Bitcoin Forum
January 17, 2026, 12:11:31 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: En düşük emekli maaşı 20 bin lira oldu  (Read 190 times)
mandown
Legendary
*

Activity: 2534
Merit: 2030

View Profile
January 16, 2026, 05:03:48 PM

dostlar sgk çöktü tamammmı ülkede hiçbir emekli bu saatten sonra doğru düzgün emekli maaşı alamaz. bunu  isteyende bu halk oldu o yüzden kimse ağlamasın emekli eşek gibi çalışacak  sonuçta bunu isteyen bunlardı.

Emekliye sormadılar mı? sordular

ai ile sohbetler :

soru
chp'nin emekli maaşı için seçimlerdeki vaadi neydi

cevap
fendim, CHP'nin emekli maaşları ve ikramiyeleriyle ilgili vaatleri, seçim dönemine (2023 Genel Seçimleri veya sonrasındaki yerel seçim süreci) göre farklılık göstermekle birlikte ana hatlarıyla şu şekildedir:

2023 Genel Seçimleri Vaatleri
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde en çok öne çıkan vaatler şunlardı:

Emekli Bayram İkramiyesi: Kurban Bayramı'nda emeklilere, o dönemki asgari ücret tutarı olan 8.500 TL (veya geçmiş farklarla birlikte toplamda 15.000 TL) ödeme yapılacağı vadedilmişti.

İkramiyelerin Asgari Ücrete Endekslenmesi: Bayram ikramiyelerinin her zaman asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde sabitlenmesi hedeflenmişti.

Güncel ve 2024-2026 Süreci Vaatleri
Özgür Özel’in genel başkanlığı döneminde ve sonrasındaki ekonomik söylemlerde şu hedefler vurgulanmaktadır:

En Düşük Emekli Maaşı: İlk aşamada en düşük emekli maaşının asgari ücret (mevcut durumda asgari ücretin 17.002 TL olduğu düşünülürse bu seviyeye), uzun vadede ise asgari ücretin 1,5 katına çıkarılması vadediliyor.

Satın Alma Gücü Vurgusu: Emekli maaşlarının "çeyrek altın" karşılığı üzerinden hesaplanarak, 2002 yılındaki alım gücüne (yaklaşık 8 çeyrek altın) geri getirilmesi gerektiği savunuluyor.

İntibak Yasası: Emekliler arasındaki maaş adaletsizliğini gidermek için intibak yasasının çıkarılması da partinin temel vaatleri arasında yer alıyor.

soru 2.
eğer emekli ozaman 15 bin tl almış olsaydı şimdi ne alacaktı?

cevap

Eğer o günkü 15.000 TL'lik vaat, asgari ücretin asgari ücrete oranı korunarak bugüne taşınsaydı, bugün emeklinin alacağı tutarın yaklaşık 37.000 TL - 40.000 TL bandında olması gerekirdi. Sadece net asgari ücretle birebir eşitlenmiş olsaydı bile bugün bu rakam 28.075 TL olacaktı.

Neymiş efendim emekliye ozaman sormuşlar değilmi? ne demiş ben aç kalmaya razıyım demiş eee ozaman sorun ne

sorun yok çal oyna devam.

W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 1890
Merit: 1404

View Profile
January 16, 2026, 06:44:07 PM

Doğru @mandown.Artık SGK bu ülkede işini tam olarak yapamıyor.Hal böyle olunca kök maaş diye saçma sapan da bir sistem ürettiler.Emeklinin maaşı ise bu kök maaş dolayısıyla yerin dibine giriyor ancak bu kitle maalesef mevcut durumun sorumlularından olduğundan içinde bulundukları sıkıntılı durumdan pek de şikayet etmiyor.

Bir de şikayet eden tayfa var ki onların savunması daha komik.Daha iyisi mi var diyip, KK’ya oy vermeme bahanelerini sıralayıp oy verdikleri şu an KK’nın vaatlerinin de üstüne çıkmış durumda.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
mandown
Legendary
*

Activity: 2534
Merit: 2030

View Profile
January 16, 2026, 06:54:33 PM

Doğru @mandown.Artık SGK bu ülkede işini tam olarak yapamıyor.Hal böyle olunca kök maaş diye saçma sapan da bir sistem ürettiler.Emeklinin maaşı ise bu kök maaş dolayısıyla yerin dibine giriyor ancak bu kitle maalesef mevcut durumun sorumlularından olduğundan içinde bulundukları sıkıntılı durumdan pek de şikayet etmiyor.

Bir de şikayet eden tayfa var ki onların savunması daha komik.Daha iyisi mi var diyip, KK’ya oy vermeme bahanelerini sıralayıp oy verdikleri şu an KK’nın vaatlerinin de üstüne çıkmış durumda.

yeminle bir önceki seçimde beni ikna edebilen bir parti olmadı ne emekli olacağım nede başka birşey istiyorum tek istediğim bitsin bu seçim işi zamanında mühürsüz oyları iptal edemeyen kişiler veya bir zarf içindeki oyların bir kısmının geçerli olduğu bir kısmının olmadığı seçimleri görünce ülkede seçine gitmenin bir önemi olmadığını anladım zaten daha da bu gidişle gitmem.  Bana hala mühürsüz oyların açıklamasını doğru düzgün yapabilen bir babayiğit çıkmadı.

Şikayet eden tayfa haksız değildi belki ülkedeki seçme ve seçilme hakkını sonuna kadar koruyabilen kesimdi aynı muharrem ince ve imamoğlu gibi ülkede ne zaman bir sonuç alacak olay oldu chp o kişileri yedi bitirdi aslında chp biteli uzun yıllar oldu birkaç konu hariç kaç seçimdir ben .... yı .... yöntemlerle çözeceğim diyen bir partide yok sor hepsi herşeyi çözüyor nasıl diyorsun çat diye kalıyor nasılı yok bütçe diyor bilmem ne diyor millet toplanan verginin nereye gittiğini öğrenemediği yerde bunlar bomboş vaatlerde bulunuyor.

chp'nin buradaki vaat konusu varken emekli gidip iktidara oy atıyorsa zaten hak ediyorlar. aç kalmak bir tercihin sonucu başka birşey değil ben yapılan zamma bile üzüldüm milyonlarca kişinin hakkına giriyorlar ve girdiler.

Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: