Valla hocam ben SP falan bilmiyorum hisselerini de alamıyorum pek araştırmadım ama düşününce oldukça kulağa mantıklı geliyor hem dolarla yatırım yapıyorsun hem de doların artma durumunda ekstra faydalanıyorsun biraz kkmyi andırıyor ama kkm daha güzeldi tabi dolar aynı kalsa faiz alıyorduk falan böyle win win sistem yoktur herhalde
Bu hisseleri de araştırıp bundan da sepet yapmak yatırım adına mantıklı olabilir aslında bence güzel bir konu olmuş yatırım sevenler için
Yabancı hisse alım satımında vergi beyanı vermek gerekiyor sıkıntılı bir iş. Bist’te alım satıma vergi olmadığı için bu açıdan daha makul ama tabi bu sefer de kimim at koşturduğu belli olmayan bir piyasaya yatırım yapmış oluyorsunuz. Vergi dairesi yabancı hisse alım satımında ufak tefek tutarların peşine düşmeyecektir ama oldu da ciddi bir miktar parayı bu şekilde değerlendirirseniz vergi konusunda dikkatli olmanız gerek.
Paran var derdin var, paran yok yine derdin var. Olmasa niye yok dersin, olunca da nereye koyacağını şaşırırsın. Çok acayip işler.