Saçma buldum. Kasanda o kadar dağıtacak paran varsa yeni iş kur, daha çok insan çalışsın ekonominin çarklarını döndürsün. Bakıma muhtaç olmadığı sürece çalışmayı ret eden adamın eline para vermek onu çalışmadığı için ödüllendirmek anlamına gelir ki kapitalizmin ruhuna aykırı bir eylemdir. Hele hele Trump gibi kapitalistim tillahı bir adamdan böyle bir hamlenin gelmesini ilginç buldum. Oralarda hükümet kapanmış malum, anlaşamıyor bir tülü demokratlar ile cumhuriyetçiler. İyice düşman oldular birbirlerine. Trump bu hamlesi ile halka rüşvet verere kendi yanına çekmeye çalışıyor gibi. Kendi seçmeni zaten çoğunlukta ona lafım yok da, karşı tarafı da ne kadar küçültürse demokrat partinin dayanma gücü de aynı oranda düşer.
Havadan 2000 doları kim reddeder ki? Özellikle de alım gücün yüksekse. 2000 doların alım gücü bizim ülkemizde ortalama 600-700 dolar Amerika ile kıyaslarsak ama adamlar 2000 dolarla baya rahatlıyorlar. Ne yalan diyim Trump’dan beklenmedik hareketler. Ben onun böyle para dağıtacağını asla düşünemezdim. Bir yerlerden iyi gelir bulmuş olmalı ki krizi fırsata çevirmeye çalışıyor.