Romania Sotheby’s International Realty a realizat prima tranzacție în criptomonede pentru o proprietate din Româniahttps://www.tion.ro/romania/romania-sothebys-international-realty-a-realizat-prima-tranzactie-in-criptomonede-pentru-o-proprietate-din-romania-2182150/Romania Sotheby’s International Realty a încheiat prima tranzacție în care plata unei proprietăți imobiliare din România s-a realizat exclusiv prin monede digitale. Vânzarea a avut ca obiect un apartament din centrul Brașovului. Această operațiune demonstrează că tehnologia blockchain începe să fie folosită concret și în piața imobiliară, nu doar teoretic.
Eu personal am mai vazut in trecut anunturi de vanzare apartamente la care se putea plati si in Bitcoin, sunt surpris sa citesc ca prima asemenea tranzactie a avut loc abia acum de curand.
Si, bineinteles, restul stirii este o balarie "tehnica", incluzand un stable coin (EURe) de care eu personal nu am auzit pana acum, singura concluzie este ca vanzatorul a primit fiat, iar cumparatorul... este neclar in ce a platit de fapt