Bitcoin Forum
July 05, 2025, 11:37:20 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 29.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: כריית ביטקוין בישראל – אתגרים, הזדמנויות וע  (Read 40 times)
jvaimamu (OP)
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13
Merit: 3


View Profile
June 14, 2025, 04:24:53 PM
 #1

שלום לכולם,
רציתי לפתוח דיון על נושא שלא מדברים עליו מספיק – כריית ביטקוין בישראל.

בזמן שבעולם כולו מוקמים חוות כרייה ענקיות במדינות כמו קזחסטן, ארה"ב וסין (לשעבר), אצלנו בישראל – מדינה עם טכנולוגיה מתקדמת אך מחירי חשמל מהגבוהים בעולם – התחום הזה עדיין נמצא יחסית בחיתוליו.

❓ אז מה המצב כיום?
🔌 מחירי החשמל בישראל מקשים על כרייה ביתית. בלי גישה לחשמל תעשייתי מוזל או אנרגיה ירוקה, הרווחיות על כרייה עצמאית נמוכה מאוד.
💻 רוב הכורים הרציניים עוברים לשימוש בציוד ASIC כמו Antminer S19, אבל גם כאן – הרווח נטו תלוי במחיר החשמל וברשת החום.
🧠 למרות זאת, יש כמה מיזמים מעניינים, כולל שימוש באנרגיה סולארית בקיבוצים או באזורי תעשייה, וניסיונות לחוות כרייה קטנות בפריפריה.

🌱 הזדמנויות לעתיד
שימוש באנרגיה מתחדשת בישראל – השמש הישראלית היא משאב עצום. חוות סולאריות יכולות להפוך את הכרייה ליעילה ואקולוגית.

שיתופי פעולה בין קהילת הקריפטו – אולי הגיע הזמן להקים מיזם קואופרטיבי לכרייה משותפת.

חדשנות ישראלית בתחום ה-HW וה-FW לכרייה – יש כאן פוטנציאל אדיר לחברות סטארטאפ לפתח פתרונות אופטימליים לחומרה ותוכנה.

⚠ אתגרים
רגולציה לא ברורה, במיוחד בתחום צריכת חשמל והצהרת הכנסות.

הבנה ציבורית לקויה – כרייה עדיין נתפסת אצל רבים כ"פשע סביבתי", מה שלא תמיד נכון.

מחסור באינפרה מקומית – רוב הציוד נרכש מחו"ל, עם מיסוי לא זול.

אני מזמין את כל מי שכורה בישראל או התנסה בכרייה לשתף –
🔹 איך אתם מתמודדים עם העלויות?
🔹 האם לדעתכם יש פוטנציאל לכרייה רווחית בארץ?
🔹 והאם ראיתם מיזמים מעניינים בתחום?
 
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!