https://x.com/smZ_666/status/2060374894274093541Sosyal medya hesaplarımda karşıma çok nadiren grup veya hizmet pazarlayan, kâr vaat eden bu tarz tipler çıkar ama bu sefer biraz kendim baktım. Çünkü adam çok ilginç. Adamımız "Kripto Buğra" olaylardan sonra 7 dakika açıklama videosu, uzun uzun paragraflar da yazmış ama olay kısaca şöyle:
Klasik bir şekilde copy-trade yapıyorsunuz. Adam yüksek risk konusunda sizi uyarıyor falan falan, buraya kadar zaten tüm fenomenler yakın bir yöntem izliyor kitleyi çekme açısından da, yönetme açısından da.
Yalnız bu fenomenimizin işlemlerinde risk öyle böyle değil. bakiyeyi 15-20 katına çıkarma hedefi var ve 300x-400x gibi kaldıraçlar kullanıyor.
Bunun sistemine dahil olan bu kullanıcı da atmış 1000$ beklemeye başlamış, ama para hemen sıfırlanmış neredeyse. Adam açılan işlemlere bakmış her işlem saniyeler içinde açılıp kapatılmış ve binlerce dolarlık hacim yaratılmış. Tabii fenomenimiz bu kadar işlemden komisyonlarla parayı götürüyor. Olay şurada yani:
Borsanın VIP kısmından hacmi kontrol ettiğimde, o 100 dolarlık minik gibi gözüken ama 400x ile devasa işlemlerle arkamdan tam 1.141.355$ hacim döndürdüğünü gördüm! Borsanın vadeli işlemler (futures) Taker komisyon oranı %0.08, affiliate linkiyle kayıt olduğum için %0.06 oldu. (Oranların görselini ekliyorum). Komisyon oranını %0.06 olarak hesaplarsak, yaratılan bu hacim yüzünden kasamdan tam 684$ doğrudan komisyona (fee) gitmiş. Aradaki 239$'lık açık ise yüksek işlem hacmi nedeniyle spread makasında eridi.
Peki bunu neden yapıyor? Çünkü onun referansıyla kayıt olduğum için benden kesilen o devasa komisyon doğrudan kendi cebine gidiyor. Eklediğim Weex "Affiliate program" (Ortaklık programı) görselinde de görebileceğiniz gibi, borsa "Commissions up to 80%" yani %80'e varan komisyonlar verdiğini açıkça belirtiyor. Sen burada paranın erimesini izlerken, o arkada komisyon geliriyle zenginleşiyor.
Normalde gruplara pahalı girişler, sonradan istenen yüksek ücretler görürüz ama bu farklı bir strateji olmuş. Tüm fenomenler bir şekilde yolunu buluyor arkadaşlar, yanan o videolara kazançlara inanan biz oluyoruz. Bunlara bir kuruş bile trade etsinler diye verilmez.
Kripto Buğra'nın açıklama videosu da şu:
https://x.com/KriptoBugraTw/status/2061201713671934124