Bitcoin Forum
February 20, 2026, 07:39:05 PM *
News: Community awards 2025

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ai destekli robotik çağın yükselişi  (Read 38 times)
mandown (OP)
Legendary
*

Activity: 2576
Merit: 2103

View Profile
February 18, 2026, 08:53:16 AM
Merited by Myrina (1)

🔥Tesla'nın direksiyon ve pedalsız Cybercab üretimi başladı.

✅Alüminyum yerine poliüretan (plastik) kaporta

✅Aracın boyanmasına gerek yok, plastik gövde panelleri daha kalıptayken renklendiriliyor.

🏭9.100 tonluk alüminyum döküm makinesiyle üretilen tek parça şasi sayesinde üretim süresi kısalıyor, maliyet düşüyor, mukavemet artıyor.

🔋4680 hücrelerin kullanıldığı yapısal batarya paketi

📌Üretim hattından 10 saniyede bir Cybercab indirilmesi planlanıyor. Birden fazla fabrikada yılda "milyonlarca" robotaksi üretilecek.

💰30.000 dolardan daha ucuz olacak Cybercab'in sene sonuna kadar müşteriler/filolar için de satışa çıkacağı iddia ediliyor.

https://x.com/DoluBatarya/status/2024030401795174754

aracı satın alacaksınız direksiyon ve pedal yok maliyet düşük gönder gitsin para kazanıp gelsin çıldın bir dönemdeyiz akıl alamayacak kadar çılgın.

tek parça şase olayına hayranım yetmiyor direksiyon yok yetmiyor pedal yok.

karabiber
Hero Member

Activity: 2002
Merit: 925

View Profile
February 18, 2026, 04:47:19 PM

Tek parça şase aracı daha fazla esnemez hale getiriyor. Yol tutuşu olarak iyi bir durum. Maliyette azalıyor üretim kısmında. Ama kaporta parçalarının tamamı poliüretan olacaksa yolcu güvenliğini nasıl sağlayacaklar. Direksiyon ve pedalsız araba istediği kadar güvenli olsun ben müdahale edemedikten sonra her zaman şüpheli yaklaşırım. Elektronik bir şey sonuçta istenmeyen durumlarda müdahale şansı yok.

Tesla otomobil endüstrisini baştan aşağı değiştiriyor resmen. Tek tip araçlara doğru kayıyoruz artık. Şirketlerin maliyetlerden kaçınmak için ortak parça üretimleri de buna örnek gösterilebilir. Dağıtım şirketlerinin işine yarar ama son kullanıcının tereddütlerinden dolayı direksiyonsuz, pedalsız araca kolay kolay alışılacağını sanmıyorum.

mandown (OP)
Legendary
*

Activity: 2576
Merit: 2103

View Profile
February 19, 2026, 07:48:31 AM

Lan bunlar şarj işini nasıl yapacak diyordum ki hemen peşine çözümü getirmişler kablosuz şarj

https://x.com/i/status/2024377945356222691

Arf şarjı bittiğinde istasyona gidecek şarj olup para kazanmaya devam edecek yok böyle bir teknoloji hızına yetişmek imkansız.bu nasıl kafalar.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: