Bitcoin Forum
April 02, 2026, 01:04:54 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 »  All
  Print  
Author Topic: Ελλαδιστάν 1-0  (Read 1365 times)
condoras
In memoriam
Legendary
*

Activity: 3388
Merit: 1176

This is what I do. I drink and I know things.

View Profile
August 24, 2025, 05:08:51 PM

https://www.in.gr/2025/08/22/economy/oikonomikes-eidiseis/tourismos-xanei-dynamiki-elliniki-oikonomia-simadia-koposis-sti-varia-viomixania-tis-elladas/

Διάβαζα εδώ πως ο τουρισμός χάνει την δυναμική του στην Ελλάδα!

Μια βαριά βιομηχανία είχαμε, φτάσανε κλάδοι που θέλουν 7 χρόνια σπουδές να παίρνουν τα μισά από δουλειά σε ξενοδοχείο χωρίς καμία εξειδίκευση... Και τώρα που έχει μπει η χώρα με τα μπούνια εκεί μας λένε πως χάνει την δυναμική του. Τι θα γίνει αν μια στιγμή η Ελλάδα χάσει την φήμη της ας πούμε; Αν δει ο κόσμος πόσο ακριβύναμε; Τουρκία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ακτές Γεωργίας είναι εξίσου ωραία και πιο φτηνά. Πλέον είναι πιο εύκολη και η πρόσβαση σε Τυνησία και Μαρόκο χάρη στα φτηνά Αεροπορικά.

Αν και δεν πέρνω και πολύ στα σοβαρά τα μέσα που ελέγχονται, δεν θα διαφωνήσω με το συγκεκριμένο. Απο την προσωπική μου εμπειρία ζώντας σε άλλη χώρα και μιλώντας με πολύ κόσμο που έρχονται ως τουρίστες, όλοι γνωρίζουν πλέον πως η Ελλάδα δεν είναι φθηνός προορισμός και ούτε πρόκειται να γίνει. Βέβαια, πιστεύουν πως αυτό πάει αναλογικά και με τα service. Πως εφόσον πληρώνουν για 20τμ 150€ θα έχει και τις αντίστοιχες high παροχές. Δεν έχει όμως...

Αλλά το χειρότερο είναι πως ο τουρισμός δεν αφήνει πίσω κάποια παρακαταθήκη. Δεν χρειάζονται κοινωφελείς υποδομές για να έρθει ο άλλος εδώ 5 μέρες. Εντάξει πέσαν κάποια λεφτά στα αεροδρόμια, και αυτά όμως καταρρέουν διότι τους πύργους ελέγχου, που τους ελέγχει το δημόσιο και έχει αναλάβει μόνο το κοστοβόρο τμήμα των αεροδρομίων, τους έχει παραμελήσει. Το λένε οι εργαζόμενοι πως τα επόμενα Τέμπη μπορεί να είναι στον αέρα.

Δυστηχώς, γνωρίζωντας ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το νευραλγικό και κρισημότατο κομμάτι της αεροπλοίας, πραγματικά υπάρχει απίστευτο πρόβλημα με τεράστιο κίνδυνο και κανείς δεν ασχολείται. Και γιατί να ασχοληθεί; Και να ξαναθρηνήσουμε άλλη 1 φορά, τι έγινε; Όπως και με τα Τέμπη τίποτα.
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

Activity: 2240
Merit: 1305

R.I.P Condoras

View Profile
August 24, 2025, 07:34:07 PM

Αν και δεν πέρνω και πολύ στα σοβαρά τα μέσα που ελέγχονται, δεν θα διαφωνήσω με το συγκεκριμένο. Απο την προσωπική μου εμπειρία ζώντας σε άλλη χώρα και μιλώντας με πολύ κόσμο που έρχονται ως τουρίστες, όλοι γνωρίζουν πλέον πως η Ελλάδα δεν είναι φθηνός προορισμός και ούτε πρόκειται να γίνει. Βέβαια, πιστεύουν πως αυτό πάει αναλογικά και με τα service. Πως εφόσον πληρώνουν για 20τμ 150€ θα έχει και τις αντίστοιχες high παροχές. Δεν έχει όμως...

Δυστηχώς, γνωρίζωντας ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το νευραλγικό και κρισημότατο κομμάτι της αεροπλοίας, πραγματικά υπάρχει απίστευτο πρόβλημα με τεράστιο κίνδυνο και κανείς δεν ασχολείται. Και γιατί να ασχοληθεί; Και να ξαναθρηνήσουμε άλλη 1 φορά, τι έγινε; Όπως και με τα Τέμπη τίποτα.
Το 2020 πήγα διακοπές Κύθηρα και το 2021 Κάρπαθο. Κύθηρα μου φάνηκαν ακριβά σε σχέση με τη Κρήτη, όπως όλα τα Ελληνικά νησιά, ενώ αγάπησα τη Κάρπαθο. Για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, στη Κάρπαθο ήταν καλά, και το δωμάτιο και το θέμα του φαγητού, αν και ήταν ακριβότερα από αυτά που είχαμε συνηθίσει. Το 2022 πλέον, πήγαμε Πολωνία, και ενώ μέχρι τότε υποστήριζα ότι υπάρχουν τόσα μέρη στην Ελλάδα κλπ κλπ, η εξέλιξη που είδα τότε με έκανε να σταματήσω να επιδιώκω τις διακοπές εδώ. Από τότε, μόνο εξωτερικό, έχω πάει σε αρκετές χώρες, και εντυπωσιάστηκα από θέμα τιμών και υποδομών, σε χώρες που ακόμα και τώρα κάποιοι εδώ σνομπάρουν (Πολωνία, Ρουμανία).

Οι διακοπές στην Ελλάδα για τους Έλληνες είναι υπερβολικά ακριβές, για τους ξένους που έχουν υψηλότερους μισθούς τρώγονται ακόμα, τουλάχιστον σε κάποια μέρη, εκτός των γνωστών νησιών.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
August 25, 2025, 01:35:18 PM

Οι διακοπές στην Ελλάδα για τους Έλληνες είναι υπερβολικά ακριβές, για τους ξένους που έχουν υψηλότερους μισθούς τρώγονται ακόμα, τουλάχιστον σε κάποια μέρη, εκτός των γνωστών νησιών.

Ισχύει πως ακόμα αντέχουν οι ξένοι, όμως και αυτοί γνωρίζουν που πάνε και δεν το θεωρούν φθηνό σε σχέση με άλλους προορισμούς. Πχ η περιοχή που βρίσκομαι ανήκει στη ζώνη της Καραιβικής και θεωρείται ως μια απο τις δυο πιο ακριβές περιοχές της χώρας. Όταν πρωτοήρθα, η Ελλάδα ήταν πιο ακριβή 15% και τώρα, 2 χρόνια μετά, στο 25%. Αν λοιπόν, το να ζεις στην Καραιβική είναι φθηνότερο (και με μεγαλύτερα κοινωνικά οφέλη) απο το να ζεις στην Ελλάδα, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι πως είναι αυτό εφικτό. Σήμερα διάβασα πως στην Κρήτη το σουβλάκι ξεπέρασε τα 6€, νούμερο αδιανόητο. Η Κυβέρνηση πάντως, έδωσε τη λύση μέσω της άλλης βουλευτάρας (Κεραμέως) με το νέο εργατικό νομοσχέδιο και είναι σίγουρη πως με 13 ώρες την ημέρα εργασία, θα μπορείς να το πληρώσεις.
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
August 26, 2025, 11:21:29 PM

Ισχύει πως ακόμα αντέχουν οι ξένοι, όμως και αυτοί γνωρίζουν που πάνε και δεν το θεωρούν φθηνό σε σχέση με άλλους προορισμούς. Πχ η περιοχή που βρίσκομαι ανήκει στη ζώνη της Καραιβικής και θεωρείται ως μια απο τις δυο πιο ακριβές περιοχές της χώρας. Όταν πρωτοήρθα, η Ελλάδα ήταν πιο ακριβή 15% και τώρα, 2 χρόνια μετά, στο 25%. Αν λοιπόν, το να ζεις στην Καραιβική είναι φθηνότερο (και με μεγαλύτερα κοινωνικά οφέλη) απο το να ζεις στην Ελλάδα, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι πως είναι αυτό εφικτό. Σήμερα διάβασα πως στην Κρήτη το σουβλάκι ξεπέρασε τα 6€, νούμερο αδιανόητο. Η Κυβέρνηση πάντως, έδωσε τη λύση μέσω της άλλης βουλευτάρας (Κεραμέως) με το νέο εργατικό νομοσχέδιο και είναι σίγουρη πως με 13 ώρες την ημέρα εργασία, θα μπορείς να το πληρώσεις.
Εννοείται, η Ελλάδα έχει πάψει να είναι ένας φθηνός προορισμός. Πολλές φορές όταν ψάχνω ένα μαγαζί ή κάτι παρεμφερές στο Google Maps, παρατηρώ τους καταλόγους πριν 2-3 ή και παραπάνω χρόνια και βλέπω πόσο φθηνά ήταν τότε σε σχέση με τώρα. Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν ξεφύγει σε υπερβολικό βαθμό. Ναι το σουβλάκι ήδη κυμαίνεται πλέον από 4.50€ με 6€, δύο άτομα θέλουμε σχεδόν 20€ για να φάμε δύο σουβλάκια πλέον. Θυμάμαι μέχρι και την εποχή του Κορονοϊου (λίγο πριν, ή ενδιάμεσα, δε θυμάμαι) έπαιρνα από μαγαζί €2.50, βαριά €3 που το ανέβασε πιο μετά. Τώρα και αυτό έχει γίνει είδος πολυτελείας.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
apogio
Legendary
*

Activity: 1106
Merit: 2394

View Profile
August 27, 2025, 06:20:45 AM

Ναι το σουβλάκι ήδη κυμαίνεται πλέον από 4.50€ με 6€, δύο άτομα θέλουμε σχεδόν 20€ για να φάμε δύο σουβλάκια πλέον. Θυμάμαι μέχρι και την εποχή του Κορονοϊου (λίγο πριν, ή ενδιάμεσα, δε θυμάμαι) έπαιρνα από μαγαζί €2.50, βαριά €3 που το ανέβασε πιο μετά. Τώρα και αυτό έχει γίνει είδος πολυτελείας.

Θυμάμαι στο λύκειο, μετά το σχολείο, κάθε Παρασκευή, πριν πάμε για μπιλιάρδο, παίρναμε με τους φίλους μου από ένα σουβλάκι και είχε 1.80€. Νοσταλγία στο μεγαλείο της.
Δεν μιλάμε για το σούπερ μάρκετ γενικά. Ένα ολόιδιο καλάθι πριν 5 χρόνια κόστιζε 80€-90€ και τώρα 120€ (πραγματικό παράδειγμα, δεν λέω υπερβολές δυστυχώς).

condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
August 27, 2025, 02:17:44 PM

Ναι το σουβλάκι ήδη κυμαίνεται πλέον από 4.50€ με 6€, δύο άτομα θέλουμε σχεδόν 20€ για να φάμε δύο σουβλάκια πλέον. Θυμάμαι μέχρι και την εποχή του Κορονοϊου (λίγο πριν, ή ενδιάμεσα, δε θυμάμαι) έπαιρνα από μαγαζί €2.50, βαριά €3 που το ανέβασε πιο μετά. Τώρα και αυτό έχει γίνει είδος πολυτελείας.

Θυμάμαι στο λύκειο, μετά το σχολείο, κάθε Παρασκευή, πριν πάμε για μπιλιάρδο, παίρναμε με τους φίλους μου από ένα σουβλάκι και είχε 1.80€. Νοσταλγία στο μεγαλείο της.
Δεν μιλάμε για το σούπερ μάρκετ γενικά. Ένα ολόιδιο καλάθι πριν 5 χρόνια κόστιζε 80€-90€ και τώρα 120€ (πραγματικό παράδειγμα, δεν λέω υπερβολές δυστυχώς).

Απο τις τιμές που βλέπω, καλύτερα να μην πω πόσο θυμάμαι να αγοράζω το σουβλάκι γιατί θα φανώ πιο γέρος απο ότι είμαι! Grin
Αν λοιπόν, για να φας σιυβλάκια θέλεις 13€ το άτομο χωρίς να πιείς ή να πάρεις και κάτι άλλο, βλέπω πολλά σουβλατζίδικα να κλείνουν. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, απειροελάχιστα μαγαζιά φτιάχνουν το δικό τους γύρο, το 97% δουλεύει κατεψυγμένο. Πατάτες το ίδιο, τζατζίκι και λοιπές σάλτσες έτοιμες, ακόμα και τα λαχανικά έτοιμα τα πέρνουν. Δηλαδή, η τιμή έχει πετάξει και η ποιότητα έχει πάει στα Τάρταρα. Ότι χειρότερο μπορεί να γίνει, γίνεται.
apogio
Legendary
*

Activity: 1106
Merit: 2394

View Profile
August 27, 2025, 04:22:24 PM

Απο τις τιμές που βλέπω, καλύτερα να μην πω πόσο θυμάμαι να αγοράζω το σουβλάκι γιατί θα φανώ πιο γέρος απο ότι είμαι! Grin
Αν λοιπόν, για να φας σιυβλάκια θέλεις 13€ το άτομο χωρίς να πιείς ή να πάρεις και κάτι άλλο, βλέπω πολλά σουβλατζίδικα να κλείνουν. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, απειροελάχιστα μαγαζιά φτιάχνουν το δικό τους γύρο, το 97% δουλεύει κατεψυγμένο. Πατάτες το ίδιο, τζατζίκι και λοιπές σάλτσες έτοιμες, ακόμα και τα λαχανικά έτοιμα τα πέρνουν. Δηλαδή, η τιμή έχει πετάξει και η ποιότητα έχει πάει στα Τάρταρα. Ότι χειρότερο μπορεί να γίνει, γίνεται.

Χαχα, ειμαι σίγουρος ότι όσοι είναι over40 θα θυμούνται με τεράστια νοσταλγία την τιμή του σουβλακιού. Εκεί κοντά ειμαι κι ‘γώ αλλά δεν τα έχω πατήσει ακόμα!

Όσο για τις τιμές γενικά, παρατηρούμε μια αύξηση 2x στην τιμή του γύρου, πάει προς 3x.Σου εγγυώμαι ότι ο μισθός μου δεν έχει ανέβει ούτε κατά 20%.

condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
August 28, 2025, 06:05:59 PM

Χαχα, ειμαι σίγουρος ότι όσοι είναι over40 θα θυμούνται με τεράστια νοσταλγία την τιμή του σουβλακιού. Εκεί κοντά ειμαι κι ‘γώ αλλά δεν τα έχω πατήσει ακόμα!

Όσο για τις τιμές γενικά, παρατηρούμε μια αύξηση 2x στην τιμή του γύρου, πάει προς 3x.Σου εγγυώμαι ότι ο μισθός μου δεν έχει ανέβει ούτε κατά 20%.

Είμαι, είμαι, καλά το σκέφτεσαι! Wink
Σε πιστεύω και φυσικά δεν είσαι ο μόνος. Οι μόνοι μισθοί που ανεβαίνουν είναι των υπερστελεχών στη ΔΕΗ και τις λοιπές κοινωφελείς εταιρείες και οι υπεράκτιοι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών και του κύκλου τους. Γενικότερα, όλα πέρνουν την ανιούσα με ταχύτατους ρυθμούς εκτός μισθών. Σαν την ανάπτυξη ένα πράγμα... Cheesy
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
August 28, 2025, 07:08:05 PM

Να φανταστείς το 2.50€ που θυμάμαι εγώ είναι αρκετά πρόσφατο, αν και ήταν ο μοναδικός στην πόλη που το είχε τόσο χαμηλά, οι τιμές και στα υπόλοιπα μαγαζιά δεν ήταν υπερβολικές. Τον ήξερα και προσωπικά και ήταν αρκετά καλό σαν ποιότητα το μαγαζί, ακόμα και τώρα διατηρεί τις τιμές του χαμηλές, αλλά δε μένω πια εκεί. Τώρα να φανταστείς, με €1,80 δε παίρνεις ούτε καλαμάκι, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις που είναι οικονομικό το μαγαζί, ούτε σε καντίνα δε το έχω συναντήσει. Τα 120€ που είπες για το σουπερμάρκετ νομίζω είναι understatement, πιο κοντά στα 150€ θα έλεγα.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
August 29, 2025, 02:08:07 PM

Να φανταστείς το 2.50€ που θυμάμαι εγώ είναι αρκετά πρόσφατο, αν και ήταν ο μοναδικός στην πόλη που το είχε τόσο χαμηλά, οι τιμές και στα υπόλοιπα μαγαζιά δεν ήταν υπερβολικές. Τον ήξερα και προσωπικά και ήταν αρκετά καλό σαν ποιότητα το μαγαζί, ακόμα και τώρα διατηρεί τις τιμές του χαμηλές, αλλά δε μένω πια εκεί. Τώρα να φανταστείς, με €1,80 δε παίρνεις ούτε καλαμάκι, σε πολύ ειδικές περιπτώσεις που είναι οικονομικό το μαγαζί, ούτε σε καντίνα δε το έχω συναντήσει. Τα 120€ που είπες για το σουπερμάρκετ νομίζω είναι understatement, πιο κοντά στα 150€ θα έλεγα.

Συγνώμη αλλά το έχασα το θέμα με την τιμή του καλαθιού. Τι εννοείς 150€; Φαντάζομαι εννοείς το εβδομαδιαίο καλάθι, σωστά; Αν ναι, αυτά τα ψώνια για πόσους αντιστοιχούν; Ρωτάω για να κάνω την αντιστοιχεία με τα εδώ δεδομένα, αν και μπορώ απο τώρα να πω πως η διαφορά μεγάλωσε απο τότε που έφυγα.
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
August 29, 2025, 07:33:24 PM

Συγνώμη αλλά το έχασα το θέμα με την τιμή του καλαθιού. Τι εννοείς 150€; Φαντάζομαι εννοείς το εβδομαδιαίο καλάθι, σωστά; Αν ναι, αυτά τα ψώνια για πόσους αντιστοιχούν; Ρωτάω για να κάνω την αντιστοιχεία με τα εδώ δεδομένα, αν και μπορώ απο τώρα να πω πως η διαφορά μεγάλωσε απο τότε που έφυγα.
Φαντάζομαι ότι ο apogio μιλάει γενικά για ένα καλάθι της τάξης των 80€ τότε (πριν πέντε χρόνια που αναφέρει) τώρα κοστίζει τουλάχιστον 120€. Απ'ότι καταλαβαίνω μιλούσε γενικά, και ανέφερα ότι μπορεί η πραγματική αξία τώρα να είναι έως και 150€. Οι τιμές έχουν ξεφύγει, οπότε όσο ακραίο ίσως και αν ακούγεται, αναλόγως τι πάρεις τώρα, δεν αποκλείεται να βλέπουμε τέτοιες αυξήσεις. Θυμάμαι, πριν τον Κορονοιο, όταν είχε ξεκινήσει ήδη σιγά σίγα η "ενεργειακή κρίση" να αγοράζω το κοτόπουλο στήθος από τον Σκλαβενίτη γύρω στα 6.50€ το κιλό, εμείς δύο άτομα παίρναμε περίπου 500-600 γραμμαρια, ένα φιλέτο δηλαδή, και έβγαινε στα 3-4€ το πολύ. Τώρα, ο Σκλαβενίτης το έχει 10€.

Αν βάλεις κάτω ένα ένα τις αυξήσεις στα πράγματα, βλέπεις μέχρι και διπλασιασμό τιμών. Πριν πάω Κύπρο για στρατό το 2023 μου λέγανε που θα πας εκεί, που θα είναι πολύ ακριβα, και τα 270€ που θα παίρνεις θα τα δίνεις σε διαφορά λόγω αυξημένου κόστους. Οι τιμές ήταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε κάποια πράγματα, κάτι που ισχύει και τώρα εννοείται, βλέποντας ένα βίντεο με συγκρίσεις τιμών μεταξύ των δύο χωρών σε σουπερμάρκετ.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
August 30, 2025, 06:34:00 PM

Θυμάμαι, πριν τον Κορονοιο, όταν είχε ξεκινήσει ήδη σιγά σίγα η "ενεργειακή κρίση" να αγοράζω το κοτόπουλο στήθος από τον Σκλαβενίτη γύρω στα 6.50€ το κιλό, εμείς δύο άτομα παίρναμε περίπου 500-600 γραμμαρια, ένα φιλέτο δηλαδή, και έβγαινε στα 3-4€ το πολύ. Τώρα, ο Σκλαβενίτης το έχει 10€.

Εδώ το καλάθι εβδομαδιαίως για 2 άτομα κυμαίνεται στα 45-60€ χωρίς να λείπει το παραμικρό. Εννοώ πως δεν "κόβω" κάτι απο τα ψώνια μου για να μπορέσω να αγοράσω τα βασικά και πιο απαραίτητα. Το ίδιο ισχύει και για τις εξόδους στα εστιατόρια. Αυτό που βλέπω είναι πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό. Shocked
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
August 30, 2025, 07:49:27 PM

Εδώ το καλάθι εβδομαδιαίως για 2 άτομα κυμαίνεται στα 45-60€ χωρίς να λείπει το παραμικρό. Εννοώ πως δεν "κόβω" κάτι απο τα ψώνια μου για να μπορέσω να αγοράσω τα βασικά και πιο απαραίτητα. Το ίδιο ισχύει και για τις εξόδους στα εστιατόρια. Αυτό που βλέπω είναι πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει σε μεγάλο βαθμό. Shocked
Κάπου εκεί βγαίνει, τουλάχιστον. Εγώ το βλέπω από το Lidl Plus πολλές φορές ότι φεύγουν μεγάλα ποσά μηνιαίως. Πρόσφατα είχα πάει Χανιά τον Δεκαπεντάυγουστο και έμεινα κόκκαλο με τις τιμές έξω. Τεράστιες αυξήσεις, όχι ότι εδώ είναι καλύτερα, αλλα υπάρχουν μαγαζιά και μέρη που δεν χτυπάνε τόσο. Δεν δέχομαι από ένα σουβλατζίδικο της γειτονιάς να έχει σχεδόν 10 με 12€ τη μερίδα. Σε εστιατόριο στα Φαλάσαρνα είδα μέχρι και 18€ μερίδα (μπριζόλα χοιρινή). Κάπου κάπου έλεος. Από τη μία δε θέλω και εγώ να λείψει κάτι, ούτε να μη βγαίνουμε, αλλά μια αγανάκτηση τη νιώθω συχνά βλέποντας τα.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
August 31, 2025, 03:07:13 PM

Κάπου εκεί βγαίνει, τουλάχιστον. Εγώ το βλέπω από το Lidl Plus πολλές φορές ότι φεύγουν μεγάλα ποσά μηνιαίως. Πρόσφατα είχα πάει Χανιά τον Δεκαπεντάυγουστο και έμεινα κόκκαλο με τις τιμές έξω. Τεράστιες αυξήσεις, όχι ότι εδώ είναι καλύτερα, αλλα υπάρχουν μαγαζιά και μέρη που δεν χτυπάνε τόσο. Δεν δέχομαι από ένα σουβλατζίδικο της γειτονιάς να έχει σχεδόν 10 με 12€ τη μερίδα. Σε εστιατόριο στα Φαλάσαρνα είδα μέχρι και 18€ μερίδα (μπριζόλα χοιρινή). Κάπου κάπου έλεος. Από τη μία δε θέλω και εγώ να λείψει κάτι, ούτε να μη βγαίνουμε, αλλά μια αγανάκτηση τη νιώθω συχνά βλέποντας τα.

Πόσο;! Shocked Cheesy
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτά τα νούμερα είναι απλά απαράδεκτα και δυστηχώς, αντί να διορθώνονται προς το καλύτερο και δικαιότερο, αυτά πετάνε στον Ήλιο! Το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά τα πράγματα, μιας και πολλά χρόνια της ζωής μου υπήρξα στο χώρο της εστίασης. Εδώ 1 μερίδα φαγητό (κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι) με ρύζι ή πατάτες, σαλάτα και χυμό (εδώ προτιμούν χυμούς με το φαγητό τους και όχι τόσο αναψυκτικά) κοστίζει 5,50-6€. Φυσικά και εδώ υπάρχουν εστιατόρια που έχουν ακριβούς καταλόγους αλλά το πρόβλημα δεν είναι πόσο ψηλά μπορεί να πάει η τιμή αλλά πόσο χαμηλά μπορεί να διατηρηθεί.
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
August 31, 2025, 05:34:14 PM

Πόσο;! Shocked Cheesy
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτά τα νούμερα είναι απλά απαράδεκτα και δυστηχώς, αντί να διορθώνονται προς το καλύτερο και δικαιότερο, αυτά πετάνε στον Ήλιο! Το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά τα πράγματα, μιας και πολλά χρόνια της ζωής μου υπήρξα στο χώρο της εστίασης. Εδώ 1 μερίδα φαγητό (κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι) με ρύζι ή πατάτες, σαλάτα και χυμό (εδώ προτιμούν χυμούς με το φαγητό τους και όχι τόσο αναψυκτικά) κοστίζει 5,50-6€. Φυσικά και εδώ υπάρχουν εστιατόρια που έχουν ακριβούς καταλόγους αλλά το πρόβλημα δεν είναι πόσο ψηλά μπορεί να πάει η τιμή αλλά πόσο χαμηλά μπορεί να διατηρηθεί.
Ναι είναι εξωφρενικές οι τιμές, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, τα καταστήματα είναι απαγορευτικά. Κάποιες περιοχές εδώ, όπως νότια, διατηρούν καλύτερες τιμές μέχρι στιγμής και δεν έχουν πολλούς ξένους τουρίστες ακόμα, αλλά θεωρώ είναι θέμα χρόνου. Δυστυχώς δεν υπάρχει ταβάνι για το που μπορούν να φτάσουν οι τιμές. ένα διήμερο να πας, ακόμα και εντός Κρήτης, και φεύγουν μεγάλα ποσά χρημάτων, χώρια τα καύσιμα, που μονίμως έχουμε τη πρωτιά για τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
September 05, 2025, 04:21:57 PM

Ναι είναι εξωφρενικές οι τιμές, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, τα καταστήματα είναι απαγορευτικά. Κάποιες περιοχές εδώ, όπως νότια, διατηρούν καλύτερες τιμές μέχρι στιγμής και δεν έχουν πολλούς ξένους τουρίστες ακόμα, αλλά θεωρώ είναι θέμα χρόνου. Δυστυχώς δεν υπάρχει ταβάνι για το που μπορούν να φτάσουν οι τιμές. ένα διήμερο να πας, ακόμα και εντός Κρήτης, και φεύγουν μεγάλα ποσά χρημάτων, χώρια τα καύσιμα, που μονίμως έχουμε τη πρωτιά για τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Το θεωρώ απαράδεκτο και φυσικά οι ευθύνες δεν απευθύνονται άμεσα στους καταστηματάρχες. Δεν λέω πως δεν έχουν καμία ευθύνη αλλά σαφώς δεν είναι εκείνοι που διαμορφώνουν σε τέτοιο βαθμό τις τιμές. Πιστεύω πως όσο εμποδίζεται η ανεξάρτητη κτηνοτροφία και γεωργία, οι τιμές θα πηγαίνουν πάντα ψηλά. Η Ελλάδα κοινώς, με τους νόμους και την διαχείρηση που έχει, σε αναγκάζει να αγοράσεις αλλιώς θα πεινάσεις.
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
September 05, 2025, 05:30:09 PM

Το θεωρώ απαράδεκτο και φυσικά οι ευθύνες δεν απευθύνονται άμεσα στους καταστηματάρχες. Δεν λέω πως δεν έχουν καμία ευθύνη αλλά σαφώς δεν είναι εκείνοι που διαμορφώνουν σε τέτοιο βαθμό τις τιμές. Πιστεύω πως όσο εμποδίζεται η ανεξάρτητη κτηνοτροφία και γεωργία, οι τιμές θα πηγαίνουν πάντα ψηλά. Η Ελλάδα κοινώς, με τους νόμους και την διαχείρηση που έχει, σε αναγκάζει να αγοράσεις αλλιώς θα πεινάσεις.
Εννοείται όμως ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι ίδιοι. Όταν πηγαίνεις στον ένα και έχει τη μπριζόλα 7€, σε μη τουριστικό μαγαζί, και ο άλλος, μη τουριστικό μαγαζί πάλι, την έχει 12€ ή και παραπάνω, σημαίνει ότι βγαίνει να τη δώσεις και λιγότερο. Αυτό που αναφέρω είναι πραγματικές τιμές σε δύο μαγαζιά, όχι στη πόλη που μένω τώρα αλλά στο πατρικό μου, με μεταξύ τους απόσταση τα 500 μέτρα. Τα καθαρά εποχιακά μαγαζιά θεωρώ ότι δεν είναι δίκαια σύγκριση, γιατί θεωρητικά πρέπει μέσα σε 5 με 7 μήνες το πολύ να βγάλουν τον τζίρο 12 μηνών.

Το ίδιο ισχύει και με το σουβλατζίδικο που είχα αναφέρει άλλη φορά. Ο ένας 3.5€ ακόμα και τώρα, ενώ λίγο παρακάτω δε βρίσκεις με κάτω απο 5€.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
September 06, 2025, 04:47:43 PM

Εννοείται όμως ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης και οι ίδιοι. Όταν πηγαίνεις στον ένα και έχει τη μπριζόλα 7€, σε μη τουριστικό μαγαζί, και ο άλλος, μη τουριστικό μαγαζί πάλι, την έχει 12€ ή και παραπάνω, σημαίνει ότι βγαίνει να τη δώσεις και λιγότερο. Αυτό που αναφέρω είναι πραγματικές τιμές σε δύο μαγαζιά, όχι στη πόλη που μένω τώρα αλλά στο πατρικό μου, με μεταξύ τους απόσταση τα 500 μέτρα. Τα καθαρά εποχιακά μαγαζιά θεωρώ ότι δεν είναι δίκαια σύγκριση, γιατί θεωρητικά πρέπει μέσα σε 5 με 7 μήνες το πολύ να βγάλουν τον τζίρο 12 μηνών.

Το ίδιο ισχύει και με το σουβλατζίδικο που είχα αναφέρει άλλη φορά. Ο ένας 3.5€ ακόμα και τώρα, ενώ λίγο παρακάτω δε βρίσκεις με κάτω απο 5€.

Η αισχροκέρδια υπήρχε ακόμα και όταν το σουβλάκι έκανε 1,20€, πόσο μάλλον τώρα. Όπως πάντα, κάποιοι θέλουν να εκμεταλεύονται καταστάσεις για να "θυσαυρίσουν" και άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν τη λογική και την ευαισθησία τους. Αυτό όμως δεν θα σταματήσει ποτέ εφόσον το Κράτος και δεν προβένει σε μέτρα και ενισχύει με την γραμμή του τέτοιες καταστάσεις και φυσικά ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει απο τον εκάστοτε "μαυραγορίτη". Οι τιμές του εκάστοτε μαγαζιού καθορίζονται βασικά απο τις τιμές των πρώτων υλών και μετά απο την όρεξη και το ποσοστό κέρδους που "θέλει" ο κάθε επιχειρηματίας.
Ultegra134 (OP)
Legendary
*

R.I.P Condoras

View Profile
September 06, 2025, 05:41:30 PM

Η αισχροκέρδια υπήρχε ακόμα και όταν το σουβλάκι έκανε 1,20€, πόσο μάλλον τώρα. Όπως πάντα, κάποιοι θέλουν να εκμεταλεύονται καταστάσεις για να "θυσαυρίσουν" και άλλοι προσπαθούν να κρατήσουν τη λογική και την ευαισθησία τους. Αυτό όμως δεν θα σταματήσει ποτέ εφόσον το Κράτος και δεν προβένει σε μέτρα και ενισχύει με την γραμμή του τέτοιες καταστάσεις και φυσικά ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει απο τον εκάστοτε "μαυραγορίτη". Οι τιμές του εκάστοτε μαγαζιού καθορίζονται βασικά απο τις τιμές των πρώτων υλών και μετά απο την όρεξη και το ποσοστό κέρδους που "θέλει" ο κάθε επιχειρηματίας.
Το κράτος δε κάνει έλεγχο σε πιο σοβαρά ζητήματα στο θέμα των τιμών, όπως την εφαρμογή του μειωμένου ή μηδενικού ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η Ε.Ε., χωρίς να έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ τρώμε ταυτόχρονα πρόστιμο που το πληρώνουμε από τους φόρους μας για τη μη συμμόρφωση μας. Και γαμώ ε; Και η Ε.Ε. δε κυνηγάει τους υπεύθυνους με τον αρμόδιο τρόπο, παρά βάζει πρόστιμα, λες και θα τα πληρώσουν οι ίδιοι.

Βουτηγμένοι στη διαφθορά, κι'άλλο σκάνδαλο ξεσκεπάστηκε στη Κρήτη, με πάνω από 50 εμπλεκόμενους, έχουν πάψει τα πάντα να μας απασχολούν.

Όπως λέει και ο σοφός παρακάτω, Corruption is bad if I'm not involved!

https://www.facebook.com/watch/?v=986376190054417

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
condoras
In memoriam
Legendary
*

View Profile
September 07, 2025, 03:15:23 PM

Το κράτος δε κάνει έλεγχο σε πιο σοβαρά ζητήματα στο θέμα των τιμών, όπως την εφαρμογή του μειωμένου ή μηδενικού ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η Ε.Ε., χωρίς να έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, ενώ τρώμε ταυτόχρονα πρόστιμο που το πληρώνουμε από τους φόρους μας για τη μη συμμόρφωση μας. Και γαμώ ε; Και η Ε.Ε. δε κυνηγάει τους υπεύθυνους με τον αρμόδιο τρόπο, παρά βάζει πρόστιμα, λες και θα τα πληρώσουν οι ίδιοι.

Μα ακριβώς για αυτό βάζουν τα πρόστιμα και δεν τους κυνηγάνε, γιατί ξέρουν ποιός θα τα πληρώσει! Cheesy
Σοβαρά τώρα, δεν μπορεί να αναμιχθεί η Ε.Ε. σε θέματα άλλων χωρών. Αν οι Έλληνες θέλουν να έχουν κυβέρνηση λήσταρχων, δοσίλογων και δολοφόνων, τι να κάνει η Ε.Ε.; Βάζει τα πρόστιμα και περιμένει...

Βουτηγμένοι στη διαφθορά, κι'άλλο σκάνδαλο ξεσκεπάστηκε στη Κρήτη, με πάνω από 50 εμπλεκόμενους, έχουν πάψει τα πάντα να μας απασχολούν.

Ναι, ακόμα ένα στα πολλά. Κάτσε πιο αναπαυτικά φίλε μου γιατί έρχονται κι άλλα πιο μεγάλα. Όπως το υποβρύχιο καλώδιο που θα συνδέσει Κύπρο και μετέπειτα τους φιλήσυχους  Ισραηλινούς. 2,2 δισ Silver Alert...

Όπως λέει και ο σοφός παρακάτω, Corruption is bad if I'm not involved!

Χαχαχα, πρέπει να του στείλουν ειδική πρόσκληση να πάει στην Ελλάδα και να μεγαλουργήσει στο πλευρό του Άδωνη! Cheesy
Pages: « 1 [2] 3 4 5 6 »  All
  Print  

Jump to: