Entübe olduğu haberini duyduğumda iyileşeceğini düşünmüştüm. Sonuçta en iyi hastanelerde en iyi tedavileri alabilecek imkanlara sahipti. Bugün ise vefat haberini aldık. Gerçekten çok üzücü bir haber, Türkiye gibi bir ülkede tarihçi ya da hoca olup da ünlü olmak çok nadir olabilecek bir şeydir. Sonuçta toplumun entelektüellik seviyesi ortada, bizim için birkaç gömlek üstün başarılara sahipti.
Hem medyada, hem verdiği derslerde her zaman herkesin takdirini toplamayı başardı. İnanılmaz bir dil bilgisi vardı, hatta internette gördüğümüz bazı hikayelerde ders işlerken Fransızca'dan anlık çeviri yaparak kitaplar okuduğunu falan söylerlerdi. Onun bilmediği bir şey var mıdır sanmam, sayesinde yakın tarihimizi çok daha iyi öğrenme şansı bulduk.
"Çok cahilsin keşke ölsen" capsiyle 13-14 sene önce internet alemini sallamıştı. Toplumun her kesiminden insanın yüzünü güldürüp bir şeyler öğretmeyi başardı. Saygıyla anıyorum, ülkenin en değerli tarihçisini kaybettik
O Fransızca’dan anlık çeviri hikayesini ben de okumuştum ve okuduğumda helal olsun demiştim. Çok iyi Fransızca’sı olduğu zaten biliniyor artık. Son demlerinde de hayata olan duygularını paylaşmış, Atatürk’e de büyük saygısı ve sevgisi olan bir aydınımızdı. Aydın bir tarihçiydi. Allah cennetine alsın muhterem hocamızı. Mekanı cennet olsun, Türk milletinin başı sağ olsun.
İnternet sağ olsun karşıma bu hikayenin videosu çıktı bu hafta. Çeviriyi Almanca kaynaktan yapmış, çevirdiği dil Fransızca. Ders Türkiye'de veriliyor. Ne müthiş bir başarıdır bu, aynı anda birçok dile bu kadar hakim olabilmek. İnternet çağına denk geldiğimiz için şanslıyız, onunla ilgili yüzlerce video var sayısız programa katılmıştı. Hatta hala yayınlanmamış çekimler var, zamanla onları da vereceklerdir.
Cenaze törenine din, dil, ırk, meslek fark etmeksizin binlerce kişi katıldı. Her dinden lideri bir araya toplayabilen çok büyük bir tarihçiydi. Tekrar saygıyla anıyorum, özleyeceğiz onu