Benim anladığım şu: Yasa teklifi sunuldu. Komisyonda kabul edildi. Sırada TBMM Genel Kurulu var. Bu aşamada ciddi değişiklikler olabilir. %10 stopaj kalkabilir ya da düşebilir. O yüzden şimdiden kesin konuşanları çok ciddiye almamak lazım. Gelecekse de gelir. Yapacak bir şey yok. Biz elimizden geleni yapalım, gerisi onların meselesi. Ben CHP’ye de e-mail attım. Ailede 5 kişi kriptoparadayız. Bu yasaya itiraz etmezseniz, AKP’yi zorlamazsanız, en azından süreci sürüncemede bırakmazsanız oy moy yok dedim. Benim oyum bundan sonra kriptopara konusunda halkı düşünenin olacak.
Bakın Trump’a. Adam 2024 yazında Bitcoin forumuna katıldı, söz verdi, icraat yaptı. İyi ya da kötü, adam en azından ciddiye aldı. Bizdeki zihniyet ise şu: “Lan sizde para varmış, verin bakayım %10’unu. İleride %40’a çıkarırız zaten.” Ne yapar eder, Bitcoin’imi Türkiye dışında yasal şekilde bozdurur, Türkiye’de yerim. Onu da engellerlerse beklerim. Çünkü er ya da geç bir gün “kriptopara varlık barışı” çıkaracaklar. Ben görmesem bile soyum görür. Benim paraya ihtiyacım yok. Devletin var. Döviz lazım olunca gidip kara para sahiplerine bile diz çöküp dileniyorlar zaten. Hadi bakalım. El mi yaman, bey mi yaman görelim.
Ve tabii ki her ay Bitcoin almaya devam edeceğim. TL’den kaçan arttıkça bunlar daha da çıldıracak. İyi ki var Bitcoin. Sen benden de büyüksün, benden de uzun yaşayacaksın. Benim bu hayattaki derdim zengin olmak değil. Benim derdim dünyanın en nadir varlıklarından birini devlete kaptırmamak. Uzun vade dediğimiz şey 10-20 yıl değil.
Eğer Bitcoin’in bir gün 50 yıl sonra tarla gibi değerleneceğine inanıyorsanız, o zaman devletin peşinden koşmazsınız. Devletin sizin ayağınıza gelmesini beklersiniz. Ya gelirler. Ya da Bitcoin bu topraklarda durmaz. Altın değil ki gümrükte el koysunlar. Hadi bakalım. Bırakın gelsinler.
Dediklerinize harfiyen katılıyorum ilk kısım hariç

. AKP ye mail atıp size oy veriyorum ama bunu yaparsanız oy vermem deseniz belki ciddiye alırlardı. CHP ne dese kaale almıyor zaten iktidar. Diğer yazdıklarınız o kadar doğru ki. Bunlara yedireceğime dursun blockchainde yok olsun. Hiç bir riskimize ortak değiller, hiç bir güvence sağlamıyorlar, para kaybetsem gelir vergisinden düşemeyeceğim ama kazanınca gel buraya borcun var diyecekler.