Bitcoin Forum
June 09, 2026, 10:41:50 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bending Spoons Halka Arz. (WeTransfer - Vimeo)  (Read 35 times)
BoundByFate (OP)
Newbie
*

Activity: 28
Merit: 7

View Profile
Today at 09:08:02 AM

Bending Spoons'u belki çoğu kişi bilmez, şahsen bende bilmiyordum ama çoğu kişinin bildiği WeTransfer ve Vimeo'nun sahibi bu şirket halka arz hazırlıklarına başlamış ve Haziran sonu gibi halka arz olabilirlermiş.
WeTransfer'i iş hayatında çoğu kişi kullanmıştır ve kullanıyordur da.
Vimeo, YouTube gibi ama biraz daha farklı bir Video sitesi.

Bending Spoons'un uygulamalarını kullanan aylık aktif 500 Milyon kullanıcı bulunuyor ve 9 Milyon ücretli kullanıcıya sahipler.

Halka Arz'da 20 Milyar Dolarlık bir değerleme beklentileri mevcut.
Hvdv
Hero Member

Activity: 1260
Merit: 679

View Profile
Today at 09:13:14 AM

Türkiye’de değil galiba arz işlemi anladığım kadarıyla bir de böyle firmaların yurtiçinde nasıl arzına katılabiliriz diye bir bilgi verseniz acaba hocam ben bilmiyorum da. Midas gibi uygulamalar sayesinde mi katılabiliyoruz bu arzlara? 20 milyar dolar inanılmaz rakamlar. Firma çok büyükmüş gerçekten hiç duymadım diyebilirim biraz cahil kalmışım.

Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1680
Merit: 1095

View Profile
Today at 09:57:35 AM

P/S değeri 15 yani bana göre pahalı bir halka arz olacak. Halka arzdan sonra piyasalarda düşüş olabilir belki bu yüzden düşüşü takip etmek faydalı olabilir.
Türkiye’de değil galiba arz işlemi anladığım kadarıyla bir de böyle firmaların yurtiçinde nasıl arzına katılabiliriz diye bir bilgi verseniz acaba hocam ben bilmiyorum da. Midas gibi uygulamalar sayesinde mi katılabiliyoruz bu arzlara? 20 milyar dolar inanılmaz rakamlar. Firma çok büyükmüş gerçekten hiç duymadım diyebilirim biraz cahil kalmışım.

Hocam Midas bazı arzlara izin veriyor ama buna bakmadım. 20 milyar dolarlık beklenti bana biraz uçuk gibi geldi. Sıfırdan üreten değil popüler durumları düşmüş projeleri alıp cilalayıp satan bir firmaya göre bence pahalı bir arz olur.

BoundByFate (OP)
Newbie
*

Activity: 28
Merit: 7

View Profile
Today at 09:58:20 AM

Hocam Nasdaq'da halka arz olmayı planlıyorlar, şu an benimde tek bildiğim Midas var, oradan katılım sağlayabiliyoruz.
Bu gibi firmalar genelde Amerika'da halka arz oluyorlar, İtalya menşeli bir firma ama Amerika'da halka arz olacak.
20 Milyar Dolar falan artık çok büyük paralar gibi durmuyor, 1 Trilyon değerlemeleri görünce Cheesy
Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1414
Merit: 1029

View Profile
Today at 10:57:12 AM

Hocam Nasdaq'da halka arz olmayı planlıyorlar, şu an benimde tek bildiğim Midas var, oradan katılım sağlayabiliyoruz.
Bu gibi firmalar genelde Amerika'da halka arz oluyorlar, İtalya menşeli bir firma ama Amerika'da halka arz olacak.
20 Milyar Dolar falan artık çok büyük paralar gibi durmuyor, 1 Trilyon değerlemeleri görünce Cheesy
Aslında çok büyük para ama orada trilyon dolarlık hisseler ve şirketler olunca komik bir para gibi görünüyor bence de. NASDAQ zaten dünyaya nam salmış ve bir şirket için top seviye bir borsa. Orada ne kadar kalıcı olup neler yapacakları önemli. Şirket önemli bir mihenk taşını atlamış. Sırada daha iyi yerlere gelmeleri var.

Phoenix Anka
Legendary
*

Activity: 1680
Merit: 1095

View Profile
Today at 11:24:22 AM

Hocam Tesla gibi firmaları bunlarla karşılaştırmamak lazım. Trilyon dolar değeri olanlar kendini ispatlayan firmalar. Bunlar cilala parlat sat tarzı mantıkla hareket eden şirketler. Ana gelir kaynakları azalmış popülariteye sahip projeleri cilalayıp satmak. Bu yüzden değeri 10 milyar olsa anlardım ama 20 milyar bana fazla geldi tercih sizin tabi.

MK-74
Legendary
*

Activity: 2002
Merit: 1616

View Profile
Today at 11:26:56 AM

WeTransfer’i biliyorum bir tek, kullanıyorumda iş gereği büyük boyutlu dosyalarda çok iyi iş görüyor.
20 Milyar dolarlık ne gibi değerleri var onu anlamadım, çok geldi değerleme olarak.
Gelir gider tablosu falan olsa incelenir ama yine de çok çok bilinmeyen bir firma için.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: