Monero bunu aşmanın şu an en popüler yolu gibi ben de katılıyorum hocam. 500 milyon dolarlık dondurma çok anormal. Kara para veya başka bir şey bilemiyorum ama ilgilendiğim şey bir devletin talebiyle 500 milyon doları dondurabilme gücü. Bu kriptoparaların ruhuna aykırı bir durum. Eğer kara paraysa zaten bir şekilde izini tespit ederler eminim.
Fiziksel nakitten de bu yüzden nefret ediyorlar. Olabildiğince bitirmeye çalışıyorlar ki neredeyse bitirdiler bile diyebiliriz. Çoğu Avrupa ülkesinde fiziksel nakite öcü gibi bakıyorlar artık. Çoğu yerde geçmiyor bile. Bu işlerin sonu hiç iyi değil. Yaptığımız her harcama için hesap vereceğimiz günler geliyor. Canları sıkıldığında da hesapları bloke edecekler vs vs. Bakanın bir tanesi çıkmış milletin yastık altında sakladığı altınları kafaya takmış. Neden bu kadar çok para yastık altında diye içi içini yiyor. Dünya genelinde anonim varlıkların üzerinde bu kadar baskı varken altının onsunun 5000 dolarda kalması bile mucize. Çin veriyor coşkuyu, Amerikalılar da kıçlarını yırtıyor daha da yükselmesin diye. Büyük ihtimalle kriptoları falan da Amerikalılar satıyor değerli metaldeki shortları patlamasın diye. Çin'de kripto falan yok malum.
Neden sevmesinler ki? Yastık altındaki altın ve para talip edilemezken, bir kontrat adresinde veya banka hesabında olan para hem kontrol edilir, hem izi takip edilir hem de rahatça bloke edilip bu paraya el konulabilir. Elbette firmalara da aba altından sopa gösteriyorlar ve firmalar ne kadar büyük olursa olsun devlet regülasyonlarına tabi olmayı seçme zoruna girecekler.