Haberlerde okuduğum kadarıyla savcı tutuklanmasını talep etmiş. Artık ne kadar süre böyle devam edecek bilmiyorum ama böyle altı dolu olmayan şekilde cezaevine atılmak sadece İmamoğlu ve CHP’nin bir sonraki seçimdeki kesin galibiyetinin oy oranını arttırır tıpkı İstanbul seçiminde olduğu gibi…
Sadece talep ile kalınmadı ve yolsuzluk soruşturmasından tutuklandı bile. Terör ile ilgili soruşturmadan da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yani şöyle bir şey var. Ben de yargılanmasın demiyorum. Ancak taraflı yargılanma var bir de bağımsız yargı var. Burada söz konusu olan şey ise taraflı yargılamadır. 3 tane gizli tanığın "şöyle duydum, böyle duyum aldım" gibi ifadelerine dayanarak tutuklama kararının çıkması bu ülkenin hukukunun üzerine sürülmüş bir kara lekeden başka bir şey değildir.
Halkın protestoları devam ediyor. Bugün Ekrem İmamoğlu için dayanışma oyları kullanıldı ve 20 milyon civarında bir oy söz konusu. Bu ne demek? Sonraki seçimde İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı olması demek. Bakalım içerde ne kadar süre tutacaklar onu.

Tabi şimdi 20 milyon oy kullanıldı ve diğer seçim için büyük bir göz korkutucu veri gibi duruyor ama hükümet kanadı artık bunlardan da korkmuyor. MHP kendi kendini bitirdi mesela benim gibi milliyetçi olanlar bile MHP’nin adını bile duymak istemiyorlar. Ne MHP ne de Devlet Bahçeli bir gram faydası dokunmayan bir parti. 2002’den sonra değişime en yakın seçim bu gelecek seçim olacak.