Hocam Kuzey İrlanda deyip geçmeyin 2 milyon nüfusu var mevzu nüfusla değil bakın Pafos’a adamlar 800 bin nüfuslu güney kıbrıstan çıkıp şampiyonlar ligine kaldılar yani mevzu nüfus değil futbola olan ilgi elbette ekonomik güç ve altyapı ile ilgili irlandalı oyunculardan iyi olanlar hep premier lige gidiyorlar adada bunu yapmak çok kolay böyle olunca kulüp bireysel olarak yetenekli oyuncu bulamıyor bir kaç isim söyleyeyim
Jonny Evans - Manu da oynadı
Aaron Hughes, Steven Davies, Michael Hughes
Efsane George Best’ de tüm zamanların en iyi Kuzey İrlandalısı ödüllü bir futbolcuydu
Hocam futbolcu örneklemeniz güzel olmuş. İlk sırada Kuzey İrlanda'yı görünce önyargıyla yaklaşıyordum ki yorumunuzu okudum. Güçsüz takımların bazı dönemlerde sürpriz yaptıklarını çok kez gördük bir de böyle ülkelerden çıkan ünlü futbolcuları yıllarca izledik o yüzden detaylı incelemek de fayda var.
Köklü kulüpler bunlar ve dünyaca biliniyorlar. Formaları dünyanın çoğu yerinde vardır bu bile isimlerinin bu listede olmasının sonucunu gösterebilir. Real Madrid'le Barcelona arasındaki farkın bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum.