mandown (OP)
Legendary
Activity: 2618
Merit: 2155
|
 |
February 27, 2025, 07:50:45 AM |
|
Klasik bilindik bir olaydan tamamen farklı bir modele geçtik eskiden az kafası çalışan mcap dominance gibi konularlarla ihya oldu şimdi etf sonrasında btc ve altlar düştüğü halde dominance artıyor  eskiden dominance artınca altlar alınır boğa yürüyüşü başlasın derdik şimdi ise hikaye bana göre biraz farklı ilerliyor. ETF tarafındaki şirketlerin aldığı btclerin sahipleri direk usd'ye dönüyor eskiden btc'den çıkan para altlara girer diyorduk ancak bu durumda hikaye tamamen baştan yazılacak gibi duruyor ne diyorsunuz?
|
|
|
|
|
ajanwalker
|
 |
February 27, 2025, 09:14:53 AM |
|
Hikayeye biran önce başlasalar iyi olacak. Yoksa böyle devam ederse yeni yatırımcı gelmez. Biz şimdi az buçuk bir şeyler biliyoruz ama bu malları 2029-2030'lara taşıyacak yeni yatırımcı gerekli. Bu da ancak kriptoda boğa olursa dikkat çekici olur yeni katılan kişiler zaten bu kadar kazandım biraz daha biraz daha diye mallar onun elinde kalacak. Yoksa bu şekilde kendi kendilerine indirir kaldırırlar.
|
|
|
|
|
|
yenerbatmaz
|
 |
February 27, 2025, 09:56:42 AM |
|
Döngü döngü dedik ama dönen bir şey yok. Olan altcoinlere giren bizim gibilere oldu. Başkasını bilmem ama bende ümit kalmadı. Moral motivasyon sıfırın altında.
|
|
|
|
edandrada
Member

Activity: 1137
Merit: 27
|
 |
February 27, 2025, 09:57:46 AM |
|
"ETF tarafındaki şirketlerin aldığı btclerin sahipleri direk usd'ye dönüyor eskiden btc'den çıkan para altlara girer diyorduk ancak bu durumda hikaye tamamen baştan yazılacak gibi duruyor ne diyorsunuz?"
çok haklısınız burada. etf sadece btcye kısmen de ethye yaradı. btc bile etf yatırımcıları için aşırı riskli bir yatırım aracı iken, diğer coinler tamamen kumar. o yüzden etfden para kazanan adam çıkartıyor parayı nvidia alıyor, tahvil alıyor, 10 yıllık bono alıyor. diğer shitlerin yüzüne bakmıyor.
|
|
|
|
|
|
Ondekinecakabilirim
|
 |
February 27, 2025, 04:01:24 PM |
|
Döngü döngü dedik ama dönen bir şey yok. Olan altcoinlere giren bizim gibilere oldu. Başkasını bilmem ama bende ümit kalmadı. Moral motivasyon sıfırın altında.
Döngü olayı eskide kaldı. Market daha bi kolaydı. Çoğunluk yatırımcıydı o zamanlar. Projeye yatırım yapan insanlardan oluşuyordu yatırımcılar. Büyük şirketler girdiğinden beri çoğunluk trader oldu. Onlar alıp satıyor. Küçük bi kar gördükleri anda satıyorlar. Para kazanıyorlar. Küçük bi zarar gördükleri anda yine satıyorlar. Az para kaybediyorlar. Olan bize oldu. Yatırımcı mantığının çalışmadığı bi yerde yatırımcı mantığıyla hareket ettik. Hoş ben alıp satamam. O konuda da şanssızım. Daha çabuk düşüyorum. Daha çabuk yeniliyorum psikolojime. Olan bize oldu. Ama suçlu biziz bana göre. Çünkü değişime ayak uyduramadık. Değişimi okuyamadık. Değişemedik. Gelişemedik. Kaybettik.
|
| . BC.GAME | ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ██████▀░▀██████ ████▀░░░░░▀████ ███░░░░░░░░░███ ███▄░░▄░▄░░▄███ █████▀░░░▀█████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ | ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███░░▀░░░▀░░███ ███░░▄▄▄░░▄████ ███▄▄█▀░░▄█████ █████▀░░▐██████ █████░░░░██████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ | ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ██████▀▀░▀▄░███ ████▀░░▄░▄░▀███ ███▀░░▀▄▀▄░▄███ ███▄░░▀░▀░▄████ ███░▀▄░▄▄██████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ ███████████████ | │ │ | DEPOSIT BONUS .1000%. | GET FREE ...5 BTC... | │ │ | REFER & EARN ..$1000 + 15%.. COMMISSION | │ │ | Play Now |
|
|
|
Phoenix Anka
Legendary
Activity: 1624
Merit: 1066
|
 |
February 28, 2025, 08:58:49 AM |
|
Konunun nasıl böyle ayrıldığını anlayamadım ya. Bir ara tamamen söylediğiniz stratejiyle gidenler kazanıyordu ama bugün öyle bir durum yok. Her şey düşüyor mesela ilginç şekilde. Buna bir çözüm bulamadık ya altlar çıkar bitcoin düşerdi veya tersi. Şimdi hepsi devam ediyor.
|
|
|
|
mandown (OP)
Legendary
|
Konunun nasıl böyle ayrıldığını anlayamadım ya. Bir ara tamamen söylediğiniz stratejiyle gidenler kazanıyordu ama bugün öyle bir durum yok. Her şey düşüyor mesela ilginç şekilde. Buna bir çözüm bulamadık ya altlar çıkar bitcoin düşerdi veya tersi. Şimdi hepsi devam ediyor.
Hacım ETF onaylandı ya bu şu demek sen gidiyorsun yerel bankandan hisse alır gibi btc alıyorsun bende diyorumki eskiden böyle bir durum yoktu sonuçta btc ye giren para bir şekilde altlara giriyordu şimdi ise işin rengi başka yerel borsalardan alınan btc asla ve asla altcoinlere satıldığında dönmüyor adam direk kendi dolarına dönüyor eskiden öyle miydi cex borsa vardı borsada usdt ye dönüyordu oradan para altlara kayıyordu şimdi ise sadece btc çıkıyor al sana etf onayından beri eth'nin son durumu bak sadece düşüyor. BTC/ETH grafiğine bak.
|
|
|
|
kizilhare
Member

Activity: 284
Merit: 45
|
 |
February 28, 2025, 11:38:43 AM |
|
Neyi iyi dediysek bize tersi oldu. Etf onayları gelince bir çok kişi sevindi ama olayın böyle yönünün olacağını tahmin etmedi. Şimdi de btc geri geliyor ama altlar eskisi gibi çok sert düşmüyor. Belki bunda da bir hayır vardır. İyi gerilen ok daha uzağa gider. Kim bilir. Bekleyelim bakalım. Zaten girer girmiş. Kıpırdamaya gerek yok
|
|
|
|
|
igotek
|
 |
February 28, 2025, 08:50:40 PM |
|
ETF ha geldi ha gelecek SEC ha onayladı ha reddetti diye söylentiler çok daha güzeldi. Ne güzel iniyor çıkıyordu.
|
I cannot live, I cannot die, trapped in myself. Hold my breath as I wish for death. Oh please god, help me !
|
|
|
W Jr.
Copper Member
Legendary
Activity: 1974
Merit: 1466
|
 |
March 01, 2025, 05:59:57 AM |
|
Hacım ETF onaylandı ya bu şu demek sen gidiyorsun yerel bankandan hisse alır gibi btc alıyorsun bende diyorumki eskiden böyle bir durum yoktu sonuçta btc ye giren para bir şekilde altlara giriyordu şimdi ise işin rengi başka yerel borsalardan alınan btc asla ve asla altcoinlere satıldığında dönmüyor adam direk kendi dolarına dönüyor eskiden öyle miydi cex borsa vardı borsada usdt ye dönüyordu oradan para altlara kayıyordu şimdi ise sadece btc çıkıyor al sana etf onayından beri eth'nin son durumu bak sadece düşüyor. BTC/ETH grafiğine bak. Aslında durumun tam karşılığı bu, özet için teşekkürler @mandown.Sektörde altcoinlerden atak bekleyenleri -birazcık da olsa- bekleten şey bu.Yani ETF ile birlikte sattığınız şey USD oluyor, tether olmuyor.Böyle olunca da satan adam borsaya giriyor, altın alıyor, değerli metalleri alıyor.Altlara para akmıyor.Böyle olunca eskisine göre daha az hareketlenen piyasa var.ETF’nin hacmi de hepimizin bildiği gibi gittikçe yükseliyor.Bir yanda beklenilen ATH için önemli gelişmeydi ETF ancak altlar adına negatif etki yarattı.
|
|
|
|
|
|
| R |
▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄ ████████████████ ▀▀▀▀█████▀▀▀█████ ████████▌███▐████ ▄▄▄▄█████▄▄▄█████ ████████████████ ▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀ | LLBIT | | | 4,000+ GAMES███████████████████ ██████████▀▄▀▀▀████ ████████▀▄▀██░░░███ ██████▀▄███▄▀█▄▄▄██ ███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███ ██░░░░░░░░█░░░░░░██ ██▄░░░░░░░█░░░░░▄██ ███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ▀████████ ░░▀██████ ░░░░▀████ ░░░░░░███ ▄░░░░░███ ▀█▄▄▄████ ░░▀▀█████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ | █████████ ░░░▀▀████ ██▄▄▀░███ █░░█▄░░██ ░████▀▀██ █░░█▀░░██ ██▀▀▄░███ ░░░▄▄████ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀ |
| | | | | | .
| | | ▄▄████▄▄ ▀█▀▄▀▀▄▀█▀ ▄▄░░▄█░██░█▄░░▄▄ ▄▄█░▄▀█░▀█▄▄█▀░█▀▄░█▄▄ ▀▄█░███▄█▄▄█▄███░█▄▀ ▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀ █░░██████░░█ █░░░░▀▀░░░░█ █▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█ ▄░█████▀▀█████░▄ ▄███████░██░███████▄ ▀▀██████▄▄██████▀▀ ▀▀████████▀▀ | . ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄ ░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀ ███▀▄▀█████████████████▀▄▀ █████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀ ███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄ █████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀ ████████████░███████▀▄▀ ████████████░██▀▄▄▄▄▀ ████████████░▀▄▀ ████████████▄▀ ███████████▀ | ▄▄███████▄▄ ▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄ ▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄ ▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄ ▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄ ███░████░░░░░▀██░████░███ ███░████░█▄░░░░▀░████░███ ███░████░███▄░░░░████░███ ▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀ ▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀ ▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀ ▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀ ▀▀███████▀▀ | | OFFICIAL PARTNERSHIP SOUTHAMPTON FC FAZE CLAN SSC NAPOLI |
|
|
|
|
|
mandown (OP)
Legendary
|
 |
March 02, 2025, 09:14:03 PM |
|
Bu akşam Trump aciklamalarindan kısa süre önce açılan 50x lik milyon dolarlık vadeli işlem sonrası kripto boğası hakkında fikrim değişti Trump burayı Amerika için para kaynağı olarak kullanacak gibi duruyor buda beklenen boğayı uzun vadede belki 3-5 yıldan önce getirmeyebilir.
Açıklama öncesi vadelide işlem aç İki gün sonra işlemi kapat Fud yay tekrar olumlu bir haber yay veya olusmzu duruma göre önceden işlem aç.
Birilerinin canı çok yanacak.
|
|
|
|
|
ajanwalker
|
 |
March 03, 2025, 09:33:33 AM |
|
Bu akşam Trump aciklamalarindan kısa süre önce açılan 50x lik milyon dolarlık vadeli işlem sonrası kripto boğası hakkında fikrim değişti Trump burayı Amerika için para kaynağı olarak kullanacak gibi duruyor buda beklenen boğayı uzun vadede belki 3-5 yıldan önce getirmeyebilir.
Açıklama öncesi vadelide işlem aç İki gün sonra işlemi kapat Fud yay tekrar olumlu bir haber yay veya olusmzu duruma göre önceden işlem aç.
Birilerinin canı çok yanacak.
X50 ile long açan her kimse içerden haber alıyor. Belki de Trump ve avaneleri yapıyordur. Böyle olacağını biliyor adam. Bu şekilde biraz daha milleti öperse bir çok kişi piyasadan çıkar. Yeni oyuncu için mutlaka altcoin rallisi olması lazım acele edip bu piyasada ki para bize yeter derse Trump çok kısa sürede ortalığı duman eder ve yeni yatırımcı gelmez. Btc ve Eth'ye sonradan değindi galiba. Hepsini geçtim abi xrp nedir ya. Onu saydı ellerinde demek ki çok yüklü xrp var ki onu millete çakacaklar. Şimdi piyasalara yeni giren bir çok kişi ilk önce de ye uğrayacak
|
|
|
|
|
mandown (OP)
Legendary
|
 |
March 03, 2025, 06:38:34 PM |
|
Herif 50x 1 milyon dolar açmış olsa ki yanlış hatırlamıyorsam 3 milyon dolar civarydi %5 artışla dün 7.5 milyon doları ceplediler al sana bedava para
|
|
|
|
execijutiere
Legendary
Activity: 2100
Merit: 2139
Spinly.io - Next-gen Crypto iGaming Platform
|
 |
March 03, 2025, 06:40:48 PM |
|
Herif 50x 1 milyon dolar açmış olsa ki yanlış hatırlamıyorsam 3 milyon dolar civarydi %5 artışla dün 7.5 milyon doları ceplediler al sana bedava para
Oğullarından biridir.
|
░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ ████░▄▄▄███████▄ ████▄▄▄▄▄▄▄▄░▄██ ▀▀▀▀▀▀▀▀████░███ ████████████░███ ████████████░█▀ | ░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░███ ████████████░███ ████████████░███ ████▄▄▄▄████░██▀ ████▀▀▀▀▀▀▀▀░▀ ████░█▀ | ░▄████████████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ █████████░▄▄▄ █████████░███ ░▄░██████░██▀██▄ ▀▀░██████░▀██▄██ ████████████░█▀ | ░▄███████▀░▄██▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▀██▀▀▀▄██ ████████████░███ ████████████░███ ██░▄░███████░███ ██░█░███████░███ ████████████░███ ████████████░█▀ | ░▄██████▀▄ ▀▀▀▀▀▀▀▄██ ██████░███ ██████░███ ██████░███ ██████░███████▀▄ ██████░▀▀▀▀▀▀▄██ ████████████░█▀ | ░▄████▀██▄█████▀▄ ▀▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▄██ █████████████░███ █████░█░█████░███ █████░▀░█████░███ █████████████░█▀ ██████████░▄▄▄ ██████████░█▀ | ..... Next−Gen Crypto iGaming ..... | | | | | | | Play now |
|
|
|
mandown (OP)
Legendary
|
 |
May 05, 2025, 08:58:05 PM |
|
Klasik bilindik bir olaydan tamamen farklı bir modele geçtik eskiden az kafası çalışan mcap dominance gibi konularlarla ihya oldu şimdi etf sonrasında btc ve altlar düştüğü halde dominance artıyor  eskiden dominance artınca altlar alınır boğa yürüyüşü başlasın derdik şimdi ise hikaye bana göre biraz farklı ilerliyor. ETF tarafındaki şirketlerin aldığı btclerin sahipleri direk usd'ye dönüyor eskiden btc'den çıkan para altlara girer diyorduk ancak bu durumda hikaye tamamen baştan yazılacak gibi duruyor ne diyorsunuz? ETF hikayesi çıktı çıkalı aklımdaki olay oluyor millet boğa falan gelecek diyor ya gelmeyecek. kripto ilk defa mevcut döngünün dışına çıktı. Dostlar ben havlu attım bu saatten sonra altcoin falan tutmayacağım drop al sat çık multile vsvs gibi hikayelerde olacağım keşke kafamdaki düşünceyi erken gerçekşetirebilseydim farkındaysanız bir dönemdir bu tarafa konu açmayı bırak yorum dahi atmıyorum çünkü tamamı ponzi. Piyasada herhangi bir dönüş görene kadar asla 1 tl dahi alt coinlere gömmeyeceğim.
|
|
|
|
Mustang Shelby
Legendary
Activity: 1358
Merit: 1017
|
 |
May 05, 2025, 09:00:48 PM |
|
Klasik bilindik bir olaydan tamamen farklı bir modele geçtik eskiden az kafası çalışan mcap dominance gibi konularlarla ihya oldu şimdi etf sonrasında btc ve altlar düştüğü halde dominance artıyor  eskiden dominance artınca altlar alınır boğa yürüyüşü başlasın derdik şimdi ise hikaye bana göre biraz farklı ilerliyor. ETF tarafındaki şirketlerin aldığı btclerin sahipleri direk usd'ye dönüyor eskiden btc'den çıkan para altlara girer diyorduk ancak bu durumda hikaye tamamen baştan yazılacak gibi duruyor ne diyorsunuz? ETF hikayesi çıktı çıkalı aklımdaki olay oluyor millet boğa falan gelecek diyor ya gelmeyecek. kripto ilk defa mevcut döngünün dışına çıktı. Dostlar ben havlu attım bu saatten sonra altcoin falan tutmayacağım drop al sat çık multile vsvs gibi hikayelerde olacağım keşke kafamdaki düşünceyi erken gerçekşetirebilseydim farkındaysanız bir dönemdir bu tarafa konu açmayı bırak yorum dahi atmıyorum çünkü tamamı ponzi. Eskisi gibi bir rağbet kalmadı bu alanda. Herkesin 2018-19 yılındaki olağanüstü altcoin boğası aklında. Tekrar günün birinde öyle olur mu diyorlar da o zaman market hacmi 200 milyon dolarken bugün trilyon dolarlardan fazla. Bu yüzden altcoin tarafında pek anormal yükselişler göremeyiz muhtemelen. Artık Bitcoin global bir emtia oldu ve altcoinlerden de vur kaç para kazanacak olan kazanır. Al beklet kar et sat dönemi bitti diyebiliriz.
|
|
|
|
mandown (OP)
Legendary
|
 |
May 05, 2025, 09:16:23 PM |
|
içeride o kadar para olduğuna eskiden inanıyordum ama uzun zamandır inanmıyorum o paranın yarısı bile yoktur. yapay zeka ile ufak bir soru cvap etkinliğim meraklısına Soru: Mantra Om (OM) projesinin dolaşımdaki arzı 959.176.279 OM ve mevcut piyasa değeri 364 milyon dolar. Piyasa değerinin tekrar 8 milyar dolara çıkması için ne kadar paraya ihtiyaç var?
Cevap: Mevcut Fiyat:
364.000.000 USD / 959.176.279 OM ≈ 0,38 USD (şu anki fiyat).
8 Milyar USD İçin Hedef Fiyat:
8.000.000.000 USD / 959.176.279 OM ≈ 8,34 USD olmalı.
Teorik Olarak Gereken Para:
7,6 milyar USD ek alım gerekir (8 milyar - 364 milyon).
Gerçekte Ne Kadar Yeterli?
1-3 milyar USD stratejik alım + FOMO etkisiyle 8 milyar USD'ye ulaşılabilir.
Soru: Peki 7,6 milyar dolar gerekiyormuş gibi hesaplanıyor ama gerçekte 1-3 milyar dolarla bu hareket sağlanabiliyorsa, eksik kalan para nereden çıkıyor?
Cevap: Piyasa Değeri = Son Fiyat × Arz, ama bu gerçek para değil!
Örnek Senaryo:
Whale 200 milyon USD ile OM alır → Fiyat 0,38 USD → 1,50 USD (4x).
FOMO ile küçük yatırımcılar 1 milyar USD daha sokar → Fiyat 8,34 USD'ye çıkar.
Toplam giren para: ~1,2 milyar USD, ama piyasa değeri 8 milyar USD olur.
7,6 milyar USD hiçbir yerde yok! Çünkü likidite düşük; büyük satışlar fiyatı çökerteceğinden bu değer teorik kalır.
Soru: Düşüş için neden 7,6 milyar USD satış gerekiyor? Yükselişte az parayla oluyorsa, düşüşte de az parayla olmaz mı?
Cevap: Yükseliş:
Az para + FOMO = Büyük etki (alıcılar artar, likidite tükenir, fiyat hızla yükselir).
Düşüş:
Çok satış + Panik = Alıcılar kaçar, likidite büyür, fiyat serbest düşüş yapar.
8 milyar USD'lik OM'yi satmaya kalkarsan:
İlk 100 milyon USD satış → Fiyat 8,34 USD → 5 USD'ye düşer.
1 milyar USD satış → Fiyat 1 USD'nin altına çöker.
7,6 milyar USD'yi nakde çevirmek imkansız, çünkü fiyat 0,38 USD'ye düşer.
Soru: Piyasa değeri bir balon mu? 8 milyar USD yazıyor ama gerçekte 1-2 milyar USD mi var?
Cevap: Evet, kısmen balon. Çünkü:
Piyasa değeri, likiditeyle doğru orantılı değil.
Örneğin, 10 milyar USD piyasa değeri olan bir token'ın 100 milyon USD likiditesi varsa, büyük satışlar her şeyi çökertebilir.
Kriptoda fiyat, psikoloji ve spekülasyonla hareket eder. Gerçek para çok daha azdır!
Özet Tablo: Durum Yükseliş (Pump) Düşüş (Dump) Gereken Para 1-3 milyar USD 7,6 milyar USD Mekanizma FOMO + Az likidite Panik + Likidite çöküşü Gerçeklik Küçük parayla büyük etki Büyük satışlar fiyatı çökertebilir Not: Bu dinamikler, likiditesi düşük altcoinlerde daha aşırıdır. Bitcoin gibi yüksek likiditeli varlıklarda fark daha az olabilir.
Forum için uygun başlık önerisi: "Mantra Om (OM) 364 Milyon USD'den 8 Milyar USD'ye Çıkabilir mi? Piyasa Değeri ve Gerçek Para İlişkisi"
Katkı sağlamak isteyenlere soru: "Sizce OM gibi projelerde piyasa değeri gerçekçi midir? Yoksa likidite tuzağı mı var?"
|
|
|
|
mandown (OP)
Legendary
|
 |
May 05, 2025, 09:32:49 PM |
|
Hele o stable coin hikayesi bir problem yasarsa asıl gerçek piyasa o zaman ortaya çıkar.
|
|
|
|
|
yenerbatmaz
|
 |
May 06, 2025, 10:15:41 AM |
|
Zamanında Luna, stable coin muhabbetine gümledi diye biliyorum. Sonra da olan millete oldu.
|
|
|
|
|