ETF’de bozduğunda gelir vergisi ödersin (%40’a kadar). Cüzdanda ya da borsada ise herhangi bir vergi yok (şimdilik). Bitcoin ETF almayi tavsiye eden ekonomist/finanscilari da direkt bloklamani tavsiye ediyorum.
Sizin tavsiyenizle cüzdanda tutacağım BTC'mi. Biliyorum - borsa cüzdanları daha riskli. Ancak Midas kripto cüzdanda tutmak istiyorum.
Bir değerlendirmesi olan var mı bu konuda?
kesinlikle tavsiye etmem.
midas bugüne kadar sorun yaşatmadı diye biliyorum, kullanımı arayüzü güzel bir proje. hatta amerikan borsalarından bile alım yapabiliyordunuz midas ile. bu açıdan güzel. hisse için kullanımı iyi.
ama kriptoda,
hele hele bitcoin'de soğuk cüzdan gibi bir nimet varken midas kullanmak saçmalıktır. kontrolün sizin elinizde olmasını amaçladığınız bir şeye, başkalarının elindeyken
sahip olmanın bir anlamı yok. bakın tertemiz işleyen papara'ya nasıl kumara göz yumuyor diye el koydular. gün gelir sizin sadece bitcoin tutmak için kullandığınız midasa da el koyarlar.
bitcoin alıp sabırla tutana çok büyük saygı duyarım ama bunu borsalarda yapmak dediğim gibi çelişkili bir iş. forumda bunu neden yapmamanız gerektiğini anlatan onlarca yazı var.
sadece alıp tutacaksanız neden borsalarla ilgileniyorsunuz ki?
electrum'u tavsiye ederim.