Şimdi ligde ilk 3 sırada bulunan takımların sıradaki maçları ayın 16'sından itibaren oynanacak. Verilen bu 1 haftalık arada Porto zirvede gayet rahat bir durumda. 16 galibiyet, 1 beraberlik aldılar. En yakın takipçisi Sporting 7 puan geride ve Benfica da 10 puan geriden geliyor. Porto'nun elinde çok ciddi bir avantaj bulunuyor ve ben bunu iyi değerlendireceklerine inanıyorum. Farioli beğendiğim bir hocaydı ve Porto'da başarılı olduğunu görünce şaşırmadım. Sadece 36 yaşında yani çok genç ve önü açık bir hoca.
Porto lige iyi başladı ve devam ettirdi. Sezon arasına da puan farkı yüksek bir şekilde girdiler. Sporting'in Porto'ya yetişmesi bence zor çünkü Porto puan kaybetmiyor ve akıllı oynuyorlar. İkinci sıradaki takımı yaklaştırıp da zorlanma ihtimallerine karşı oyun planlarını kuruyorlar ve zaten iyi bir takım ve teknik direktör olduğu için de bu zamana kadar sadece 1 beraberlik aldılar.
Buradaki asıl mücadele 2. sıra için olacak. Benfica'nin takibi sürüyor ve Sporting puan kaybettiği anda ikinci sıraya yerleşirler. İlk 3 takım diğerlerinden uzaklaşmış puan olarak. Sezon sonunda da ilk3'teki takımların değişmesi zor ihtimal.