Bitcoin Forum
March 18, 2026, 01:24:29 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: Üniversiteye giriş yaşı 15’e düşüyor  (Read 217 times)
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1596
Merit: 1066

View Profile
March 17, 2026, 04:52:19 PM

4+4+4 diyorlardı. Her dönem eğitim sistemi değişiyor, değişmeside lazım günümüz şartları değişiyor eğitiminde ona göre değişmesi lazım doğru.
Eğitim süresinin yıllar boyunca devam etmesini hep saçma bulmuşumdur, günümüzdeki teknolojiyi, hayat koşullarını düşünürsek 15 yaş olabilir diyorum.
Yıllar boyunca eğitim almaktansa, erken yaşta üniversiteye gidip daha sonrasında mezun olmak iyidir.
Mezun olunca iş var mı yok. Mezun olunca ne olacak? Hemen askere gitmeye çalışacak aradan çıksın diye. Dönecek başvurular yapacak alan yok. Torpil olmadıktan sonra bir yere giremeyecek. Doğal olarak yine işsiz kalacak yine işsiz kalacak. 19 yaşında üniversiteden mezun olsa da bir işe yaramayacak. Önce bu çocuklara istihdam sağlamak lazım.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1330
Merit: 1009

View Profile
March 17, 2026, 06:40:43 PM

Üniversiteye giriş yaşı 15 olsun olmasına ama ekstrem durumlarda olsun. Yani sınıf atlama gelsin. Mesela çocuk çok zeki ama lise eğitiminde zor duruyor 4 sene. Bu çocuk belirli metotlarla üniversite sınavlarında yükselen puanlar alması koşuluyla da 15 yaşında başlasın ama herkesi 15 yaşında başlatmak saçmalıktan başka bir şey değil.

Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: