Videoları biraz inceledim, öncelikle elinize sağlık. Öneri & tavsiyeler için buraya atmışsınız gibi duruyor, ben de bazen böyle içeriklerin insanı nasıl tuttuğuna merak eder bakarım. Birkaç fikrimi paylaşayım.
Öncelikle videolarda kesinlikle altyazı olmalı. Bu ana dili İngilizce olanlara hitap etseniz de geçerli. İnsanı ekranda tutma açısından büyük bir katkısı var, sizin hedefiniz de budur diye düşünüyorum. Bazılarında altyazı var ama izlenilebilirlik açısından konumu yanlış. Altyazının video başlığıyla, açıklamasıyla ve yorum, beğeni gibi butonlarla temas içinde olmaması gerekiyor. Böyle olursa izleyici okuyamaz. Videonun orta kısmının biraz altına koymanız daha uygun olacaktır.
Diğer bir kısım video bütünlüğü. Videolarda izleyiciyi tutacak bir şeyler anlatmanız gerekiyor. Kanalınıza hangi izleyici kitlesinin hitap ettiğini ve bu izleyicilerin hangi videolarınızı daha çok beğendiğini görüntülenmelerden, beğenilerden ve diğer istatistiklerden anlayabilirsiniz. Bence 30-40 saniye uzunluğunda, bir dönemi, kişiyi, olayı anlatan videolar daha çok izlenir diye tahmin ediyorum. İzleyiciye elde tutulur bir şeyler sunmalısınız.
Bunun dışında çok daha ufak bazı detaylar var, bunlar kısa videolar üretenlerin genel dikkat etmesi gereken kurallar. Bunları araştırırsanız yine kayda değer bir ilerleme kat edersiniz diye düşünüyorum. Bir de bazı sosyal medya uygulamalarının yapay zeka ile üretilen videolara karşı bazı kuralları, kısıtlamaları olabiliyor. Onlara da göz atın. Tavsiyelerim bu kadar.
Not: Kanal adını her kelime büyük harfle başlayacak şekilde değiştirebilirsiniz.