Bitcoin Forum
March 19, 2026, 04:40:15 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: İlber Ortaylı'yı Kaybettik  (Read 255 times)
halcybtc
Member
**

Activity: 124
Merit: 17

View Profile
March 15, 2026, 08:37:54 PM
Merited by kizilhare (1), coupcoup (1)

Yeni Akit yazarı Mustafa Armağan, İlber Ortaylı’ya hakaret etti:

• Şöhrete mi susamıştı? Belki. Egoist olduğu doğru.

• Aradan geçen 20 yılda o kadar savruldu ki, Kemalist partizana dönüştü.

• Parayı, yemeyi, içmeyi, gezmeyi severdi. 2000’li yılların ortalarında çok değişti; başlangıçta kendisini yoğun olarak destekleyen kesimi dışlayarak laik, Kemalist kesime teveccüh etti.

• ‘Parayı veren düdüğü çalar’ tezgâhına yuvarlandı. Her ota konmanın bedelini ödüyor.

Kaynak: https://x.com/i/status/2033264620828299597

Allah'ım sen büyüksün ülkenin haline bak. Bu adam çakma tarihçi. Edebiyat mezunu adam ama ortalıkta tarihçi diye dolanıyor. Gitmiş İlber hocayı eleştirmiş.
Bizim ülke insanının en büyük sorunu haset çekememezlik. Başka bir şey değil . Kendisi bir şey olamamış ama olmuş insanlara laf atar. Bu da o tiplere örnek
kizilhare
Member
**

Activity: 252
Merit: 35

View Profile
March 16, 2026, 07:36:36 PM

• Parayı, yemeyi, içmeyi, gezmeyi severdi. 2000’li yılların ortalarında çok değişti; başlangıçta kendisini yoğun olarak destekleyen kesimi dışlayarak laik, Kemalist kesime teveccüh etti.

• ‘Parayı veren düdüğü çalar’ tezgâhına yuvarlandı. Her ota konmanın bedelini ödüyor.

Allah'ım sen büyüksün ülkenin haline bak. Bu adam çakma tarihçi. Edebiyat mezunu adam ama ortalıkta tarihçi diye dolanıyor. Gitmiş İlber hocayı eleştirmiş.
Bizim ülke insanının en büyük sorunu haset çekememezlik. Başka bir şey değil . Kendisi bir şey olamamış ama olmuş insanlara laf atar. Bu da o tiplere örnek

Ülkenin özeti bu ne yazık ki. Liyakatli insanları böyle liyakatsizler eleştirir. Mustafa armağan gibi insanlar ortama göre şekil alır. Benim de bildiğim kadarıyla İstanbul edebiyat mezunu bu şahıs ama tarih ile ilgili kitapları var. Ben İlber Hoca'nın adını ilk defa Ankara hukukta okuyan arkadaşımdan duymuştum. Onun dersleri çok harika geçiyor vs derdi. Sonra Galatasaray üniversitesine geçiş yapmıştı. Tv'de denk geldiğim zaman mutlaka izlerdim. Murat Bardakçı ile olan programlarını çok izledim
Fatih Altaylı ile de program çekmiş ama Altaylı yayınlamak için zaman istemiş. Şuan vefat olduğu için herhalde yayın olunca epey izlenme olur
Tekrardan mekanı cennet olsun. Çok sevdiği Fatih Mehmet'e komşu olacak.

püsür
Hero Member

Activity: 1890
Merit: 879

View Profile
March 16, 2026, 10:03:49 PM
Merited by xzone (1)

Başımız sağ olsun. Önemli bir entelektüel simaydı. Kamuoyunda şerefsizlere, cahillere verdiği güzel cevaplar dikkat çekiyordu. Türklerin çıkarlarının savunulmasını tvde vs güzelce söylüyordu. Benim hatırladığım kadarıyla kendisi 2007'de İngiltere Kraliçesi İstanbul'a geldiğinde ona rehber olarak görevlendirildiğinde ünlü olmuştu. Ondan sonra tv programları ve kitapları ile insanlara güzel eğitim verdi, bakış açılarını değiştirdi.

Benim edevlet soyağacımda da 1840'lara kadar 7 Kırım doğumlu akrabam gözüküyor, bir yerde hemşerimiz gibi geliyordu. Aslında kendisi gibi çok akademisyen vardır ama İlber Ortaylı güzel şekilde medyatik olmuştu, bunu da çok iyi taşıyabilen biriydi. Öncesinde de iyiler var ama 60'larda 70'lerde okuyan nesilde yani baby boomerlarda İlber Ortaylı gibi çok çok sağlam akademisyenlerimiz var. Gerçekten yurtdışına birer kıvılcım olarak gitmişler, gür alevler halinde dönmüşler. Benim üniversitemde de bu jenerasyon ve sonrasında en son 70'lerin sonuna kadar okumuş jenerasyonda gerçekten çok esaslı kişiler vardı. Muazzam işler yapmışlar. O dönemde birkaç dili nasıl öğrendiler mesela bilgisayar internet yokken. 80'den sonra benim gördüğüm kadarıyla seviye bayağı bozulmuş. İlber Ortaylı bu grubun belki de en önemli temsilcisiydi, başımız sağ olsun.
Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1596
Merit: 1066

View Profile
March 16, 2026, 10:39:26 PM

İlber hoca yeri doldurulamayacak bir insan ve büyük bir tarihçiydi. Onu televizyonda izlemek bile büyük bir şerefti bizim için. Özellikle tarihi sevmeyen bir yapısı olan gençlere tarihi sevdiren, milli değerleri her fırsatta dile getiren, Türklük ile de gurur duyan birisiydi. Allah yattığı yerde incitmesin. Mekanı cennet olsun.

coupcoup
Jr. Member
*

Activity: 49
Merit: 18

View Profile
March 18, 2026, 10:33:43 AM

bu adamı sevmeyen olabilir mi? sevecen komik biriydi en azından doğru bir tarihci doğrusu yanlışı söyler çekinmezdi toprağı bol olsun ışıklar içinde uyusun.
xzone
Legendary
*

Activity: 3262
Merit: 1802

View Profile
March 18, 2026, 06:37:13 PM

Entübe olduğu haberini duyduğumda iyileşeceğini düşünmüştüm. Sonuçta en iyi hastanelerde en iyi tedavileri alabilecek imkanlara sahipti. Bugün ise vefat haberini aldık. Gerçekten çok üzücü bir haber, Türkiye gibi bir ülkede tarihçi ya da hoca olup da ünlü olmak çok nadir olabilecek bir şeydir. Sonuçta toplumun entelektüellik seviyesi ortada, bizim için birkaç gömlek üstün başarılara sahipti.

Hem medyada, hem verdiği derslerde her zaman herkesin takdirini toplamayı başardı. İnanılmaz bir dil bilgisi vardı, hatta internette gördüğümüz bazı hikayelerde ders işlerken Fransızca'dan anlık çeviri yaparak kitaplar okuduğunu falan söylerlerdi. Onun bilmediği bir şey var mıdır sanmam, sayesinde yakın tarihimizi çok daha iyi öğrenme şansı bulduk.

"Çok cahilsin keşke ölsen" capsiyle 13-14 sene önce internet alemini sallamıştı. Toplumun her kesiminden insanın yüzünü güldürüp bir şeyler öğretmeyi başardı. Saygıyla anıyorum, ülkenin en değerli tarihçisini kaybettik

O Fransızca’dan anlık çeviri hikayesini ben de okumuştum ve okuduğumda helal olsun demiştim. Çok iyi Fransızca’sı olduğu zaten biliniyor artık. Son demlerinde de hayata olan duygularını paylaşmış, Atatürk’e de büyük saygısı ve sevgisi olan bir aydınımızdı. Aydın bir tarihçiydi. Allah cennetine alsın muhterem hocamızı. Mekanı cennet olsun, Türk milletinin başı sağ olsun.

İnternet sağ olsun karşıma bu hikayenin videosu çıktı bu hafta. Çeviriyi Almanca kaynaktan yapmış, çevirdiği dil Fransızca. Ders Türkiye'de veriliyor. Ne müthiş bir başarıdır bu, aynı anda birçok dile bu kadar hakim olabilmek. İnternet çağına denk geldiğimiz için şanslıyız, onunla ilgili yüzlerce video var sayısız programa katılmıştı. Hatta hala yayınlanmamış çekimler var, zamanla onları da vereceklerdir.

Cenaze törenine din, dil, ırk, meslek fark etmeksizin binlerce kişi katıldı. Her dinden lideri bir araya toplayabilen çok büyük bir tarihçiydi. Tekrar saygıyla anıyorum, özleyeceğiz onu

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
cakir1
Sr. Member

Activity: 434
Merit: 251

View Profile
Today at 07:06:51 AM

İlber Ortaylı gibi entellektüel bir insan bu ülkeye bir daha zor gelir. Dünyanın dört bir yanından akademik atıfları olan, makaleleri ve kitapları bir çok dile çevrilen ve çevrildikleri dillerde akademide kullanılan, bir çok yabancı üniversitede hem eğitim vermiş, hem onurlandırılmış, bir daha gelmesi imkansıza yakın düzeyde bir akademisyendi.

Siz bakmayın o kişi bu kişi ne dedi, normalde ülkede çok nadiren bulunan, her kesim tarafından sevilen, herkesin sevdiği biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, toprağı bol olsun.
Pages: « 1 [2]  All
  Print  

Jump to: