Iskreno, nemam baš povjerenja u ovakve usluge predviđanja kretanja cijena bitcoina.
Vjerujem naravno u analize tržišta koje mogu pomoći predvidjeti neke trendove ali sve to padne u vodu sa 1 kratkim postom na Truth Social iz Bijele kuće (znamo koga) i sve prognoze i predviđanja u sekundi padnu u vodu.
Mislim da je na klasični način sve teže predviđati kretanja cijene bitcoina.
Puno faktora danas posredno utječe na cijene bitcoina (kamatne stope američke središnje banke, odluke velikih investicijskih fondova kroz ETF-ove itd) , puno više nego prije desetak godina kada su u priči uglavnom bili mali, obični ulagači poput nas i sve je bilo predvidljivije.
Iako sam vec prosao nekoliko ciklusa, I dalje se zeznem i kupim/prodam BTC po nepovoljnoj cijeni. Kad god me pita tko od poznanika kada da kupi kriptovalute, kazem mu kupuj kada vidis naslove "Bitcoin je mrtav" ili kada se upoce ne spominje u medijima, a izbjegavaj kupnju kada je BTC svaki dan na naslovnicama. I onda sam sebi skocim u usta u kupim BTC po cijeni 90k jer mislim "nece vise padati".
A pogotovo kad se uzmu u obzir ove manipulacije sa vrha politike, vidim da je i meni tesko kupiti po povoljnoj cijeni uz sav taj sum, a ne kogu ni zamisliti kako je nekome tko tek ulazi u ovo. Zato ljudi i traze "gurue" koji ce mi reci kad da kupe ili prodaju a na kraju nista od toga.