Bitcoin Forum
May 10, 2026, 05:52:24 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Z kuşağı diğer kuşaklara göre %87 daha az alkol alıyor  (Read 39 times)
Xyloo (OP)
Full Member

Activity: 210
Merit: 158

View Profile
May 09, 2026, 02:48:03 PM
Merited by Vispilio (1)

Arkadaşlar çok tuhaf bir haberle karşınızdayım. Z kuşağının alkol olarak diğer kuşaklara göre uçurum farkı olduğunu gördüm. Elbette Z kuşağı daha tam ergenleşmedi ve hala büyüme aşamasında olan yaş kuşakları var ama alkol konusunda Z kuşağı diğer kuşaklara göre aşırı düşüş göstermiş.

Siz ne diyorsunuz bu duruma yorumunuz nedir?

Lethobios
Member
**

Activity: 98
Merit: 15

View Profile
May 09, 2026, 04:30:06 PM

Neredeki veri bu?
Türkiye verisi ise yanlış.Dünya verisi ise hep yanlış.
l99l
Hero Member

Activity: 1050
Merit: 642

View Profile
Today at 12:39:18 AM

Uçurum fark varmış. Bir sürü nedeni olabilir diğer kuşaklara göre daha az tüketmelerinin. Genellikle diğer kuşaklarda alkol problemi ve alkol tüketimi gözlemliyorum bende. Genç kuşak artık parasızlıktan mı uzak duruyor yoksa altında yatan başka sebepler mi var bilmiyorum. Gene de akla ilk gelen sebep ekonomik durum.
Günümüzde gençlerin temel ihtiyaçlara bile zor yetiştiği bir dönemde alkol gibi pahalı tüketim alışkanlıklarından uzak durması oldukça anlaşılır.

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2856
Merit: 1525

View Profile
Today at 09:08:45 AM

Uçurum fark varmış. Bir sürü nedeni olabilir diğer kuşaklara göre daha az tüketmelerinin. Genellikle diğer kuşaklarda alkol problemi ve alkol tüketimi gözlemliyorum bende. Genç kuşak artık parasızlıktan mı uzak duruyor yoksa altında yatan başka sebepler mi var bilmiyorum. Gene de akla ilk gelen sebep ekonomik durum.
Günümüzde gençlerin temel ihtiyaçlara bile zor yetiştiği bir dönemde alkol gibi pahalı tüketim alışkanlıklarından uzak durması oldukça anlaşılır.

Hadi Türkiye’de ekonomik diyelim ama bu kadar büyük paralar dünya verisi olduğunu gösteriyor bence dünyada da Avrupa’da falan gençlerin ekonomik sıkıntı çektiklerini pek düşünmüyorum açıkçası ben sanırım burada eğitimin farkı var çünkü Avrupa’da da alkolün etkilerinden bahsediliyor diye bir kaç kere görmüştüm ben sanırım gençler artık eskisi kadar tercih etmiyor ama bir de kuşak daha çocuk konu başlığında dedikleri gibi genel olarak olgunlaşmadı ama Y kuşağı artık tamamen büyük durumda onların alkol oranı elbette daha fazla olur

xzone
Legendary
*

Activity: 3304
Merit: 1838

View Profile
Today at 05:39:46 PM

Bence çok saçma bir veri. Z kuşağı dediğiniz jenerasyon 10 senelik bir hikaye. 30 yaşa kadar olan kesim desek bile diğer kuşaklara göre gözle görülür bir nüfus farkı olduğunu tahmin ediyorum. Henüz 20 yaşındaki gençlerin ne kadarlık kesimi alkol bağımlısı olacak ki? Dünya değişiyor ve sağlıklı yaşam yeni trend, bu gençlerin maddi imkanı varsa chia tohumlu bowl tüketerek öğünlerini hallediyorlar. Biz o yaşlarda öğlen tavuk döner yiyorduk ki akşamına biramızı içecek paramız cebimizde kalsın.

İstatistik Türkiye'deki veriler ile toparlandıysa zaten sorun başlı başına ekonomik. Tekelde bira 120 lira, mekanda 400 lira. Hangi genç nasıl içsin? Sokakta bira içene laf ediyorlar, mekana gidince gençler 2 günde aylık masrafını karşılayacak parayı harcıyor Smiley

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████████████████████████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███