δεν είναι πλέον η μόδα που ήταν, δεν υπάρχει το ενδιαφέρον μετά τα social media.
Για την high-time preference Gen Z μπορεί να φτάνουν τα social media, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον που η φύση (time preference) θα αναρρώσει με bitcoin, οι τότε γενιές θα ψάξουν μηχανισμούς για να συμμετέχουν σε επικοδομητικές συζητήσεις, όπως έψαχνα κι εγώ πιο μικρός. Τα social media έχουν ήδη αποτύχει να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο με το bitcointalk, γιατί έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους. Το X μπορώ να πω πως είναι το κοντινότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά κι αυτό έχει πολλά θέματα.

Επιπλέον πρόβλημα είναι το AI. Εκεί που οδεύει το Internet είναι ένα χάος από AI generated, fake content. Τα περισσότερα accounts ήδη στα social media είναι fake. Το μέλλον άρα θα αποτελείται από infinite, fake, cheap generated AI content που θα κρύβει το αληθινό. Δε θα υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβεις αν το βίντεο που είδες είναι αληθινό, ή όχι. Cryptographic protocols όπως το Nostr μπορούν να σπρώξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση (ταυτότητα μέσω public key cryptography που δεν αντιγράφεται από το AI), αλλά κι αυτά είναι μεγάλο στοίχημα για το αν όντως θα πιάσουν. 

Ένα ωραίο βιβλίο που διάβασα πρόσφατα: The Great Harvest: AI, Labor, and the Bitcoin Lifeline.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Makis Kotzampasis
Newbie
*

Activity: 11
Merit: 11

View Profile
October 09, 2025, 03:51:31 PM

Οι καιροί αλλάζουν, τα φόρουμ δεν είναι πλέον η μόδα που ήταν, δεν υπάρχει το ενδιαφέρον μετά τα social media.
Για την high-time preference Gen Z μπορεί να φτάνουν τα social media, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον που η φύση (time preference) θα αναρρώσει με bitcoin, οι τότε γενιές θα ψάξουν μηχανισμούς για να συμμετέχουν σε επικοδομητικές συζητήσεις, όπως έψαχνα κι εγώ πιο μικρός. Τα social media έχουν ήδη αποτύχει να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο με το bitcointalk, γιατί έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους. Το X μπορώ να πω πως είναι το κοντινότερο προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά κι αυτό έχει πολλά θέματα.

Επιπλέον πρόβλημα είναι το AI. Εκεί που οδεύει το Internet είναι ένα χάος από AI generated, fake content. Τα περισσότερα accounts ήδη στα social media είναι fake. Το μέλλον άρα θα αποτελείται από infinite, fake, cheap generated AI content που θα κρύβει το αληθινό. Δε θα υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβεις αν το βίντεο που είδες είναι αληθινό, ή όχι. Cryptographic protocols όπως το Nostr μπορούν να σπρώξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση (ταυτότητα μέσω public key cryptography που δεν αντιγράφεται από το AI), αλλά κι αυτά είναι μεγάλο στοίχημα για το αν όντως θα πιάσουν. 

Ένα ωραίο βιβλίο που διάβασα πρόσφατα: The Great Harvest: AI, Labor, and the Bitcoin Lifeline.

Παραδόξως, νομίζω ότι το ελληνικό board του bitcointalk θα ανθίσει μετά από 14 χρόνια ύπαρξης... Late bloomer! Κάθε μέρα , σιγά σιγά, έρχονται κι άλλοι έλληνες στην αγκαλιά του bitcoin. ΙΣΩΣ και να είμαστε στο κομμάτι του S curve που ανεβαίνει κατακόρυφα....
Ultegra134
Legendary
*

Activity: 2240
Merit: 1305

R.I.P Condoras

View Profile
October 09, 2025, 07:17:38 PM

~Snipped~
Συμφωνώ ναι, τα social media δε καλύπτουν την "ανάγκη" για επικοδομητικές συζητήσεις, είναι για να ρωτήσεις κάτι στα πεταχτά, στα γρήγορα και να λάβεις απάντηση, αν και αυτό εξαρτάται πάντα και από την ομάδα. Πχ σε γνωστή ομάδα για αυτοκίνητα που είμαι ή και για ταξίδια, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που γίνονται κανονικές συζητήσεις, βοηθάει ο ένας τον άλλο κλπ.

Το ΑΙ έχει ήδη φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που δε καταλαβαίνεις αν είναι ψεύτικο ή όχι, τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό τον ανθρώπων δε θα μπορεί. Δες τι βίντεο κάνουν generate με το Sora.ai.
Παραδόξως, νομίζω ότι το ελληνικό board του bitcointalk θα ανθίσει μετά από 14 χρόνια ύπαρξης... Late bloomer! Κάθε μέρα , σιγά σιγά, έρχονται κι άλλοι έλληνες στην αγκαλιά του bitcoin. ΙΣΩΣ και να είμαστε στο κομμάτι του S curve που ανεβαίνει κατακόρυφα....
Καλωσόρισες! Χαίρομαι να βλέπω νέα μέλη στο ελληνικό board, που μέχρι τώρα ήταν κάπως ανενεργό. Η απώλεια ενός σημαντικού μέλους και ανθρώπου ήταν επίσης συνταρακτηκή.

P.S: Μάκη, πιάσε μια μπύρα!

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Makis Kotzampasis
Newbie
*

Activity: 11
Merit: 11

View Profile
October 09, 2025, 08:16:04 PM
Merited by BlackHatCoiner (4)

Καλώς σας βρήκα! Ένα από τα θέματα του X/Twitter είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά "οργανωμένη" η ελληνική κοινότητα για το Bitcoin... Και φοβάμαι ότι ένας λόγος ήταν ότι η περίοδος 2017-2021 έβαλε πολύ κόσμο στην Ελλάδα να είναι 100% crypto, 0% bitcoin.  Έχω την εντύπωση βέβαια ότι post-FTX έχει ανέβει το BTC dominance (και εντός Ελλάδος...).

Η αλήθεια είναι ότι έχω φοβερή περιέργεια να συζητήσω και για κάποια τεχνικά θέματα στα ελληνικά (Core vs Knots ως προς τα πρόσφατα π.χ.). Αλλά εδώ είμαστε μάλλον off-topic και δεν ήθελα ως νέος λογαριασμός να ανοίξω νέο topic πρώτη μέρα. Θυμόμαστε και το forum etiquette παρά τα τόσα χρόνια στο twitter...
apogio
Legendary
*

Activity: 1106
Merit: 2394

View Profile
October 09, 2025, 08:25:07 PM
Merited by Makis Kotzampasis (1)

Η αλήθεια είναι ότι έχω φοβερή περιέργεια να συζητήσω και για κάποια τεχνικά θέματα στα ελληνικά (Core vs Knots ως προς τα πρόσφατα π.χ.). Αλλά εδώ είμαστε μάλλον off-topic και δεν ήθελα ως νέος λογαριασμός να ανοίξω νέο topic πρώτη μέρα. Θυμόμαστε και το forum etiquette παρά τα τόσα χρόνια στο twitter...

Να ανοίξεις ο,τι θες Μακαρε! Και θα συζητήσουμε ότι τεχνικό (ή μη τεχνικό) θες!

Εγώ προσωπικά γράφω 95% τουλάχιστον στο Bitcoin section, αλλά συμφωνώ ότι πολλά από όσα έχουμε συζητήσει εκεί άνετα θα τα λέμε κι εδώ. Κι ας διαφωνούμε!

Οπότε, τρέχουμε τώρα, δυνατά, μαρκάρουμε! Μαρκο δώσε πάσα, Μητσο μην κοιμάσαι πιάσε μη μπυρα! Και φύγαμε για ωραίες συζητήσεις!

Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: